appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume

Mangiare!

Het lekkerste programma op de radio. Petra Possel praat aan de keukentafel met gasten over koken, eten en het culinaire leven. Met vaste rubrieken zoals de reportage van Chris Bajema, jongste bediende Jannekee Kuijper en de luisteraarswedstrijd onder leiding van Francien Knorringa. Iedere vrijdag van 19:30-20:30 op NPO Radio 1.

Podcast afleveringen

Mangiare! Over Keuringsdienst specials, nieuwe haring en vignarola.

vrijdag 14 juni 2019, 20:48 uur

Mangiare! Over Keuringsdienst specials, nieuwe haring en vignarola.

Mangiare over Brits Bakboek, zeevissen, zeewier en Nachteten!

vrijdag 7 juni 2019, 20:34 uur

Regula Ysewijn over haar Brits Bakboek; culinair journalist Jacques Hermus over zeevissen op de Malediven; Azië-specialist Soesja Hu proeft zeewier en charmante assistente Francien Knorringa bespreekt een nieuwe inzending van onze wedstrijd Nachteten waarin luisteraars ons recepten sturen van gerechten die ze 's nachts eten. Presentatie: Petra Possel

Mangiare! Over wijnvrouwen, Suriname en Norman Musa

vrijdag 31 mei 2019, 19:30 uur

Wijnjournalist Esmee Langereis is genomineerd voor de titel Wijnvrouw van het Jaar; Man met de microfoon Chris Bajema reist op klimaatneutrale wijze de wereld rond; kookboekenschrijver & voormalig restaurant-recensent Karin van Munster bespreekt Magisch Maleisisch van Norman Musa en jongste bediende Jannekee Kuijper kookt uit dit boek. Presentatie: Petra Possel

Mangiare! Over We Love Groente, Chocolade tempereren en Nachteten - uitzending 24-05-2019

vrijdag 24 mei 2019, 19:30 uur

Kookboekenschrijver en culinair journalist Janneke Vreugdenhil over haar nieuwe boek We Love Groente; culinair journalist Hassnae Bouazza van Aicha Qandisha over de Ramadan; patissier Hans Heiloo over het tempereren van chocolade en charmante assistente Francien Knorringabespreekt een nieuwe inzending van onze wedstrijd Nachteten waarin luisteraars ons recepten sturen van gerechten die ze 's nachts eten.

Mangiare! Over Carribean Cooking, Tel Aviv en Donal Skehan

vrijdag 17 mei 2019, 20:40 uur

Helmi Smeulders over haar boek Island Vibes - The Joy of Carribean Cooking; kookboekenschrijver & voormalig restaurant-recensent Karin van Munster bespreekt Meals in Minutes van Donal Skehan en jongste bediende Jannekee Kuijper kookt uit dit boek.

Mangiare! Over Back, Zuiderzeeharing, Lichte Wijnen en Nachteten, uitzending van 10-5-2019

maandag 13 mei 2019, 12:20 uur

Marijne en Liesbeth Thomas over hun Duitse bakboek Back; culinair journalist Jacques Hermus over de terugkeer van de Zuiderzeeharing; wijnschrijver Nicolaas Klei proeft wijn met een laag alcohol-percentage en charmante assistente Francien Knorringa bespreekt een nieuwe inzending van onze wedstrijd Nachteten waarin luisteraars ons recepten sturen van gerechten die ze 's nachts eten. Presentatie: Petra Possel

Mangiare! Live uit Bergen op Zoom! - uitzending van 03-05-2019

vrijdag 3 mei 2019, 19:30 uur

Asperges, aardbeien, ansjovis en lamsvlees in Bergen Op Zoom! We zitten aan de keukentafel van biologische aspergekweker Cees van Tiggelen in Halsteren. Ook te gast zijn chef en Zuid West TV-kok René Vermeulen van restaurant Het Spuihuis en Lau de Smet van Stichting Behoud Weervisserij. Verslaggever Chris Bajema oogst eigenhandig asperges. Presentatie: Petra Possel

