NOS op 3 Tech Podcast

Als we niet ingrijpen zijn de Tweede Kamerverkiezingen te hacken

NOS
  1. Podcastschevron right
  2. NOS op 3 Tech P ...chevron right
  3. Als we niet ingrijpen zijn de Tweede Kamerverkiezingen te hacken

do 12 november 2020

0:00 Als we geen extra maatregelen nemen lopen we de kans dat onze verkiezingen volgend jaar gehackt worden en de uitslagen gemanipuleerd. Daarvoor waarschuwt de Stichting tegen Hackbare Verkiezingen, onder leiding van ethisch hacker Sijmen Ruwhof.

16:41 Amazon gebruikt vertrouwelijke data van andere winkeliers om er zelf beter van te worden, en dat mag niet, zegt de Europese Commissie. Het bedrijf hangt mogelijk flinke boetes boven het hoofd.

24:49 Hoe zit het met het dreigende TikTok verbod in Amerika? Een paar maanden geleden eiste president Trump dat de app gedeeltelijk zou worden overgenomen door een Amerikaans bedrijf, om toegang te houden tot de Amerikaanse markt. Deze week verloopt een belangrijke deadline, maar omdat Trump momenteel met andere dingen bezig is, lijkt het onduidelijk hoe het verder moet met TikTok.

28:38 Na maanden vol voorpret en ongeduld is het zo ver: met de lancering van de Xbox Series X en Playstation 5 is de nieuwe spelcomputer-generatie aangebroken. NOS-redacteur Wim Kopinga kon beide nieuwe consoles al twee weken lang uitproberen.

Gasten: Sijmen Ruwhof, Nando Kasteleijn en Wim Kopinga

Presentatie: Casper Meijer