appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Nu: Stax&Toine
Afbeelding

Radio Bergeijk

Radio Bergeijk, het radiostation voor Bergeijk, wordt gepresenteerd door ankerman Toon Spoorenberg en zijn beste kennis Peer van Eersel.
Met facilitaire ondersteuning van technicus Tedje van Lieshout ontvangen de radiomannen een keur aan plaatselijke gasten. Of doen verslag van bijzondere culturele gebeurtenissen of particuliere initiatieven.
Radio Bergeijk zond uit van 2001 t/m 2007 en komt terug vanaf 27 augustus 2019. Meer info vind je op vpro.nl/radiobergeijk.

Podcast afleveringen

Aflevering 30: We worden gehackt

woensdag 4 december 2019, 23:15 uur

Hallo! Hier zijn senior adviezen van de ouderen Klaas en Jaap Groot (Pieter Bouwman en Diederik van Vleuten). Bijvoorbeeld: de wederopbouw is geen reden om op bed te gaan liggen. Laat alles niet aankoeken daar beneden.

Het is de dag van de anorexiasecretaressendag. Er zijn veel klachten dat er te weinig vlees aan zit. Mensen vinden dat niet prettig. Op deze speciale dag is er aandacht voor het bijvoeden van secretaressen.

Aan het eind van de aflevering begint alles uit te vallen. De computer doet het niet meer. Peer en Toon worden aangevallen door Dddddddddos.

Aflevering 29: Seksuele deviantie

maandag 2 december 2019, 23:15 uur

Aflevering 29 begint met Beeks potjeskast voor de kleintjes. Dit keer over seksuele deviantie.

Studiogast Valetie Kuilaar (Yannick van de Velde) vertelt over het te allen tijde rekening houden met dat je Parkinson kan krijgen. Peer komt binnen met Parkinson. Iedereen schrikt en alles gaat kapot.
Ted zet Parkinsonmuziek op.

In de rubriek DMDHVDMV: de gehele kinderoptocht Vollemeppersgat.

In de uittip: de week van het respect gaat niet door

Lilian (Lies Visschedijk) is weer terug met een vrijetijdtip. Kom kijken op de zeskamp met nieuwe proeven, zoals waterorgelproef.

Aflevering 28: Bergeijk og Bergèk?

woensdag 27 november 2019, 23:15 uur

In ‘de gemeenteberichten’: instellingen zijn tot nader orde gesloten wegens aangetroffen drugslabaratoria. Ook gaat het over de uitspraak van Bergeijk of Bergèk. Welke is goed?

Er is ook tijd voor educatie: de geschiedenis van de naam van Bergeijk wordt onder de loep genomen.

In de uitgaanstips: bezoek aan de kaasboerin net over de grens.

Toon heeft studiogast Harry Heesters op bezoek, over het verdelen van de caravan na een echtscheiding. Harry is 17 keer gescheiden.

Aflevering 27: Digibeten

maandag 25 november 2019, 23:15 uur

Toon vraagt Peer wat hij zijn leven en Bergeijk voor een rapportcijfer geeft. Peer heeft veel te danken aan Bergeijk.

In de rubriek DMDHVDMV (De minderheid die het voor de meerderheid verpest): fotograaf Henri Senders.

De gemeente laat weten dat de cursus Digi-d aanvragen weer geopend is. Je kunt je aanmelden met je Digi-d. Er is ook Digi-dmuziek.

De uittip van Astrid (Marjan Luif): zaterdagavond is er digitbetenbal. ‘s Ochtends is er Visbakken voor bejaarden, ‘s middags is er de lezing van jeugd en prostituees. De prostituees komen uitleggen over hun werk. Die dag is er ook probioten basketbal.

Aflevering 26: Navigatieweek

woensdag 20 november 2019, 23:15 uur

Peer en Toon bespreken de klachten dat de afleveringen van Radio Bergeijk altijd zo ‘gewoon’ begonnen worden.

In de rubriek ‘Gemeenteberichten’: de gemeente zegt sorry omdat alle eenmansfracties de kiesdrempel niet hebben gehaald en er nu geen gemeentebestuur is. Het Rode Kruis komt met het evenement ‘Samen koken en eten’.

Er is een nagekomen bericht over NUVAkeukens. Zij stoppen met het weggeven van gratis vaatwassers.

Het is deze weel navigatieweek met een wedstrijd over de beste navigatiestem. Je kunt stemmen over welke je in je bezit wilt hebben. Stemmen zijn van Louis Lathouwers, Joseph von Hundstadt, Mevrouw Van Halst, Theo van Deursen, Sjef van Buul, Harry Heesters en Jan van Gerven.

Aflevering 25: De week van heel veel vlees

maandag 18 november 2019, 23:15 uur

Peer en Toon zijn lekker vlees aan het eten met Bibi Swinkels (Marjan Luif). Ze bespreken welk eten goed is en dat Bibi altijd een beetje opgewonden wordt van vlees. Toon eet z’n vlees graag met drank. Het is de week zonder groente ofwel de week van heel veel vlees in Bergeijk. De groente raakt ook een keer op, daarom moet er meer vlees gegeten worden.

TFC The Filet Company heeft een aanbieding: enorme bergen over de datum zijnde filet americain. Schep het mee in je eigen kliko. Per 100 kilo af te halen.

Ook aandacht voor de Radio Bergeijk vlees top 2000. Met deze keer de nummers 2000, 1999 en 1998. Toon gaat hierna naar de dokter want hij heeft een enorme en rare afscheiding.