Mangiare! Culinaire roman, hazelnootschuimtaart en rabarber crumle - uitzending van 26-04-2019

vrijdag 26 april 2019, 19:30 uur

Mireille Geus over de Surinaamse keuken in haar roman Madame Jeanette; chef en culinair journalist Hilary Akers bespreekt het klassieke gerecht rabarber crumble en jongste bediende Jannekee Kuijper maakt een versie van dit gerecht en patissier Cees Holtkamp over de favoriete taart van de koning: hazelnootschuimtaart. Presentatie: Petra Possel

Mangiare! Anita Witzier, salade van onkruid, bier in blik en Nachteten - uitzending van 19-04-2019

vrijdag 19 april 2019, 19:30 uur

In Mangiare! van vrijdag 19 april 2019 om 19:30 uur live op NPO Radio 1: Anita Witzier over haar kookboek Zonder Fratsen; culinair journalist Jacques Hermus maakt een salade van onkruid; bier-specialist Rick Kempen  proeft bier in blik en charmante assistente Francien Knorringa bespreekt een nieuwe inzending van onze wedstrijd Nachteten waarin luisteraars ons recepten sturen van gerechten die ze 's nachts eten. Presentatie: Petra Possel

Mangiare! Emulsies, Waterzooi en Klimaatneutraal Culireizen - uitzending van 12-04-2019

vrijdag 12 april 2019, 19:30 uur

Chef Iwan Driessen van Rijsel in Amsterdam over de veelzijdigheid van emulsie-sauzen; Man met de microfoon Chris Bajema reist op klimaatneutrale wijze de wereld rond;  chef en culinair journalist Hilary Akers bespreekt het klassieke gerecht waterzooi en jongste bediende Jannekee Kuijper maakt een versie van dit gerecht. Presentatie: Petra Possel

Mangiare! Duurzame chocolade, schapenkaas en Nachteten - uitzending van 05-04-2019

vrijdag 5 april 2019, 19:30 uur

Enver Loke over duurzame chocolade; culinair journalist Bianca Tan schuift aan; kaaskenner  Marike van de Werf proeft schapenkaas en charmante assistente Francien Knorrringa behandelt een inzending van onze wedstrijd Nachteten waarin luisteraars ons recepten sturen van gerechten die ze ‘s nachts eten. Presentatie: Petra Possel Francien Knorringa. Iedere vrijdag van 19:30-20:30 op NPO Radio 1

Mangiare! Italiaanse keuken, The Curry Guy en Nachteten - uitzending van 29-03-2019

vrijdag 29 maart 2019, 19:30 uur

Chef Leonardo Pacenti over De Bijbel van de Italiaanse keuken; kookboekenschrijver & voormalig restaurant-recensent Karin van Munster bespreekt The Curry Guy - Easy van Dan Toombs en jongste bediende Jannekee Kuijper kookt uit dit boek. Charmante assistente Francien Knorrringa behandelt een inzending van onze wedstrijd Nachteten waarin luisteraars ons recepten sturen van gerechten die ze ‘s nachts eten. Presentatie: Petra Possel

Mangiare! Baru Belanda, kroepoek en de indische keuken - uitzending van 22-03-2019

vrijdag 22 maart 2019, 19:30 uur

Betty Van Bokhoven-Van Enst en Pascal Jalhay over zíjn ode aan de Indische keuken Baru Belanda; culinair journalist Hassnae Bouazza van Aicha Qandisha bespreekt haar band met de Indische keuken; Azië-specialist Soesja Hu test kroepoek. Presentatie: Petra Possel

Mangiare! Zelf kaas maken, klimaatneutrale wereldreis en gebraden kip - uitzending van 15-03-2019

vrijdag 15 maart 2019, 19:30 uur

Nils Koster over zijn boek Kaas uit eigen keuken; Man met de microfoon Chris Bajema reist op klimaatneutrale wijze de wereld rond;  chef en culinair journalist Hilary Akers bespreekt het klassieke gerecht gebraden kip en jongste bediende Jannekee Kuijper maakt een versie van dit gerecht. Presentatie: Petra Possel

