appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
STER Advertentie

Zo doe je mee, zo zie je de goal op tv

ANP Pro Shots
maandag 9 juli 2018 | NOS | NOS Sport

We zijn er dit WK niet bij en om toch een beetje dat Oranjegevoel naar boven te halen kijken we dit WK tijdens rustdagen terug op de mooiste wedstrijden die het Nederlandse elftal speelde op eindtoernooien.

Numan blikt terug: gele kaart voor volk en vaderland

In deze aflevering duiken we in het WK 1998 en de voetbalkenner weet dan meteen welke wedstrijd. Nederland-Argentinië, met dat fabuleuze doelpunt van Dennis Bergkamp. Maar er was één speler die dat doelpunt op een tv'tje moest bekijken. Arthur Numan, een kwartier voor tijd weggestuurd met twee keer geel. "Die tweede gele kaart was wel terecht ja, dat was er eentje voor volk en vaderland."

En dus moest Numan van het veld. "Je mocht er niet meer blijven. Ik zat in een ruimte met twee beveiligers, op een beeldschermpje volgde ik het laatste gedeelte van de wedstrijd. Toen Bergkamp die goal scoorde, vloog ik bijna met met kop tegen het plafond. Die opluchting was zo groot bij mij. Ik stormde de kleedkamer uit, het veld op. Geweldig gewoon."

Correctie melden

STER Advertentie
Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1