Aflevering 24: Spreekwoordenwedstrijd

woensdag 13 november 2019, 23:15 uur

Gerda Kuilaars (Merijn Scholten) is de winnaar van de wedstrijd ‘Zelf je eigen spreekwoord maken’. Ze heeft veel spreekwoorden, zoals ‘Blog noch vlog.’ Het winnende spreekwoord wordt ook bekend gemaakt.

Beeks heeft een nieuw initiatief bij Grand Café Beeks: virtual reality-avond met een virtual reality bril. Die kun je opzetten en dan zul je het zien.

In de rubriek DMDHVDMV (De minderheid die het voor de meerderheid verpest) dit keer Rini Kerstens.

Peer spreekt een amateuradvocaat. In Bergeijk wonen namelijk geen normale advocaten. Hij staat nu Sjef Steenbergen (Henry van Loon) bij. Hij zou zijn vader en moeder hebben doodgeslagen. Ook een fragment van de rechtszaak.

In ‘Zielenroerselen’ Klaas Groot over dat je niet goed weet waar je thuishoort.

Aflevering 23: Zwembadoren

maandag 11 november 2019, 23:15 uur

Toon heeft iets ernstigs, hij heeft last van zwembadoren. Hij kan het moeilijk uitleggen aan Peer, want Peer heeft nog nooit gezwommen.

In de podcast van Andy Angel (Tom van Kalmthout): Gerry Beekhof (Yannick van de Velde) heeft de voorleeswedstrijd gewonnen. Hij kon altijd maar 1 bladzijde lezen omdat hij de bladzijdes niet kon omslaan omdat hij geen armen heeft. Hij gaat live in de uitzending een stuk voorlezen.

In Peers lachrubriek ontvangt hij Jetty en Rob Euchstens die iets hebben verzonnen wat nergens op slaat. Ze hebben hiermee gewonnen bij de carnaval.

Aflevering 22: Interactieve vertelling

woensdag 6 november 2019, 23:15 uur

Louis Lathouwers deelt zijn zielenroersel over dat we vroeger nog twaalf vingers en kieuwen hadden en nu niet meer. Nu kun je niemand meer complimenteren met zijn kieuwen, alleen maar met zijn ogen.

Toon heeft Harrie Kemps (Henry van Loon) te gast. Hij komt vertellen over de interactieve vertelling die hij met Arnold heeft gemaakt. Lekker meedoen, de handen uit de mouwen.
De rubriek wordt afgesloten met interactieve muziek.

Tips voor uitgaan in Bergeijk (Marjan Luif): woensdag 22 november is er een excursie naar de oogkliniek FYEO. Maak een oogoperatie mee. Dat zie je niet elke dag.

Aflevering 21: Paardendepressies

maandag 4 november 2019, 23:15 uur

Toon heeft Notaris Wittewaall te gast in de studio over wat we kunnen doen aan het testament van dementerenden. Er kleven veel voordelen aan dementie. Lekker op je duim sabbelen en alles laten lopen. Er liggen veel kansen. Maar regel alles goed. Je kunt ze alles laten tekenen en dan komt het vermogen op je eigen naam zetten.

Peer is op reportage en interviewt de zegenaren van paarden, Simon en Jip Panni (Ruben van der Meer en Horace Cohen). Zij hadden een paardenslachterij, maar de paarden kregen last van depressies. Daarom gingen ze voor de slacht de paarden zegenen. Een stukje zelfvertrouwen naar de paarden toe.
We sluiten af met paardenmuziek.

Aflevering 20: Trekkerbehendigheid

woensdag 30 oktober 2019, 23:15 uur

De aflevering begint met de rubriek ‘Komt mama nog vandaag?’. Dit keer het jongetje met de hazenlip dat vandaag wordt geopereerd.

Peer is op reportage in het kader van de Trekkerweek. Vandaag staat in het teken van trekkerbehendigheid. Theo van Deursen is kampioen en de concurrentie is klei. Theo wil graag de jeugd oproepen om zich ook te interesseren in trekkerbehendigheid. De jongeren Matti Tummers (Tom van Kalmthout) en Arjan van Gils (Yannick van de Velde) gaan los op de trekker met veel enthousiasme.

Belangrijk! Bob en Henk van Grunsven (Pieter Bouwman en Henry van Loon) doen een oproep voor hun Internationale Vrouwendag. Er kan gekookt, gebreid, gestofzuigd en gepompt worden.

Aflevering 19: Gescheiden drugsafval

maandag 28 oktober 2019, 23:15 uur

Toon heeft een studiogast, Jasmijn Castelijns (Marjan Luif) over gescheiden drugsafval. Wat doen we met het afval van de door ons geproduceerde drugs? Tot nu toe dumpte de Bergeijkenaar dat in sloten en weilanden maar volgens Jasmijn is dat zonde. Scheid dat afval! Breng je lachgaspatronen naar de kleuterschool, dan kunnen zij er leuke poppetjes van maken. Ted sluit de rubriek af met afvalmuziek.

Peer gaat iets heel raars doen. Hij gaat Duits praten in de bibliotheek met gespreksleider Heinrich. Want je weet maar nooit.

Aflevering 18: Magnetron

woensdag 23 oktober 2019, 22:15 uur

In een nieuwe aflevering van Beeks Potjeskast gaat het over de Tweede Wereldoorlog, een periode die volgens hem helaas al weer een tijd achter ons ligt. Dit keer zoomt hij in op de Engelandvaarders.

Ook is de rubriek ‘Komt mama nog vandaag’ er weer. Bennie (Henry van Loon) gaat in gesprek met Von Hundstadt.

In de rubriek DMDHVDMV (De minderheid die het voor de meerderheid verpest) aan de beurt: Jacques Coolen Installatie Techniek BV uit Reusel.

Een woordje van de voorzitter: Oud Prins William den Urste zou de voorzittershamer doorgeven aan Jeroen van de Moosdijk. Dat feestje gaat helaas niet door want hij heeft zijn privéleven niet op orde.

