appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
STER Advertentie

Segers zet deur voor Nederlandse IS’ers op een kier na dreigement Turkije

ANP
vrijdag 8 november 2019 | BNNVARA | Redactie De Nieuws BV Twitter

'Als Turkije IS'ers straks bij ons consulaat op de stoep zet, dan kan het niet anders dan dat we mensen terugnemen en hier berechten.' Dat zegt ChristenUnie leider Gert-Jan Segers in De Nieuws BV. Daarmee reageerde hij op het bericht dat Turkije IS'ers terug gaat sturen naar het land van herkomst.

CU-leider Segers: 'IS'ers terugnemen die Turkije uitzet'

De Turkse minister van Binnenlandse Zaken kondigde vanmiddag aan dat Turkije maandag begint met het terugsturen van IS-strijders naar hun thuisland. Om hoeveel mensen het precies gaat is niet bekend. De Nederlandse Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid (NCTV) had het eind juni over twintig volwassenen en dertig kinderen met de Nederlandse nationaliteit.

'Moderne SS'ers'

Op dit moment wordt er nog onderhandeld over lokale berechtiging, weet Segers. Lukt dat niet, dan zal het in Nederland moeten. ''Als dat niet mogelijk is, dan zal vroeg of laat het oordeel wel moeten worden geveld."

Als lokale berechting tot de doodstraf leidt is Segers daar op tegen: "ik ben tegen de doodstraf". Hoe dat voorkomen kan worden kan Segers niet beoordelen. "Ik vind het heel ongemakkelijk om over barmhartigheid te spreken als we het hebben over de terugkeer van IS'ers." Het gaat volgens Segers immers om 'moderne SS'ers'.

CU-leider Segers: 'IS'ers terugnemen die Turkije uitzet'

Meer van De Nieuws BV?

Volg ons op InstagramFacebook en Twitter

Correctie melden

STER Advertentie
Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1