Sport
NOS

Ajax wil revanche op PSV

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Ajax wil revanche op PSV

PSV bezorgde Ajax vorig seizoen een grote kater. De Eindhovenaren werden thuis in het Philips stadion kampioen tegen de aartsrivaal uit Amsterdam. 161 dagen na het kampioensfeest van PSV nemen de clubs het opnieuw tegen elkaar op in Eindhoven. Het duel is vanaf 16.45 uur te volgen via NOS Langs de Lijn.

PSV en Ajax, de nummers één en twee in de competitie spelen vanavond tegen elkaar. Inzet is de eerste plek in de Eredivisie na zes speelrondes. PSV heeft nog geen puntverlies geleden, Ajax verspeelde op de eerste dag van de Eredivisie punten tegen Heracles (1-1).

Ajax speelde afgelopen week in de Champions League tegen AEK Athene. Deze wedstrijd werd gewonnen met 3-0. Nicolás Tagliafico (2x) en Donny van de Beek bezorgden Ajax de zege. PSV speelde dinsdag tegen Barcelona. Deze wedstrijd werd met 4-0 verloren, mede door een hattrick van Lionel Messi.

Speciaal duel

Voor Steven Bergwijn, aanvaller van PSV, wordt het duel met Ajax een speciale wedstrijd, niet vanwege zijn verleden bij Ajax, maar omdat het zo'n belangrijke wedstrijd is. De twintigjarige aanvaller speelde in het verleden voor Ajax, maar dat speelt voor hem geen rol meer: "Dat is al zo lang geleden. Ik heb daar geen spannend gevoel bij, het is niet zo dat ik de club haat", vertelt hij in een interview met VI. "Ik heb er gevoetbald, meer niet. Die emoties spelen niet meer mee."

Quote

Het wordt sowieso een open topwedstrijd

Steven Bergwijn

Verder verwacht Bergwijn een aantrekkelijke wedstrijd. "Zij willen iets rechtzetten en wij willen onze voorsprong uitbreiden. Het wordt dus sowieso een open topwedstrijd."

Geen favoriet

Dusan Tadic ziet geen favoriet voor zondag. De Serviër schat de kansen op fiftyfifty. "Je kunt zeggen dat het een perfect moment is om PSV te treffen", zegt hij in een gesprek met NU.nl. "Zij hebben net verloren van Barcelona, maar zo zie ik dat niet. Er is nooit een perfect moment, want het is een wedstrijd op zich."

Race tegen de klok

Voor Ajax-spelers Matthijs de Ligt en Klaas-Jan Huntelaar wordt het treffen met PSV een race tegen de klok. De Ligt miste het duel tegen de Grieken door een knieblessure. Volgens De Telegraaf heeft De Ligt de binnenband van zijn knie verrekt en zit er vocht in het gewricht.

Klaas-Jan Huntelaar viel afgelopen week uit met hamstringklachten. Trainer Erik ten Hag zei daarover dat Huntelaar uit voorzorg is gewisseld.

{poll}

Ster advertentie
Ster advertentie