Toon legt aan Peer uit wat een magnetron is en ze hebben een gesprek over zomer- en wintertijd.

Aflevering 17: Friet zonder armen

maandag 21 oktober 2019, 22:15 uur

Toon en Peer eten een frietje vooraf met Gerry (Yannick van de Velde) en Andy (Tom van Kalmthout). Gerry heeft geen armen en kan moeilijk friet eten.

Gerry en Andy doen mee met de cursus horlogebatterij verwisselen van Harry. Hij legt uit hoe je een horloge kunt herkennen en wat het verschil is met een klok. Als er cijfertjes veranderen is de batterij leeg.

Aflevering 16: Een cursus fluisteren

woensdag 16 oktober 2019, 22:15 uur

De aflevering begint niet fijn door de onhandigheid van Tedje. De aflevering zit stampvol.

Peer en Toon hebben een politiebericht. In het theater de Kattedans zijn tijdens de voorleeswedstrijd ouders met elkaar op de vuist gegaan. Er wordt geadviseerd uw kinderen binnen te houden. Sjef van Buul is live op veilige afstand van de Kattedans en doet verslag.

In de rubriek ‘Zielenroerselen’ vertelt een man (Henry van Loon) over zijn vogeltje Edwin, een platgedrukt mozambiquesijsje.

Er is ook bedrijfsnieuws: Corina Gruythuisen van de nieuwe lingeriezaak Lingerie@Corina komt vertellen. Er was al een lingeriezaak in Bergeijk, maar volgens Corina is het beter om geen monopoly op lingeriezaken te hebben. Corina specialiseert zich in ruime, vleeskleurige lingerie.

Theo van Deursen praat altijd te hard en gaat daarom zichzelf een cursus fluisteren geven. Hij gaat nu proberen om te fluisteren.

Aflevering 15: Euthanasiemuziek

maandag 14 oktober 2019, 22:15 uur

In de gemeenteberichten een vervolg op de stoffelijke overschotten. De gemeente vermoedt een verband: op alle adressen van de overschotten liep de AOW-uitkering nog door. Wat betreft de lijken: laat het lekker zo. Zorg wel dat er wat aan die lucht gedaan wordt.

In een nieuwe aflevering van ‘Beeks Potjeskast’: Tweede Wereldoorlog voor kleintjes over het verzet. Destijds in de donkere, donkere nazitijd, besloten sommige mensen om in het verzet te gaan.

Het studiogesprek is met Eugene Smet. 37 procent van de Bergeijkenaren wil het laatste wilpoeder in huis nemen – en eigenlijk ook meteen tot zich nemen. Maar de apotheek wil het poeder niet verstrekken. Waar moet de Bergeijkenaar nu heen? Eugene Smet heeft een oplossing. Hij is gediplomeerd slachter en wil het nuttige met het aangename verenigen door de levensmoeie Bergeijkenaar te slachten. De rubriek wordt afgesloten met euthanasiemuziek.

Nout Dobbelaar (Merijn Scholten) gaat lekker make-uppen in zijn radiovlog. Hij krijgt vet volle wimpers en ziet er fantastisch uit.

Aflevering 14: Complimenteren kun je leren

woensdag 9 oktober 2019, 22:15 uur

Radio Bergeijk begint met een kort verhaal over De arme Remi.

Daarna in de rubriek ‘DMDHVDMV’ (De minderheid die het voor de meerderheid verpest). Dit keer is dat A. Callewaert-de Groot die het voor de rest verpest.

In de rubriek ‘Human interest’: Toon gaat in gesprek met een veteraan van de avond-vierdaagse (Henry van Loon) voor oorlogsveteranen

De rest van de uitzending gaan Peer en Toon elkaar complimentjes geven.
Peer vond Toon erg goed. Toon vindt dat eerlijk gezegd leuk om te horen. Hij begint eindelijk weer beter te worden want hiervoor was hij erg slecht, vindt Peer. Toon vindt Peer ook goed trouwens. Het is een begin van ruzie.

Aflevering 13: Vrouwen met of zonder autisme

maandag 7 oktober 2019, 22:15 uur

Peer heeft niet zoveel zin vandaag.

Ze beginnen met iets van nut: een gemeentebericht. Er zijn stoffelijke overschotten aangetroffen in verre staat van ontbinding. Peer en Toon willen de aantallen kadavers graag omlaag; omdat er een weeïg luchtje vanaf komt.

In de rubriek ‘Zielenroerselen’: Sjef van Buul over het verdriet van een meisje dat haar pop aan flarden heeft getrokken.

Te gast in de studio is Harry Eesters, die tehuizen is begonnen voor vrouwen met en zonder autisme. De twee huizen staan naast elkaar. Bij mannen ligt zijn roeping niet. De aanmeldcriteria zijn dat je een vrouw moet zijn tussen de 16 en 35 jaar, en je moet autisme hebben of niet.

De uitzending wordt afgesloten met autismemuziek.

Aflevering 12: Dump je baby’s bij Sjef

woensdag 2 oktober 2019, 22:15 uur

In aflevering 12 weer Bergeijkse zielenroerselen. Onze gast Mevrouw van Halst vertelt hoe druk zij zich maakt om alle verloren uren, al die uren die mensen slapend doorbrengen. Je bent nooit bij een derde van je leven. Kan dat niet anders? Is dat niet een fout van de schepping?

Peer is op reportage en maakt een gelaagde radiodocumentaire. Hij is bij Sjef van Buul bij zijn babydump. Het is volgens Sjef zo dat mensen in Bergeijk al jaren spijt hebben van hun voortplantingsgedrag. Daarom kan iedereen zijn baby’s dumpen bij Sjef, dan maakt hij er weer wat leuks van. Er zitten namelijk prima exemplaren bij.

