Nederlandse voetbalsters winnen oefenduel met Zuid-Afrika

2. Nederlandse voetbalsters winnen oefenduel met Zuid-Afrika

De Nederlandse voetbalvrouwen hebben in Kaapstad het vriendschappelijk duel met Zuid-Afrika gewonnen. Tijdens het trainingskamp in Kaapstad, in voorbereiding op het WK voetbal, werden de Zuid-Afrikaanse voetbalsters met 2-1 verslagen.

Sherida Spitse zette Oranje al na twee minuten voetballen op voorsprong. De 28-jarige speelster schoot de bal binnen via de onderkant van de lat. Spitse speelde haar 156ste interland, waarmee ze nu gedeeld recordinternational is samen met Annemieke Kiesel-Griffioen. Na bijna twintig minuten maakte Vivianne Miedema er 2-0 van. Ze schoof de bal van net buiten het strafschopgebied in de hoek.

Zuid-Afrika kwam er in de eerste helft niet echt aan te pas, maar tien minuten voor rust was daar toch ineens het tegendoelpunt.Thembi Kgatlana was de Nederlandse verdediging te snel af en omspeelde vervolgens ook keepster Sari van Veenendaal. In de tweede helft werd Zuid-Afrika een stuk gevaarlijker en was de ploeg een aantal keer dicht bij de gelijkmaker. Toch eindigde het duel in een 2-1 overwinning voor het team van Sarina Wiegman.