Politiek
BNNVARA

Henk Otten: 'Het kabinet praat met ons'

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Henk Otten: 'Het kabinet praat met ons'

Deze week vonden de Algemene Politieke Beschouwingen plaats in de Tweede Kamer. Volgende maand vindt diezelfde exercitie plaats aan de overkant van het Binnenhof, in de Eerste Kamer. Senator Henk Otten, die zich heeft afgesplitst van het Forum voor Democratie, weet dat er rekening met hem wordt gehouden. "Ik merk enorm veel toenadering uit het kabinet de laatste weken, mensen die zeggen: kunnen we met jou zaken doen", vertelt Otten in De Nieuws BV.

Volgens Otten gaat het goed met zijn nieuwe partij. "We zitten heel veel bij elkaar, er komen nieuwe mensen bij." Deze zomer werd Otten uit de Senaatsfractie van het Forum voor Democratie gezet en geroyeerd als partijlid, na conflicten over onder andere financiën. De oud-penningmeester van FvD bleef in de Eerste Kamer zitten, waar hij versterking kreeg van een tweetal andere ex-FvD'ers.

Speech

Een opvallend moment in de Politieke Beschouwingen van deze week was de oproep van GroenLinks-fractieleider Klaver om af te zien van haarkloverij, en zich te richten op de grote lijnen van het debat, en op de versterking van de democratie. Thierry Baudet (FvD) wees er toen fijntjes op dat hij diezelfde oproep al een jaar eerder had gedaan. Otten vertelt bij De Nieuws BV dat hem dat niet verbaasde, omdat hij de speech waarmee Baudet vorig jaar furore maakte zelf heeft geschreven. "Het was teamwork, hij wist het ook goed te brengen", aldus Otten.

Over het optreden van zijn voormalig strijdmakker in de afgelopen week is Otten minder te spreken: "Ik wil niet als recensent van Thierry Baudet optreden, maar ik miste de inhoudelijk sterke componenten die er vorig jaar wel waren."

Meer van De Nieuws BV?

Volg ons op Instagram, Facebook en Twitter.

Ster advertentie
Ster advertentie