In ‘Zielenroerselen’ vindt Jan van Liempt het wakker zijn een schromelijk overschatte staat van zijn.

Peer treft Toon gehavend aan. Hij is in elkaar geslagen bij de toiletten van de Xanadu en heeft een gebroken neus. Peer gaat ‘m rechtzetten maar dat gaat niet helemaal goed. Toon is bang dat hij oud en lelijk wordt en is verdwaald bij de wc’s.

Verder in deze aflevering de rubriek ‘Volkswijsheden’, met Bergeijkse wijsheden van vroeger en nu, van het volk door het volk. Met deze keer: ‘Beter 10.000 varkens in een veel te kleine stal…’

Andy Angels’ podcast (Tom Kalmthout) gaat weer verder. Hij is in Grand Café Beeks met Gerry Beekhof (Yannick van de Velde). Ze proberen hun bekendheid van de podcast en gebrek aan armen en benen in te zetten om gratis drank te krijgen. Gerry legt uit hoe hij z’n armen is kwijtgeraakt.

Aflevering 10: Klimaatproblemen in Bergeijk

woensdag 25 september 2019, 22:15 uur

Peer maakt zich zorgen om de klimaatverandering in Bergeijk: het wordt extreem weer. Toon vindt het maar overdreven, want met een airco kun je eigenlijk klimaatverandering tegengaan. Als iedereen zijn beste beentje voorzet en de airco laat pompen en loeien dan komen we er wel. Ze vullen de hele uitzending met tips en tricks voor het oplossen van de klimaatproblemen.

Aflevering 9: Dementieverschijnselen

maandag 23 september 2019, 22:15 uur

Peer zit vandaag heerlijk rustig alleen. Lekker zonder Toon genieten. Hij begint zelf aan de gemeenteberichten. Asbesthoudende golfplaten kunnen buiten worden neergezet. Peer heeft ook een tip hoe je erachter komt of een golfplaat asbesthoudend is.

Ook horen we een nieuwe aflevering van Andy Angels (Tom van Kalmthout) podcast. Het leven is niet makkelijk zonder benen maar er is goed nieuws. Er is een reactie gekomen en Gerry Beekhof (Yannick van de Velde) is nu te gast in de podcast. Hij heeft geen armen.

In het diepteinterview is Sjef van Buul weer te gast. Hij zet zich in voor zaken en kwesties en is hier met een duidelijke waarschuwing. Er is namelijk een hoax aan de gang. Op het hof in Bergeijk staat de Info D’Mentia-cabine waarin je zou kunnen ervaren hoe het is om dement te worden. Volgens Sjef kun je beter gewoon een middag door Bergeijk gaan lopen. De gemiddelde Bergeijkenaar krijgt vanaf zijn twaalfde namelijk al de eerste dementieverschijnselen.

Aflevering 8: Genderervaringen

woensdag 18 september 2019, 22:15 uur

In de nieuwe rubriek ‘Genderervaringen’: Mevrouw Van Halst is nu meneer Van Halst. Hij vindt het zelf goed gelukt. Toon en Peer hebben een hoop op- en aanmerkingen.

Peer gaat een dagje mee met Mary Kuipers-Scherens (Marjan Luif) van de stichting Graag Gedaan. Ze gaan langs bij mensen met problemen. Zo lukt het iemand niet om z’n apparaten te synchroniseren.

Sjef van Buul heeft weer plaats genomen in de rubriek ‘Zielenroerselen’. Hij wil weg hier; uit het voorportaal van de hel.

In de klikrubriek (mede mogelijk gemaakt door de overheid) doet Stan van Penniken een melding over Jeanne van de Arko, die haar bh’s niet heeft afgerekend bij de Anku Lingerie.

Aflevering 7: Tradities en lekkere wijven

maandag 16 september 2019, 22:15 uur

Toon vertelt Peer het nieuws over dansmarietjes die vanaf nu tuinbroeken aan moeten. Wegens de moderniteit mogen de ouderwetse uniformen niet meer omdat ze te prikkelend zouden zijn voor de toeschouwers. Peer en Toon bespreken tradities, het slachtofferschap en lekkere wijven.

Andy Angel (Tom van Kalmthout) vertelde in de vorige aflevering over zijn eigen podcast. Vandaag is een aflevering te horen. Hij vertelt daarin over zijn zware leven zonder benen. Eigenlijk het enige wat hij kan is een podcast maken. Hij wil eigenlijk dood, maar hij kan nergens bij. Andy zou het erg leuk vinden als iemand langs wil komen bij zijn podcast, of gewoon voor de gezellig.

Verder een nieuwe rubriek: ‘DMDHVDMV’ (De minderheid die het voor de meerderheid verpest). Deze keer is dat de vrijwilligersorganisatie Het Kompas.

Tussendoor een korte mededeling: het boek Historie van het Sint Anna Gilde in Riethoeven wordt niet uitgebracht omdat het maar een a4tje dik was.

Ook te horen is de eerste aflevering van Beeks Potjeskast over de Tweede Wereldoorlog voor kleine kinderen.

Aflevering 6: Wat is een podcast?

woensdag 11 september 2019, 22:15 uur

Peer van Eersel in gesprek met de jeugd. Andy Angel (Tom van Kalmthout) komt het verschil tussen radio en podcast uitleggen. Hoe kan iets van tevoren opgenomen zijn? Wat is het verschil met een cassettebandje? Peer snapt er helemaal niets van.

