appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Nu: De Overnachting
STER Advertentie

Zuid-Korea op het WK: 'Een Koreaan loopt de kantjes er nooit vanaf'

FIFA
dinsdag 12 juni 2018 | AVROTROS | Redactie EenVandaag Twitter

We zijn er niet bij: het aankomende WK Voetbal in Rusland. Dan kan het handig zijn om toch een land te kiezen waar je voor kunt juichen. EenVandaag helpt daarmee in de komende weken. Elke dag prijst iemand een land aan waar hij of zij een speciale band mee heeft, in de rubriek We zijn er niet bij en dat is prima. Vandaag prijst Mischa Blok haar thuisland Zuid-Korea aan.

Mischa Blok vertelt waarom wij voor Zuid-Korea moeten juichen

Op jonge leeftijd werd Blok geadopteerd uit Zuid-Korea, maar toch herkent ze zich wel vaak in Koreanen. Al zijn er ook verschillen. "Koreanen hebben vaak een schild, een masker op van hoe ze over willen komen. Thuis laten ze dat dan weer los en tonen ze wel hun emoties."

Hoe bekijkt ze de ontwikkelingen op het Koreaanse schiereiland? De ontmoeting tussen Trump en de Noord-Koreaanse leider Kim-Jong Un bekijkt Blok met veel belangstelling. "Er is iets gaande, dat vind ik mooi", zegt ze. "Maar ik vind het lastig om erachter te komen: wat betekent dit nu? Trump is nog niet heel concreet."

En waarom gaat het Koreaanse elftal ons niet teleurstellen? "Koreanen zullen altijd alles geven. Discipline wordt er al vanaf jonge leeftijd ingeramd", vertelt Blok. "De eerste Koreaan die er de kantjes vanaf loopt, moet ik nog tegenkomen."

Over EenVandaag

Dit artikel is een bijdrage van EenVandaag, iedere werkdag tussen 14.00 en 16.00 uur te beluisteren op NPO Radio 1. Meer over de uitzending is te vinden op EenVandaag.nlFacebook of op Twitter.  

Correctie melden

STER Advertentie
Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1