appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Nu: De Nieuws BV
STER Advertentie

Oranjevrouwen kunnen vanavond ticket voor WK veiligstellen

ANP
dinsdag 4 september 2018 | NOS | Redactie Twitter

De Nederlandse voetbalvrouwen kunnen zich vanavond plaatsen voor het WK 2019 in Frankrijk. Om 17.00 uur gaan de Oranjeleeuwinnen de strijd aan met Noorwegen. Ze hebben genoeg aan gelijkspel om de plaatsing veilig te stellen. Jurgen van den Berg blikt samen met de vrouwen vooruit in het NOS Radio 1 Journaal. 

WK Kwalificatie Oranjevrouwen

Oranje hoeft geen heksenketel te verwachten in Oslo. Er zijn slechts 5.000 kaarten verkocht in een stadion waar 16.000 stoelen staan. Toch is de pijlsnelle buitenspeler Shanice van de Sanden op haar hoede: "We komen hier voor de winst. We hopen er een mooie wedstrijd van te maken, maar als het in de laatste paar minuten gelijk staat, dan gooien we de boel dicht."

Kans op kwalificatie

Het is geen alles of niets wedstrijd voor het elftal van bondscoach Sarina Wiegman. Mocht er onverhoopt toch verloren worden, dan kan er alsnog via twee play-offs plaatsing voor het WK worden afgedwongen.

Dit is geen onbekende route naar het WK. In 2015 plaatsten de Oranjevrouwen zich op deze manier voor het wereldkampioenschap. Destijds werd de achtste finale gehaald, waarin met 2-1 werd verloren van Japan. 

Geen reden tot zorg

De bondscoach verwacht geen ultra-aanvallend Noorwegen vanavond: "Noorwegen zal niet vol op de aanval spelen, zij weten dat wij gevaarlijk zijn op de counters." Centrum-aanvaller Vivianne Miedema sluit zich daarbij aan. 

Gezien de resultaten deze kwalificatie van de regerend Europees kampioen, is er geen reden tot zorg. Er werden alleen thuis tegen Ierland punten verspeeld. De rest werd gewonnen, ook de thuiswedstrijd tegen Noorwegen (1-0). Dit resulteert in een eerste plek met 19 punten. Noorwegen staat tweede met een punt minder.

Wie plaatst zich rechtstreeks voor het WK 2019?

De wedstrijd begint om 17.00 uur. Er zijn flitsen te horen in Nieuws en Co. 

Correctie melden

STER Advertentie
Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1