In de rubriek ‘Zielenroerselen’ vertelt iemand (Henry van Loon) over zijn schaamte om vieze blaadjes te kopen bij de benzinepomp. Er was een ongemakkelijk incident waardoor hij niet meer terug naar de pomp durft.

Peer spreekt Beeks in café Beeks over een nieuw initiatief: een potjeskast voor de kleintjes. Speciaal voor kinderen met beperkingen natuurlijk. Beeks wil de jonge Bergeijkenaar middels de podcast amuseren maar ook educatief bezighouden. De belangrijkste onderwerpen zijn wereldliteratuur en de geschiedenis van de laatste honderd jaar.

Aflevering 5: Jezus was een moppentapper

maandag 9 september 2019, 22:15 uur

Aflevering 5 begint helaas met een technische storing. Tedje van Lieshout moet iets solderen, maar zet hiermee Peer en Toon bijna compleet in de hens. Toon heeft bedorven ossenworst gegeten en moet kotsen.

In de rubriek ‘Gemeenteberichten’: het Kempische bakkerijmuseum De Grenswachter is elke zondag open maar het komende jaar niet. Het bakkerijmuseum wordt omgebouwd. Er is wel een bakdemonstratie en een worstenbroodworkshop.

Nieuw in Radio Bergeijk: de radiovlog. Nout Dobbelaar (Merijn Scholten) gaat een pakje unboxen in zijn vlog. Vergeet niet te liken.

En er is humornieuws met Peer. Frank G. Bosman (de G staat voor Gerard) is cultuurtheoloog en komt vertellen over humor en religie en wat voor moppentapper Jezus was

Aflevering 4: Bergeijkse zielenroerselen

woensdag 4 september 2019, 22:15 uur

In aflevering 4 bespreekt Sjef van Buul zijn zielenroerselen. Hij heeft een gevoel van heimwee naar iets wat hij nooit heeft gekend. Helaas vindt Peer dat Sjef zich niet zo goed heeft voorbereid.

In de rubriek ‘Human interest’ aandacht voor de dierentandarts die zich heeft gespecialiseerd in vechthonden. Hij snijdt live in de uitzending een rotte kies van Bonzo de pitbull zonder verdoving weg.

Heb je problemen? Je kunt terecht in de rubriek ‘Radio Bergeijk lost al uw problemen op’. Toine Verstraten is te gast met zijn vrouw, maar helaas is ze dood. Zijn probleem is dat hij niet weet wat hij nu met z’n wijf aan moet. Hoe werkt dit? De inbellende luisteraar Maria Veugelers (Marjan Luif) legt uit wat er allemaal bij de dood komt kijken.

Aflevering 3: Het bevredigen van teefjes

maandag 2 september 2019, 22:15 uur

Kan aflevering 3 wel doorgaan? Toon voelt namelijk een scheurende migraine opkomen. Dokter Moosdijk (Marjan Luif) weet gelukkig raad met klankschaaltherapie. Ook een verslag vanuit het internetcafé, een nieuw initiatief met wifi en nootjes.

In de rubriek ‘Human interest’ aandacht voor het bevredigen van teefjes. Te gast is een anonieme man (Henry van Loon) die de geslachten van dieren betast. Hij heet Rens van de Pannevaart en heeft de kunst van het betasten geleerd van Sjef van Buul, die ook is aangeschoven. Ze vertellen hoe het allemaal begon bij een hondenshow.

Aflevering 2: Reanimatiedemonstratie

woensdag 28 augustus 2019, 22:15 uur

In aflevering 2 zijn Peer en Toon samen op reportage met hun moderne stereomicrofoon om een reanimatiecursus te volgen. Wanneer iemand bijvoorbeeld door zijn hoeven zakt, ga je diegene helpen met handelingen onder de noemer reanimatie. Een getrek van jewelste. Op de reanimatiebeurs leren Peer en Toon ritmisch tekeer te gaan op de borstkas en hopen ze iemand te porren voor mond op mond.

Tijdens de reclame aandacht voor Knegmans scheidingsadvocaten, met hun motto: ‘Liever lekkere wijven met een kind, dan lelijke wijven met een kind’.

In de rubriek ‘Human interest’ vertelt Peer dat hij graag zou willen scheiden. Iedereen vraagt hem van wie dan. Maar waarom moet je per se een partner hebben om van te kunnen scheiden?

Welkom terug bij Radio Bergeijk in een nieuw jasje. Dat zit natuurlijk weer als gegoten. Ook dit keer weer veel studiogasten, reportages, vaste rubrieken, en oude en nieuwe bekenden en natuurlijk de vaste gastheren Toon Spoorenberg en Peer van Eersel.

Aflevering 1 begint met de vaste rubriek Het Radio Bergeijk Radio Studiogesprek. Theo Van Deursen is te gast en hij heeft zelf ook een gast meegenomen: de goeroe op het gebied van internet en moderne technologie Antoine Vergeer (Merijn Scholten). Hij is lid van de jeugd van Bergeijk en kan alles vertellen over de digitale wereld. De mannen wisten niet eens van het bestaan van deze wereld en zijn blij verrast dat er zoveel naakt te vinden is (wel zelf met de onderbroek aan).

Verder in deze aflevering de rubriek ‘Komt mama nog vandaag?’

De laatste gast is Louis Lathouwers die zijn cursus ‘Wees niet meer zo angstig voor de angst’ komt aankondigen. Hij was altijd al angstig voor onder andere middelgevulde ruimtes, insecten, het aanraken van lege vellen papier, en de post. Maar nu heeft hij een cursus bedacht om hier mee om te gaan. Helaas is hij ook bang voor cursussen.

