appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
STER Advertentie

Asscher (PvdA): 'We geven alleen steun aan het kabinet voor het derde pakket bij garantie op werk'

ANP
maandag 14 september 2020 | BNNVARA | Redactie De Nieuws BV Twitter

PvdA-leider Lodewijk Asscher windt er geen doekjes om in De Nieuws BV. Het derde steunpakket dat binnenkort ingaat moet garantie op werk bieden. Asscher: "We moeten niet zomaar 11 miljard uitgeven". 

Een vooruitblik met Lodewijk Asscher

Asscher wil af van het oude 'Rutte-recept'. "Grote belastingverlagingen zouden goed zijn voor de werkgelegenheid. Nou, dat hebben we gezien. Supermarkten hebben heel erg veel winst gemaakt tijdens de coronacrisis. Mensen hebben hun nek uit gestoken die daar werkten. De winsten gingen naar de aandeelhouders."

Lessen geleerd

De PvdA-leider geeft grif toe dat hijzelf uit de vorige crisis lessen heeft geleerd. "Daarom nu het plan van werk naar werk. Leg je niet neer bij voorspellingen dat er over een tijdje 150.000 mensen extra werkloos zijn." Asscher wil mensen van werk naar werk begeleiden. Dus niet gewoon mensen naar het UWV sturen, maar naar een nieuwe baan.

"Werkgevers kennen hun mensen het beste. Neem de KLM, die mensen begeleidt van een baan bij KLM naar een baan in de zorg. Wij steunen het derde steunpakket maar met een garantie op werk," zegt Asscher. 

Een vooruitblik met Lodewijk Asscher

Meer van De Nieuws BV?

Volg ons op InstagramFacebook en Twitter

Correctie melden

STER Advertentie
Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1