appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Nu: Langs de Lijn En Omstreken
STER Advertentie

Royston Drenthe: ‘Typisch Nederlands, we zijn er nooit klaar voor”

ANP
dinsdag 14 augustus 2018 | BNNVARA | De Nieuws BV

“Ik zou weer gaan, die transfer naar Real Madrid”, dat zegt voetballer Royston Drenthe op de vraag of hij het met de kennis van nu anders gedaan zou hebben. De meningen waren in 2007 verdeeld: kon hij op twintigjarige leeftijd de overstap aan van Feyenoord naar het grote Real Madrid of niet? In De Nieuws BV blikten we vandaag terug op die miljoenentransfer, nadat Drenthe tijdens het EK onder 21 in één klap een ster werd.

Royston Drenthe comeback bij Sparta

Zijn toenmalige coach van Jong Oranje, Foppe de Haan, vond het destijds ook niet zo’n verstandig besluit. Dat begrijpt Drenthe: “Hij was op dat moment een vaderfiguur voor mij. Ik snap wel dat hij het vroeg vond, maar voor mij was het op dat moment een once in a lifetime kans.”

Ik snap wel dat hij het vroeg vond, maar voor mij was het op dat moment een once in a lifetime kans.”

Royston Drenthe

Drenthe vindt sowieso dat er met twee maten wordt gemeten: “Dat is iets typisch Nederlands; op het moment dat een jonge voetballer weggaat uit Nederland, dan wordt er snel gezegd dat hij te vroeg gaat”, begint hij zijn relaas. “Maar hoe zit het dan met de jongens die opgroeien in de jeugd van een topclub, bij Chelsea, Barcelona of Real Madrid, en die doorbreken bij zo’n club? Die zijn ook 19, 20 jaar, of zelfs 18. Waarom vinden we wél dat zij er wel meteen kunnen staan als ze daar de kans krijgen om op die leeftijd in het eerste te spelen, van zo’n grote club?”

“Wij worden grootgebracht bij Feyenoord, of een Ajax of een PSV. Dan wordt er altijd gezegd dat wij in Nederland kwaliteit hebben, dat we goeie trainers en de beste jeugdopleidingen hebben. Maar als we dan in het eerste komen, dán wordt er ineens gezegd dat we er niet klaar voor zijn. Dan moeten we ineens nóg vijf of zes jaar in Nederland blijven.”

Royston Drenthe en zijn comeback bij Sparta

Meer van De Nieuws BV?

Volg ons op Facebook en Twitter voor een dagelijkse dosis druktemaker.

 

Correctie melden

STER Advertentie
Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1