#9 - Radio Bergeijk komt terug!

maandag 17 juni 2019, 08:26 uur

Na bijna twaalf jaar komt er een nieuwe reeks van het roemruchte hoorspel Radio Bergeijk. Uiteraard weer gepresenteerd en geïmproviseerd door ankerman Toon Spoorenberg (Pieter Bouwman) en zijn beste kennis Peer van Eersel (George van Houts). De satirische radiosoap verkreeg een cultstatus door de absurde en onnavolgbare sketches, vaak geïnspireerd op nieuwsberichten uit de (lokale) media.

#61 - Het radiostation van Bergeijk (S07)

zaterdag 6 oktober 2007, 16:32 uur

Aan het begin van de uitzending wordt Tedje van Lieshout dood aantroffen in zijn werkhok. Een groots gevoel van machteloze moedeloosheid overvalt presentator Toon Spoorenberg . In tegenstelling tot zijn beste kennis verslaggever Peer van Eersel.
Die voelt helemaal niks.
Voor de radiomannen opent zich nu onontkoombaar het zwarte gat waar ze al die jaren zo bang voor zijn geweest. Er rest nu niet veel anders meer dan op te gaan in de radiostilte die ontstaan is door het overlijden van Ted van Lieshout. Echter niet voordat Peer de vorige week aan Toon uitgeleende 17 euro alsnog opeist.
Radio Bergeijk is daarmee weer verworden tot de zieke omroep die het eens was.
De apparatuur wordt teruggebracht naar voormalig zorgcentrum Sint Jozef.
En Radio Bergeijk bestaat niet meer.
In de radiocommentaren klinken de verdiensten van Radio Bergeijk voor het locale culturele leven luidkeels door. Van het programma zijn de afgelopen ruim zes jaar om precies te zijn 612 afleveringen uitgezonden. Binnen het genre radiodrama een bijna niet te evenaren Bergeijks record.

#60 - Het radiostation van Bergeijk (S07)

zaterdag 29 september 2007, 16:32 uur

Hoe kan het nu opeens zo snel gaan! Met de acties tégen Radio Bergeijk.
Toon leent 17 euro van Peer. Krijgt hij volgende week weer terug.
De vader van Toon en de vader van Peer konden niet goed met elkaar overweg.
Ted vervangt de tune van het gemeentebericht door de algemene RB berichten tune.
Hoog bezoek. De burgemeester Verhoeven ziet een causaal verband tussen de afname van het inwoneraantal van Bergeijk (30 inwoners hebben zich de laatste 4 jaar opgeknoopt) en de uitzendingen van Radio Bergeijk. Hij zegt Radio Bergeijk daarom ambtshalve de wacht aan. Ted start van de weeromstuit een reportage over de opstap-demodag van de elektrische fietsen bij tweewielerpakhuis Neutkens.
Sjef van Buul doet embedded verslag van een grootschalige bijeenkomst van het actiecomité tégen Toon en Peer. En tégen het vrije woord.
Ted is weggegaan! Noodplanmuziek!

#59 - Het radiostation voor Bergeijk (S07)

zaterdag 22 september 2007, 16:32 uur

Er hebben zich inmiddels veel meer dan 200 inwoners aangesloten bij het gemeentelijk actiecomité tégen Radio Bergeijk. Toon heeft daarover een 18 pagina tellend epistel in handen gekregen met een groslijst. Volgens Peer komt een goede naam te voet. En gaat te paard.
Uit onderzoek blijkt dat de gemeente zeer slecht voorbereid is op een eventuele ramp.
Bij de stichting ‘orgaandonatie voor de smalle beurs ‘ scoort de Bergeijkse lever zeer hoog. De heer Zonnebloem, frontman van het Comité, komt uit hoofde van de gemeente meedelen dat uren in de zon liggen uitstekend is voor de huid en dat roken ter onrechte wordt opgevat als ongezond. Zijn mede-comitéleden von Hunstädt en van Buul houden Toon en Peer intussen met een karabijn onder schot.
In de rubriek Lachen met Peer worden alle bedrijven opgesomd die zich gedistancieerd hebben van het fenomeen Radio Bergeijk.

#58 - Het radiostation voor Bergeijk (S07)

zaterdag 15 september 2007, 16:32 uur

Toon en Peer zijn vorige week uit GrandCafé Beeks gezet en zijn nu teruggekeerd
in hun oude loods op het industrieterrein. En alsof er niets gebeurd is beginnen ze met een gemeentebericht. Om de golfplatengalm te verminderen stanst Peer met 7 cm lange klinknagels lege eierdozen tegen de studiowand. Per ongeluk wordt Jan Beeks aan de buitenkant vast gejekkerd.
Harrie Heesters maakt van de gelegenheid gebruik voor een oproep aan de Bergeijkenaren om stof te leveren voor zijn volgende week uit te brengen nieuwe boek getiteld ‘Vlieland. Met licht geschreven‘ Via de open microfoon deelt Joseph von Hunstädt mee dat hij zich niet meer laat interviewen door Radio Bergeijk. Wegens het laffe journalistieke allooi van de laatste tijd. Toon en Peer begrijpen er niets van. Desgevraagd telefonisch om opheldering gevraagd wil von Hunstadt geen commentaar geven. Maar Theo van Deursen maakt melding van de oprichting van een gemeentelijk actiecomité tégen Radio Bergeijk.

#57 - Het radiostation voor Bergeijk (S07)

zaterdag 8 september 2007, 16:32 uur

Deze laatste zomerspeciaal van 2007 wordt ge-evalueerd door cafébaas Jan Beeks.
In de rubriek vacaturebank zoekt uitvaartverzorging van der Stappen een ex-TBS er.
Roxana Chatroux is een vuilnisvrouw met een winkelketen. Jan Smeddens visualiseert mee.
De uittip verwijst naar de Franse tentoonstelling in het Eiga museum.
Hans van Vessem heeft ondanks alle voorspoed een doodswens.
Sparen bij Krediet a/d Nijverheid is niet zo'n gek idee.
Jan Beeks vond het een prachtige uitzending maar verordonneert desalniettemin dat het tevens de laatste was vanuit GrandCafe Beeks. Tot grote schrik van Toon en Peer. Wat moeten zij nu?