Mangiare! Vegan bakken, cocktails en Nachteten - uitzending van 08-03-2019

vrijdag 8 maart 2019, 19:30 uur

Dosia Brewer over haar boek Dosia bakt vegan; culinair journalist Jacques Hermus schuift aan; bartender Jeroen Scheerman  proeft cocktails en charmante assistente Francien Knorrringa behandelt een inzending van onze wedstrijd Nachteten waarin luisteraars ons recepten sturen van gerechten die ze ‘s nachts eten. Presentatie: Petra Possel

Mangiare! Over Koffie en Melk - uitzending van 01-03-2019

vrijdag 1 maart 2019, 19:30 uur

Barista Merijn Gijsbers over het Amsterdam Coffee Festival; kookboekenschrijver & voormalig restaurant-recensent Karin van Munster bespreekt Melk van Mark Kurlansky en jongste bediende Jannekee Kuijper kookt uit dit boek. Verder blikken we terug op reacties op onze uitzending van vorige week over de keuken in een bejaardentehuis. Presentatie: Petra Possel

Mangiare! Over koken voor ouderen, paté en Nachteten - uitzending van 22-02-2019

vrijdag 22 februari 2019, 19:30 uur

Vincent Wijers is kok in een verzorgingshuis; culinair journalist Bianca Tan over eten voor ouderen; olie- en azijnkenner Manfred Meeuwig proeft paté en charmante assistente Francien Knorrringa behandelt een inzending van onze wedstrijd Nachteten waarin luisteraars ons recepten sturen van gerechten die ze ‘s nachts eten. Presentatie: Petra Possel

Mangiare! Recepten om te overleven, gegrilde kip en Yotam Ottolenghi - uitzending van 15-02-2019

vrijdag 15 februari 2019, 19:30 uur

Yana Foqué over Riccetario Imaginato; culinair journalist en chef Hilary Akers bespreekt gegrilde kip; jongste bediende Jannekee Kuijper maakt een versie van dit gerecht en verslaggever Chris Bajema spreekt met celebrity-chef Yotam Ottolenghi. Presentatie: Jellie Brouwer* *Petra Possel is op vakantie

Mangiare! Over De Taal van Smaak, botercrème en Nachteten - uitzending van 08-02-2019

vrijdag 8 februari 2019, 19:30 uur

Reinier Spreen over De Taal van Smaak; culinair journalist Jacques Hermus schuift aan; patissier-boulanger  Hans Heiloo van The Bakery Institute proeft botercrème en charmante assistente Francien Knorrringa behandelt een inzending van onze wedstrijd Nachteten waarin luisteraars ons recepten sturen van gerechten die ze ‘s nachts eten.

Mangiare! Heel Holland Bakt, The German Cookbook en Duitse boodschappen - uitzending van 01-02-2019

vrijdag 1 februari 2019, 19:30 uur

Culinaire duizendpoot Janny van der Heijden over de finale van Heel Holland Bakt en nog veel meer; kookboekenschrijver & voormalig restaurant-recensent Karin van Munster bespreekt The German Cookbook van Alfons Schuhbeck en jongste bediende Jannekee Kuijper kookt uit dit boek. Verslaggever Chris Bajema ging boodschappen doen in Duitsland. Presentatie: Petra Possel

Mangiare! Noordelijke streekproducten, sambal, vrouwelijke chefs en Nachteten! - uitzending van 25-01-2019

vrijdag 25 januari 2019, 19:30 uur

Chef Dick Soek van de Piloersemaborg in Den Ham (Groningen) over koken met producten uit eigen omgeving; culinair journalist Hassnae Bouazza van Aicha Qandisha bespreekt haar favoriete vrouwelijke chefs; eigenaar Soesja Dun Hu van Toko Dun Yong in Amsterdam test sambal en charmante assistente Francien Knorrringa behandelt een inzending van onze wedstrijd Nachteten waarin luisteraars ons recepten sturen van gerechten die ze ‘s nachts eten. Presentatie: Petra Possel

Mangiare! Over kook-TV, bolognese-saus en hoofdrol voor groente in restaurant - uitzending van 18-01-2019

vrijdag 18 januari 2019, 19:30 uur

Tv-kok Hugo Kennis over het nieuwe dagelijkse programma op 24Kitchen Wat eten we vandaag?; Man met de microfoon Chris Bajema ging naar restaurant Yerba in Amsterdam waar ze groente als basis kiezen;  chef en culinair journalist Hilary Akers bespreekt het klassieke gerecht pasta bolognese en jongste bediende Jannekee Kuijper maakt dit gerecht. Presentatie: Petra Possel

