Het Mediaforum
KRO-NCRV

Bert Huisjes: "Eloquente pseudonieme stukjes dragen enorm bij aan onze journalistiek"

  1. Podcastschevron right
  2. Het Mediaforumchevron right
  3. Bert Huisjes: "Eloquente pseudonieme stukjes dragen enorm bij aan onze journalistiek"

wo 24 mei 2023

Aan tafel zitten Jaap van Zessen, Bert Huisjes en Spraakmaker Sander Donkers

Huisjes Mediamoment gaat over Catherine Keyl en haar column over talkshow Nadia. Hij vindt haar opmerkelijk mild en positief: "Hoe fijn dat gewone mensen weer aan het woord komen", zegt ze. Verder valt het hem op dat nou juist de VPRO dit uitzendt. Waarom? En kunnen we binnenkort grote scoops verwachten?

Het Mediamoment van Zessen gaat over Netflix. Het is afgelopen met het delen van streamingsabonnementen. Wat gaat dit betekenen? En wat als kranten dit ook gaan doen voor hun abonnementen?

Dan naar de VVD. Het is onrustig binnen de partij: een brandbrief, de situatie met minister Wiersma en ook Rutte die zich opnieuw moet verantwoorden over de toeslagenaffaire. Het gesprek vindt plaats out in the open, is dat ongebruikelijk? Hoe redt de VVD zich hieruit? Schept dit een precedent?

We eindigen met een einde: het einde van de Han Lips-column. Het blijkt niet één schrijver te hebben, maar er schuilt een collectief achter deze naam. Het stopt nu, is de verklaring daarvoor begrijpelijk? Waarom waardeert Huisjes pseudoniemen wél?