appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Nu: De Overnachting
STER Advertentie

Maria Riccarda Wesseling: 'Er waait een nieuwe wind door Zwitserland'

Maria Riccarda Wesseling
woensdag 27 juni 2018 | AVROTROS | Redactie

Zwitserland doet wel mee aan het WK in Rusland, dus waarom niet voor Zwitserland juichen? Op deze plek elke dag een ambassadeur voor een land dat meedoet aan het WK. Operazangeres Maria Riccarda Wesseling is geboren in Zwitserland maar woont al jaren in Nederland. Zij betoogt waarom zij dit WK voor Zwitserland juicht en waarom iedereen dat  zou moeten doen. 

Maria Riccarda Wesseling

Gedurende de laatste decennia heeft ook het kleine Alpenland zijn grenzen steeds meer opengezet. Daardoor is ook in Zwitserland de samenleving multicultureel geworden. Wesseling signaleert dat daarmee ook de kwaliteit van het Zwitserse elftal omhoog is gegaan. 

Multicultureel elftal

Voor conservatieve Zwitsers is het volgens Wesseling een uitdaging om met een multicultureel elftal om te gaan. “Ze willen juichen en trots zijn maar geven daarmee toe dat integratie ook een verrijking kan zijn. Heerlijk om te zien voor het niet-xenofobe deel van de bevolking.” Zwitserland is in beweging, politiek maar ook in het voetbal: “Er waait een nieuwe wind door Zwitserland en die heeft het elftal onder de vleugels gekregen." 

Wat het elftal in de eerste twee wedstrijden van dit WK heeft laten zien maakt nieuwsgierig. Wesseling roept dan ook op: "Kleed je in het rood en wit, pak wat blokjes kaas en juich jodelend mee voor Zwitserland."

Correctie melden

STER Advertentie
Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1