#52 - Het radiostation voor Bergeijk (S07)

zaterdag 1 september 2007, 16:32 uur

De zomerspeciaal van deze week wordt ge-evalueerd door Joke Leermakers.
Overblijfkrachtcentrale zoekt ex-TBS er die zijn talent wil inzetten.
Henk en Katrien Knegtmans vertellen over hun nieuwe scheld- , schreeuw- en kwetsdienst. In de lansbreekrubriek wordt een lans gebroken door van der Stappen Uitvaartverzorging. Thijs Leijten heeft vier geslachten. TFC The Filet Company vecht tegen van alles en nog wat. Joke Leermakers vindt het voor Toon en Peer de hoogste tijd voor een weloverwogen en zelfgekozen einde.

#50 - Het radiostation voor Bergeijk (S07)

zaterdag 18 augustus 2007, 16:32 uur

De zomerspeciaal van deze week wordt ge-evalueerd door Klaas Groot.
In het negerrubriek De Tamtam negernieuws over het negerboek over de legendarische negervoetballer Pele. Jos Sengers, de voorzitter van vereniging van Oud-Indiëganger, kwam voor de cursus breakdance. Lia Geraerts (60) is beschikbaar voor sex-date, heeft kippen en verse graszoden, drinkt. De Formule 1 races op het stratencircuit van Bergeijk met organisator Leon van Lierop. Hier volgen de prijzen van kruidenier van Heeswijk en Goeste. Klaas Groot vond dat de uitzending niks met West Friesland te maken had.

#49 - Het radiostation voor Bergeijk (S07)

zaterdag 11 augustus 2007, 16:32 uur

De zomerspeciaal van deze week wordt ge-evalueerd door een anonieme ex TBS - er
Gratis op of af te halen: Enorme klootzak. Eugéne Fonville, de voorzitter van de krachtsportvereniging Bergeijk waarschuwt voor spierstimulerende middelen. In de relatierubriek zoekt man naar borsten en een vagina en mist een ander man een maatje, een neukpop. Radio Bergeijk is live aanwezig bij de openbare hoorzitting in het gemeentehuis waar wethouder van Bergen Henegouwen spreekt over het onderwerp nabije toekomst. Hier volgende de aanbiedingen van kruidenier van Heeswijk en Goeste. Ontslagen ex-TBS er vond de uitzending van wisselend allooi en spelend op de onderbuik van de samenleving.

#48 - Het radiostation voor Bergeijk (S07)

zaterdag 4 augustus 2007, 16:32 uur

De zomerspeciaal van deze week wordt ge-evalueerd door mevrouw van Halst
High-tech bedrijf zoekt een ex-TBS er voor de functie van inkoper full-time.
De 95-jarige Kozo Harakuchi heeft het wereldrecord 20 meter hardlopen verpulverd
Uit de poeziebundel van uit Sint Jozef: ‘Zomaar een overlijden’
Peer gaat op bezoek bij psychopaat van der Voort met dichtbundel 'Een mens nader verklaard' De tien gouden tips van autobedrijf Kokkert voor de aanschaf voor een 2e hands auto. Mevrouw van Halst heeft genoten van de uitzending.

#47 - Het radiostation voor Bergeijk (S07)

zaterdag 28 juli 2007, 16:32 uur

De zomerspeciaal van deze week wordt ge-evalueerd door Staf Goossens
Gratis op of af te halen. Een enorme doos. Echtpaar Smolders ging het goed, maar ze namen Jan in huis, een sociaal zwakke jongen. In negerzwembad De modderpoel start weer een 6 jaar durende negercursus negerzwemmen. Peer gaat op bezoek bij (de moeder van) gitarist, streekzanger en dichter Peter van den Oetelaere. Hielspoor, kalknagels? Shockwave therapie! Overgewicht, migraine? Shockwave therapie!
Staf Goossens vond de uitzending van een hemeltergend amateurisme. En Peer van Eersel een pedant, opgefokt ventje en een blamage voor het medium.

#46 - Het radiostation voor Bergeijk (S07)

zaterdag 21 juli 2007, 16:32 uur

De zomerspeciaal van deze week wordt ge-evalueerd door Theo van Deursen.
Kwaliteitsslagerij van Loon heeft voorkeur voor ex-TBS er als medewerker slagerij.
Gerrit Zoontjes, voorzitter van korfbalvereniging De Stormvogels, heeft het ledenbestand opgeschoond. Geschiedenis: In de nacht van 3 op 4 februari 1954 worden de criteria voor de functie van omroeper bekendgemaakt. Dag uit het leven van Wim van Uum, veeschilder en dichter. Mevrouw Garnaal haar man is goed in van alles.
Theo van Deursen vond de uitzending steengoed, één van de betere allertijden, een pareltje.

#45 - Het radiostation voor Bergeijk (S07)

zaterdag 14 juli 2007, 16:32 uur

De zomerspeciaal van deze week wordt ge-evalueerd door Sjef van Buul
Gratis op of af te halen een enorm Kutkind. De broers Arie en & Theo Bol van de (Bergeijkse) Buurtbusvereniging (Bergeijk) hebben ruzie. Miet van Bommel presenteert haar dames/vrouwenhoekje. Vandaag vrouwenklachten. Jan de Bakker, voetballer met visuele beperking, geeft intuïtieve clinic doelschieten. WWW.mohammedstorenbrink.nl heeft ruime keuze rollators. Sjef van Buul vond de uitzending van een verschrikkelijk hoog, laag, interessant en saai niveau.