Mangiare! De Rotterdam special - uitzending van 11-01-2019

vrijdag 11 januari 2019, 19:30 uur

Rotterdam! In Verhalenhuis Belvédère op Katendrecht praten we over eten en drinken in de havenstad met: culinair journalist Frank van Dijl (NRC), sterrenchef Erik van Loo (Parkheuvel), eigenaar Alia Azzouzi (Espresso Dates), kaasmaker Marijke Booij (Booij kaasmakers), initiator Linda Malherbe (Verhalenhuis Belvédère), verslaggever Chris Bajema en achter de kachel staat gastkok Fenmei Hu!  Presentatie: Petra Possel

Mangiare! Bourgondische gastronomie, gebraad en wijnen. En Nachteten deel 1! - uitzending van 04-01-2019

vrijdag 4 januari 2019, 19:30 uur

Wil Demandt, chef van het in 2018 gesloten restaurant Bordewijk, over zijn Bourgondische visie op gastronomie; culinair journalist van de noordelijke dagbladen Jacques Hermus zit aan tafel; wijnschrijver Nicolaas Klei test rijke Bourgondische wijnen die niet uit de Bourgogne hoeven te komen en charmante assistente Francien Knorrringa behandelt de eerste inzending van onze nieuwe wedstrijd Nachteten waarin luisteraar ons recepten sturen van gerechten die ze ‘s nachts eten. Presentatie: Petra Possel

Mangiare! Kerst bij Mangiare! Een diner met Noel Vanwittenbergh en Janneke Vreugdenhil - uitzending van 21-12-2018

vrijdag 21 december 2018, 19:30 uur

Kerst bij Mangiare! Met de deze week door Michelin bekroonde sommelier van het jaar Noël Vanwittenbergh van restaurant Ciel Blue in het Okura Hotel in Amsterdam; en met kookboekenschrijver & culinair journalist Janneke Vreugdenhil over haar kerstdis en haar meest recente kookboeken Solo en Altijd Feest. Team Mangiare verzorgt  het eten: een aperitief van presentator Petra Possel, een hoofdgerecht van charmante assistente Francien Knorringa en het dessert komt van jongste bediende Jannekee Kuijper. Presentatie: Petra Possel

Mangiare! De Aardappeleters 2, Niki Segnit, Nieuwe Receptenwedstrijd - uitzending van 14-12-2018

vrijdag 14 december 2018, 19:30 uur

Kok en programmamaker  Joris Vermeer maakte een tweede seizoen van De Aardappeleters vanaf maandag elke werkdag rond 19 uur te zien op NPO2; Kookboekenschrijver & voormalig restaurant-recensent Karin van Munster bespreekt De Kookbijbel van Niki Segnit en jongste bediende Jannekee Kuijper kookt uit dit boek. Verslaggever Chris Bajema maakte een reportage over onze nieuwe receptenwedstrijd voor 2019. Charmante assistente Francien Knorringa licht het thema toe. Presentatie: Petra Possel

Mangiare! - uitzending van 07-12-2018

vrijdag 7 december 2018, 19:30 uur

Mangiare! De wekelijkse talkshow van de NTR op NPO Radio 1 over eten, drinken en het culinaire leven. Petra Possel praat met gasten over actuele onderwerpen en er zijn bijdragen van Chris Bajema (de man met de microfoon), de receptenwedstrijd onder leiding van Francien Knorringa (de charmante assistente) en er wordt gekookt door Jannekee Kuijper (de jongste bediende).

