appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Nu: Spraakmakers
STER Advertentie

Henk Otten: 'Het kabinet praat met ons'

ANP
vrijdag 20 september 2019 | BNNVARA | Redactie De Nieuws BV Twitter

Deze week vonden de Algemene Politieke Beschouwingen plaats in de Tweede Kamer. Volgende maand vindt diezelfde exercitie plaats aan de overkant van het Binnenhof, in de Eerste Kamer. Senator Henk Otten, die zich heeft afgesplitst van het Forum voor Democratie, weet dat er rekening met hem wordt gehouden. "Ik merk enorm veel toenadering uit het kabinet de laatste weken, mensen die zeggen: kunnen we met jou zaken doen", vertelt Otten in De Nieuws BV.

Henk Otten bij De Nieuws BV

Volgens Otten gaat het goed met zijn nieuwe partij. "We zitten heel veel bij elkaar, er komen nieuwe mensen bij." Deze zomer werd Otten uit de Senaatsfractie van het Forum voor Democratie gezet en geroyeerd als partijlid, na conflicten over onder andere financiën. De oud-penningmeester van FvD bleef in de Eerste Kamer zitten, waar hij versterking kreeg van een tweetal andere ex-FvD'ers.

Speech

Een opvallend moment in de Politieke Beschouwingen van deze week was de oproep van GroenLinks-fractieleider Klaver om af te zien van haarkloverij, en zich te richten op de grote lijnen van het debat, en op de versterking van de democratie. Thierry Baudet (FvD) wees er toen fijntjes op dat hij diezelfde oproep al een jaar eerder had gedaan. Otten vertelt bij De Nieuws BV dat hem dat niet verbaasde, omdat hij de speech waarmee Baudet vorig jaar furore maakte zelf heeft geschreven. "Het was teamwork, hij wist het ook goed te brengen", aldus Otten.

Over het optreden van zijn voormalig strijdmakker in de afgelopen week is Otten minder te spreken: "Ik wil niet als recensent van Thierry Baudet optreden, maar ik miste de inhoudelijk sterke componenten die er vorig jaar wel waren."

Meer van De Nieuws BV?

Volg ons op InstagramFacebook en Twitter

Correctie melden

STER Advertentie
Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1