#43 - Het radiostation voor Bergeijk (S07)

zaterdag 30 juni 2007, 16:32 uur

De zomerspeciaal van deze week wordt ge-evalueerd door Jozef von Hunstädt
Platenwinkel de Zwarte Schijf heeft oa negermuziek van trompetneger Louis Armstrong.
Mary Kuypers-Scherens en Jaap en Klaas Groot nemen deel aan het imitatorengala Bergeijk. In relatierubriek Lijkt het je wat vandaag Hugo is spontaan type en Fijn om katholiek te zijn. Peer gaat op bezoek bij de reanimatie-activiteiten op de E 34 met Henri van Buul. Van der Stappen voor een heerlijke uitvaart.
Jozef von Hunstädt vond de uitzending erbarmelijk. En geeft een cijfer van – 12.

#42 - Het radiostation voor Bergeijk (S07)

zaterdag 23 juni 2007, 16:32 uur

De zomerspeciaal van deze week wordt ge-evalueerd door Harrie Heesters
Gratis op of af te halen een enorm vervelend Zeikwijf. Bart Slenders is de man achter zangeres Ellen Vermeulen. Miet van Bommel presenteert haar dames/vrouwenhoekje. Vandaag over de miskraam. De zwemvierdaagse van de ééneiige stiefbroers John & John Broekhoven gaat dit jaar niet door. Zonnebank Florida. Voor al uw kwalen.
Harrie Heesters vond de uitzending indrukwekkend en een gewogen plaatje.

#41 - Het radiostation voor Bergeijk (S07)

zaterdag 16 juni 2007, 16:32 uur

De zomerspeciaal van deze week wordt ge-evalueerd Jan van Liempt.
Winkelketen Boerenbond zoekt een enthousiaste ex-TBS er voor de kassa.
Anjelique en Herman Valgaat van het midgetgolfcomplex zouden samen naar Beeks komen. In de relatierubriek Lijkt het je wat vandaag een positief denkende constructie medewerker, Gerard 34 jaar en Elsbeth. Walter van der Goot, fulltime fullcontact naturist, heeft het koud. Voor TFC The Filet Company is contact met de natuur essentieel.
Jan van Liempt vond de uitzending welwillend maar een beetje snotterig.

#40 - Het radiostation voor Bergeijk (S07)

zaterdag 9 juni 2007, 16:32 uur

Toon heeft bij de Chinees het wokgerecht Joost besteld.
De S 7 van de gemeente Groot Bergeijk onderhandelt momenteel over het mestoverschot. An Kuijpers van Anku Lingerie heeft een noodwinkel geopend voor gedragen lingerie. Jan van Liempt, vrijwilliger van asiel Bergeijk, zoekt een thuis voor de achtergelaten vakantiekinderen
Zuidzorg organiseert dinsdagavond een thema avond twee- of meerling. In de nieuwe rubriek Wisselende kontakten worden de prijswinnaars bekend gemaakt.
Toon heeft nog steeds last van nummer 34. Van Joost.
Voor de achterblijvers vandaag een bericht van gene zijde van Hans van der Koele.

#39 - Het radiostation voor Bergeijk (S07)

zaterdag 2 juni 2007, 16:32 uur

Toon weet van onder niet meer dat hij van boven leeft.
In een TV show van de BLOS is er een homo gedrogeerd met 84 knalgezonde nieren. Af en toe klapt er één. Harrrie Heesters verhaalt van de Heilige Thomas sloopprojecten in India. Bij inlevering van deze reclame 10% gratis artikelen. Bij Koppens afrasteringen.
Imker Peter Speegelt is hyperallergisch voor bijen.
Wendy is deze week bij de sfeershow van het tuincentrum
Paul Heesterbeek, coordinator natuurtuin Het Loo, zoekt vrijwilligers, liefst ex -TBS ers. Lilian van Heeswijk is tot voorzitster gekozen van het Christen Democratisch Appél in Bergeijk. Voor de achterblijvers vandaag een bericht van gene zijde voor Joop

#38 - Het radiostation voor Bergeijk (S07)

zaterdag 26 mei 2007, 16:32 uur

Toon is er niet. Peer is uit zijn doen.
Bij de wielervereniging Groot Verzet hebben alle winnaars van de Ronde van Bergeijk uit de periode 1945 - 2006 de bekers terug geven wegens dopinggebruik.
De echtgenoot van burgemeester Inge Bakker - van Assen heeft geen verstand van kunst. Boerboom taxaties, voor als u wat te taxeren heeft.
Plasklachten leiden vaak tot schaamte. Te gast in de studio zijn leden van de vereniging Ongewild urineverlies die het probleem bespreekbaar willen maken.
Efax BV zoekt ervaren monteur landbouw- en grondverzetmachines
Toon neemt nog steeds de telefoon niet op. Maar brand is erger.
In de nieuwe rubriek Voor de achterblijvers, berichten van gene zijde, vandaag een bericht van Fons voor Anja.

#37 - Het radiostation voor Bergeijk (S07)

zaterdag 19 mei 2007, 16:32 uur

Ons hart zingt blij….maar het is geen Hemelvaartsdag en ook geen Pinksteren.
Marijke Schoenmakers viert elk jaar haar verjaardag en nodigt dan 14 nijlpaarden uit
Peer heeft een pussende puist op zijn rug en Gert Esselaar heeft kokend hete koffie én thee over zijn kind gegooid. De Bergeijkse kopersvereniging heeft zich benadeeld gevoeld tijdens de uitverkoop. Peer gaat hét er van nemen.

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1