Mangiare! Mooncake het Bakboek, Hassnae Bouazza en boter - uitzending van 30-11-2018

vrijdag 30 november 2018, 19:30 uur

Jonneke de Zeeuw reisde voor Mooncake - het Bakboek dwars door Nederland om te kijken wat hedendaagse Nederlanders zoal bakken; Hassnae Bouazza schrijft op haar blog Aicha Qandisha over haar culinaire avonturen in binnen- en buitenland; en Marike van der Werff van kaashandel Kef test boter. Presentatie: Petra Possel

Mangiare! De 100 beste gerechten; polenta en Met de Paplepel - uitzending van 23-11-2018

vrijdag 23 november 2018, 19:30 uur

Culinair journalist Marcus Polman publiceerde afgelopen maandag de FavorFlav Top 100 en het kookboek De 100 beste gerechten die je gegeten moet hebben; charmante assistente Francien Knorringa bespreekt een inzending van de wedstrijd Met de Paplepel waarin luisteraars recepten insturen van gerechten die hun vader vroeger maakte; chef en culinair journalist Hilary Akers bespreekt het klassieke gerecht polenta en jongste bediende Jannekee Kuijper maakt dit gerecht. Presentatie: Petra Possel

Mangiare! Over Graaf Sandwich, Alice Waters en ansjovis - uitzending van 16-11-2018

vrijdag 16 november 2018, 19:30 uur

Jan Paul Schutten over het kinderboek Graaf Sandwich en andere etenswaardigheden, een heruitgave van Nederland Leest Junior; verslaggever Chris Bajema maakt een reportage over de uitreiking van de Johannes van Damprijs aan Alice Waters; culinair journalist van de noordelijke dagbladen Jacques Hermus over zijn interview met Alice Waters; en olie- en azijndeskundige Manfred Meeuwig test ansjovis. Presentatie: Petra Possel

Mangiare! Maroeska Metz, biografie Johannes van Dam, Karin van Munster - uitzending van 02-11-2018

vrijdag 2 november 2018, 19:30 uur

Ontwerper Maroeska Metz  werkte haar lievelingsrecepten uit tot het innovatieve kookboek Hoe Dan?! Kookboekenschrijver & voormalig restaurant-recensent Karin van Munster bespreekt Johannes van Dam - De biografie van Jeroen Thijssen over het leven van de illustere culinair recensent en jongste bediende Jannekee Kuijper kookt n.a.v. dit boek. Restaurant Lastage kreeg ooit een recensie van Johannes van Dam en verslaggever Chris Bajema onderzoekt de gevolgen daarvan. Presentatie: Petra Possel

Mangiare! Eetbare paddenstoelen, Barcelona en curry - uitzending van 26-10-2018

vrijdag 26 oktober 2018, 19:30 uur

In Mangiare! van vrijdag 26 oktober 2018 om 19:30 op NPO Radio 1: wildplukker Edwin Florès schreef samen met topchef Jonnie Boer het boek Eetbare Paddenstoelen; verslaggever Chris Bajema reist naar Barcelona; chef en culinair journalist Hilary Akers bespreekt het klassieke gerecht curry en jongste bediende Jannekee Kuijper maakt dit gerecht. Presentatie: Petra Possel

Mangiare! Hilary Akers, Jacques Hermus, Hans Heiloo en De Paplepel - uitzending van 19-10-2018

vrijdag 19 oktober 2018, 19:30 uur

Hilary Akers is culinair journalist en kok en van haar hand verschijnt binnnenkort Expert aan tafel; culinair journalist van de noordelijke dagbladen Jacques Hermus schuift ook aan; patissier Hans Heiloo test voor ons drie soorten rauwe chocolade; en charmante assistente Francien Knorringa presenteert een nieuwe inzending voor de wedstrijd Met de paplepel waarin luisteraars recepten insturen van gerechten die hun vader vroeger maakte. Presentatie: Petra Possel

Mangiare! Goed Eten, druivenoogst Jura en Het Franse Kookatelier - uitzending van 12-10-2018

vrijdag 12 oktober 2018, 19:30 uur

Filosoof Michiel Korthals schreef het boek Goed Eten omdat het tijd is voor filosofie over ons voedsel; wijnmaker Florien Kleine Snuverink vertelt vanuit de Jura hoe het gaat met de oogst en de verwerking van haar druiven;  kookboekenschrijver & voormalig restaurant-recensent Karin van Munster bespreekt Het Franse Kookatelier en jongste bediende Jannekee Kuijper kookt uit dit boek. Presentatie: Petra Possel

