NOS op 3 Tech Podcast
NOS

Nieuwe consoles nu al uitverkocht en uitvinding borstkankeroperaties

  1. Podcastschevron right
  2. NOS op 3 Tech P ...chevron right
  3. Nieuwe consoles nu al uitverkocht en uitvinding borstkankeroperaties

do 19 november 2020

00:00 In de gamewereld zijn het de twee belangrijkste weken van het jaar. Vorige week kwam de Xbox Series X uit, vandaag is het aan de PlayStation 5. Er is zeven jaar op de nieuwe generatie consoles gewacht. Ze vliegen nu over de toonbank. Wie er vandaag een wil kopen heeft zelfs een probleem: ze zijn vrijwel nergens verkrijgbaar. De kans is miniem dat je er een voor Kerst in huis hebt. Hoe kom je er dan wél aan?

09:57 Apple gaat vanaf volgend jaar de commissie die het vraagt aan kleinere app-ontwikkelaars halveren. Het gaat om app-bouwers waarvan de omzet maximaal 1 miljoen dollar per jaar is.

18:53 TikTok komt met een nieuwe functie voor ouders: je kan nu instellingen van je kinds account beheren en aanpassen.

26:28 Tot slot praten we over een uitvinding van de (destijds) 23-jarige student Bram Schermers. Hij bedacht tijdens zijn stage een manier waarop borstkanker-operaties nog beter konden worden uitgevoerd: met een magneetje als hoofdrolspeler. Het Elisabeth-TweeSteden Ziekenhuis in Tilburg werkt er inmiddels mee.

42:12 Tips

Bram tipt Google Chromecast, scheelt zapwerk als je films wilt kijken

Ron tipt het boek Blood, Sweat and Pixels: The Triumphant, Turbulent Stories Behind How Video Games Are Made van Jason Schreier

Nina tipt het Instagramaccount @cycleseeds

Presentatie: Jonna ter Veer

Gasten: Nando Kasteleijn, Nina Bogosavac, Ron Vorstermans en Bram Schermers