NOS op 3 Tech Podcast
NOS

Jij hebt recht op reparatie van je apparaten en datadonateurs gezocht

  1. Podcastschevron right
  2. NOS op 3 Tech P ...chevron right
  3. Jij hebt recht op reparatie van je apparaten en datadonateurs gezocht

do 26 november 2020

00:00 Het bestaat uit glas, is zo dun als een haar en KPN gaat er midden in de coronacrisis meer dan een miljard euro in investeren: het glasvezelnetwerk. Waarom komen ze daar nu mee? En wat levert het jou op?

14:50 De campagnes voor de Tweede Kamerverkiezingen van 17 maart 2021 spelen zich voor een groot deel online af. Welke rol speelt Instagram daarin? Er start een groot onderzoek en jij kan helpen als datadonateur.

29:16 Niet een, niet twee, maar drie corona-apps. Welke komen eraan?

35:43 Is je telefoon gevallen, of de camera van je laptop stuk? Fabrikanten maken reparaties nu vaak onmogelijk of veel te duur. Het Europees Parlement wil nu dat er regels komen waarmee ze fabrikanten kunnen verplichten om een zogenoemde reparatiescore aan hun producten te geven. Consumenten hebben namelijk 'recht op reparatie', vinden Europarlementariƫrs.

51:21 Techtips

Presentatie: Jonna ter Veer

Gasten: NOS-techredacteuren Joost Schellevis en Nando Kasteleijn en NOS op 3-redacteur Stephan Vegelien.

Techtips van de gasten:

Joost: https://nos.nl/artikel/2357980-oproep-help-ons-de-algoritmes-van-instagram-te-doorgronden.html (linkjes naar de extension voor Chrome en Safari staan in het artikel)

Nando: Haagse heksenketel LPF, https://www.anderetijden.nl/aflevering/375/LPF

Stephan: docu over niet-traceerbare 3D-geprinte wapens en kogels, https://www.youtube.com/watch?v=jlB2QV5wVxg&feature=youtu.be

Jonna: Black Friday anti-oplichter-tips, https://nos.nl/artikel/2357984-waarschuwing-voor-valse-webshops-oplichters-hebben-nepsites-al-klaarstaan.html