Mangiare! - uitzending van 05-10-2018

vrijdag 5 oktober 2018, 19:00 uur

Het lekkerste programma op de radio. Petra Possel praat aan de keukentafel met gasten over koken, eten en het culinaire leven. Met vaste rubrieken zoals de reportage van Chris Bajema, jongste bediende Jannekee Kuijper en de luisteraarswedstrijd onder leiding van Francien Knorringa. Iedere vrijdag van 19:30-20:30 op NPO Radio 1

Mangiare! - uitzending van 28-09-2018

vrijdag 28 september 2018, 19:30 uur

Het lekkerste programma op de radio. Petra Possel praat aan de keukentafel met gasten over koken, eten en het culinaire leven. Met vaste rubrieken zoals de reportage van Chris Bajema, jongste bediende Jannekee Kuijper en de luisteraarswedstrijd onder leiding van Francien Knorringa.

Mangiare! Oesters, all you can eat en boeuf bourguignon - uitzending van 21-09-2018

vrijdag 21 september 2018, 19:30 uur

Voormalig culinair journalist en oesterdeskundige Hein Sas over de oesterstand van het land; verslaggever Chris Bajema onderzoekt het concept ‘all you can eat’ in een seafood restaurant in Rotterdam; chef en culinair journalist Hilary Akers bespreekt het klassieke gerecht boeuf bourguignon en jongste bediende Jannekee Kuijper maakt dit gerecht. Presentatie: Petra Possel

Mangiare! culinaire roman De Zelftemmer, Toscane, Kriekbier en de Paplepel - uitzending van 14-09-2018

vrijdag 14 september 2018, 19:30 uur

Hoofdredacteur van culinair magazine Bouillon Will Jansen schreef het boek De Zelftemmer of de kok die de mensen aardig kookte, een roman over een gewezen topkok met een geheel eigen kijk op eten; culinair journalist Jacques Hermus is net terug uit Toscane en brengt verslag uit van zijn reis; bier-specialist Rick Kempen proeft drie verschillende kriekbieren; en charmante assistente Francien Knorringa presenteert een nieuwe inzending voor de wedstrijd Met de paplepel waarin luisteraars recepten insturen van gerechten die hun vader vroeger maakte. Presentatie: Jellie Brouwer

Mangiare! - uitzending van 07-09-2018

vrijdag 7 september 2018, 19:30 uur

Het lekkerste programma op de radio. Petra Possel praat aan de keukentafel met gasten over koken, eten en het culinaire leven. Met vaste rubrieken zoals de reportage van Chris Bajema, jongste bediende Jannekee Kuijper en de luisteraarswedstrijd onder leiding van Francien Knorringa.

Mangiare! Programmamaker Bianca Tan, boekenmaker Merijn Tol en kweker Wim Bijma - uitzending van 31-08-2018

vrijdag 31 augustus 2018, 19:30 uur

Vrijdagprogramma over eten om je vingers bij af te likken. Petra Possel praat met bijzondere gasten uit de wereld van eten & koken over hun vak. In de studio wordt gekookt en geproefd en verslaggever Chris Bajema gaat voor Mangiare op pad. Elke twee weken op vrijdag van 19.00 tot 20.00 uur.

Mangiare! De keuken van Peru - uitzending van 24-08-2018

vrijdag 24 augustus 2018, 19:30 uur

Vrijdagprogramma over eten om je vingers bij af te likken. Petra Possel praat met bijzondere gasten uit de wereld van eten & koken over hun vak. In de studio wordt gekookt en geproefd en verslaggever Chris Bajema gaat voor Mangiare op pad. Elke twee weken op vrijdag van 19.00 tot 20.00 uur.

Mangiare! De keuken van Piemonte - uitzending van 17-08-2018

vrijdag 17 augustus 2018, 19:30 uur

De keuken van Piemonte (Noord-Italie). Met Gabrielle Salvatore (vinoloog en sommelier), Nicoletta Tavella (Kookschool La Cucina del Sole) en Melissa Korn (organisator Food Hub, Slow Food Youth Network).

