Programma
KRO-NCRV

De Taalstaat

  1. Programma'schevron right
  2. De Taalstaat

Is het wilden of wouden? De spits afbijten of het spits afbijten? Welke taal kwamen we deze week in de (sociale) media tegen en welke Nederlandstalige plaat is zo mooi dat hij gedraaid moet worden? U hoort het in de Taalstaat, een vrolijk en informatief programma dat wil vertellen hoe het met onze taal staat. De alom geprezen radiomaker Frits Spits interviewt bekende schrijvers en dichters. Ingewikkelde taalkwesties worden beantwoord. En u kunt "vergeten" woorden insturen. Daarnaast vaste rubrieken zoals de Digitaalstaat (over taal op Twitter en Facebook) en de TNA (taalnatuuranalyse) van een BN’er met taalwetenschapper René Appel.

Speel mee met het Spelspel

Deze zomer spelen we het Spelspel bij De Taalstaat. De winnaar mag meedoen aan het Groot Dictee der Nederlandse Taal in het najaar. Kun jij razendsnel (en zo foutloos mogelijk) spellen en heb je zin in een uitdaging? Geef je dan op!

Vergeetwoord

Het vergeetwoord: een woord dat we moeten blijven koesteren. Welk woord dat niet in de vergetelheid mag geraken wil jij adopteren? Stuur het woord in via https://www.nporadio1.nl/vergeetwoord.