Het Mediaforum
KRO-NCRV

Arno Kantelberg: "Ron DeSantis is een euroshopper versie van Trump"

  1. Podcastschevron right
  2. Het Mediaforumchevron right
  3. Arno Kantelberg: "Ron DeSantis is een euroshopper versie van Trump"

do 25 mei 2023

Aan tafel zitten Arno Kantelberg, Tijs van den Brink en Spraakmaker Francesco Veenstra


Van den Brinks Mediamoment is Ajax, de vrouwen zijn kampioen geworden, maar er is geen publieke huldiging geweest. Na het klagen van de supporters wil de directie ervan afzien. Is het alleen voorbehouden aan het mannenteam? Of speelt er mee?

Het Mediamoment van Kantelberg gaat over de bedreigingen bij de basisschool de Notenkraker. Zijn kinderen zaten vroeger op die school. De huidige leerlingen moesten vanochtend thuisblijven. Is dit wel landelijk nieuws? En waarom vreest Kantelberg voor copy-cat gedrag?
Van den Brink: "Ik vind de berichtgeving minimaal"

Verder hebben we het over PSV. Ruud van Nistelrooij. Hij gaf gisteren volkomen onverwacht de brui aan zijn trainerschap bij PSV. De Telegraaf berichtte al eerder over spanningen. Speelt zijn relatie met de pers een grote rol? Kantelberg uit kritiek over de sportpers...

Wat een historische aankondiging van zijn kandidatuur voor de Amerikaanse presidentsverkiezingen had moeten worden, verliep voor gouverneur Ron DeSantis van Florida uit op een fiasco. De lancering op Twitter verliep bepaalt niet vlekkeloos. Staat dit symbool voor de rest van zijn campagne? Krijgen we dan Trump weer als kandidaat in 2024? 

We gaan het tot slot nog even hebben over de gevaren van sociale media voor de gezondheid. Amerikaans hoogste arts luidt de noodklok over de effecten van het gebruik van social media op de geestelijke gezondheid van jongeren. Waarom draagt hij daarvoor geen bewijs aan?