Mangiare! Alles over de keuken van Georgië - uitzending van 10-08-2018

vrijdag 10 augustus 2018, 19:30 uur

Alles over de keuken van Georgië. Met film- en hoorspelmakers Ineke Smits en Jeroen Stout, huiskamerrestaurateur Nino Purtskhvanidze en wijn-importeur Bernard Nauta. Presentatie: Petra Possel

Mangiare! Franse kaas, brood en wijn - uitzending van 03-08-2018

vrijdag 3 augustus 2018, 19:30 uur

De heilige drie-eenheid van de Franse keuken: brood, kaas, wijn. Met wijnmaker Florien Kleine Snuverink, koningin van de kaas  Betty Koster, en Franse bakker Sébastien Roturier. Presentatie: Petra Possel

Mangiare! Alles over de Marokkaanse keuken - uitzending van 27-07-2018

vrijdag 27 juli 2018, 19:30 uur

Alles over de Marokkaanse keuken. Met journalist Hassnae Bouazza, kookboekenschrijver Nadia Zerouali, en chef Simo Bouabgha praten we over klassiekers, regionale verschillen en hedendaagse hoogtepunten van de Marokkaanse keuken. Presentatie: Petra Possel

Mangiare! Alles over de Hindoe / Hindoestaanse keuken - uitzending van 20-07-2018

vrijdag 20 juli 2018, 19:30 uur

Alles over de hindoe / hindoestaanse keuken. Met programmamaker en politicus Narsingh Balwantsingh, architect Ashok Bhalotra, en de jonge chef Naresh Ramdjas bespreken we de klassiekers uit deze van oorsprong Indiase keuken die deels via Suriname naar ons land is gekomen. Presentatie: Petra Possel

Mangiare! met meester-patissier Hidde de Brabander, vegetarische kaas en gazpacho - uitzending van 13-07-2018

vrijdag 13 juli 2018, 19:30 uur

Patissier Hidde de Brabander werd na een even bloedstollend als uitputtend examen officieel meester-patissier; kaas-specialist Marike van der Werff proeft vegetarische kaas; kok en culinair journalist Hilary Akers bespreekt voor ons de klassieke gazpacho en jongste bediende Jannekee Kuijper maakt dit gerecht.

Mangiare! alles over eten en de Tour de France. Met Eric Corton, Jacques Hermus en Bert Wagendorp. - uitzending van 06-07-2018

vrijdag 6 juli 2018, 19:00 uur

Tour de France! Ter gelegenheid van de start van de Tour praten wij over het eten dat bij wielrennen en de Tour hoort. Dat doen we met acteur, lekkerbek en fanatiek wieler-amateur Eric Corton;  culinair journalist Jacques Hermus; en schrijver, columnist en oud Tour-verslaggever Bert Wagendorp. Jongste bediende Jannekee Kuijper maakt een wielerhistorisch kipgerecht. Presentatie: Petra Possel

Mangiare! Conserveergids, zomerbier en Brindisa - uitzending van 29-06-2018

vrijdag 29 juni 2018, 19:30 uur

Wildplukker Mark Janssen was een tijdje klant bij de Voedselbank en schreef de Conserveergids, voor zelfvoorzieners, lekkerbekken en verduurzamers; bier-expert Rick Kempen proeft voor ons zomerbier; kookboekenschrijver & voormalig restaurant-recensent Karin van Munster bespreekt Brindisa van Monika Linton en jongste bediende Jannekee Kuijper kookt uit dit boek. Presentatie: Petra Possel

Mangiare! - Estee Kookt; kliekjes; bowl food en de Paplepel - uitzending van 22-06-2018

vrijdag 22 juni 2018, 19:30 uur

Chef Estee Strooker schreef het boek Estee kookt - De nieuwe Nederlandse keuken, een kookboek vol klassiekers uit haar jeugd aangevuld met onorthodoxe recepten op basis van oer-Hollandse ingrediënten; culinair journalist Puck Kerkhoven is de koningin van de kliekjes en gaat hiermee live aan de slag; verslaggever Chris Bajema maakte een reportage over het fenomeen bowl food; en charmante assistente Francien Knorringa presenteert een nieuwe inzending voor de wedstrijd Met de paplepel waarin luisteraars recepten insturen van gerechten die hun vader vroeger maakte. Presentatie: Jellie Brouwer

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1