appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
STER Advertentie

Van Brenk (50PLUS) stopt als Liane den Haan lijsttrekker wordt

ANP
vrijdag 18 september 2020 | BNNVARA | Merel Hartgerink

Fractievoorzitter Corrie van Brenk is erg tevreden over de Algemene Beschouwingen. "Het gaat ergens over, alhoewel ik er wel meer van had verwacht". Van Brenk kijkt met groot vertrouwen uit naar 3 oktober als de nieuwe partijleider wordt gekozen bij 50PLUS, vertelt zij in De Nieuws BV. 

De Week van Kee
 

Diametraal ander standpunt De Haan


Partijvoorzitter Jan Nagel liet Van Brenk weten dat er naast vier mensen uit de partij ook een outsider mee zou doen.  Dat bleek ANBO-voorzitter Liane de Haan te zijn. Van Brenk: "Ze kwam oorspronkelijk van D66. Ze was voor het pensioenakkoord terwijl 50PLUS daar juist tegen is."

Van Brenk blijft tot maart 2021


"Wij hebben met elkaar een afspraak gemaakt dat pensioenen geïndexeerd moeten worden. Het maakt niet uit wie er komt als partijleider, maar die moet dat standpunt gewoon in gaan nemen," vindt Van Brenk die het zo druk heeft met het Kamerwerk dat zij geen campagne kan gaan voeren. "Leden kunnen in de Tweede Kamer zien wat ik doe. Tot maart 2021 blijf ik zeker, maar als er voor Liane den Haan wordt gekozen als partijleider, dan is het een definitieve keuze voor Liane den Haan." Van Brenk is in dat geval niet meer beschikbaar voor de lijst van 50PLUS.

De Week van Kee

Meer van De Nieuws BV?

Volg ons op InstagramFacebook en Twitter

Correctie melden

STER Advertentie
Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1