appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
STER Advertentie

Is de oproep tot verandering na een chaotisch politiek jaar realistisch?

ANP
vrijdag 30 april 2021 | BNNVARA | Redactie De Nieuws BV Twitter

De vraag om een nieuwe bestuurscultuur speelt in Den Haag. Is dit de eerste keer dat deze vraag wordt gesteld of horen we al jaren hetzelfde liedje? Dat bespreken politiek redacteur Merel Ek en Joost Bekendam, tevens politiek redacteur en historicus, in De Week van Kee: De Verlenging.

In De Week van Kee sprak Gert Jan Segers al over de gewenste nieuwe bestuurscultuur in Den Haag. En wat blijkt? Al vele malen vaker werd de bestuurscultuur ter discussie gesteld. In de jaren '60, '70 en '80 werden eerder door politici debatten gevoerd in de Tweede Kamer.

Formateur Tjeenk Willink stelt in zijn rapport dat een omslag in de cultuur bewerkstelligd kan worden door onder andere 'een akkoord op hoofdlijnen'. Bovendien moet het afgelopen zijn met de 'afrekencultuur', en is ook de parlementaire pers onderdeel van het probleem in Den Haag. 

In De Week van Kee: de Verlenging wordt de vraag gesteld: de oproep tot verandering na een chaotisch politiek jaar, is dat wel realistisch? Je hoort het hier:

De Week van Kee: de verlenging

Om de vrijdag praten politiek redacteuren (Joost Bekendam, Anna Pleijsier en Merel Ek) online verder waar de Week van Kee eindigt. In de Week van Kee neemt De Nieuws BV de luisteraar mee naar de achterkamertjes van de politieke week. We stellen je voor aan belangrijke politieke spelers en geven je een inkijkje in de Haagse bubbel. 
Ek, Pleijsier en Bekendam praten met de gast van de Week verder en gaan dieper in op het gesprek van de week. Luisteraars en kijkers kunnen live vragen stellen en meepraten.

Meer van De Nieuws BV?

Volg ons op InstagramFacebook en Twitter.

Correctie melden

STER Advertentie
Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1