Het Mediaforum
KRO-NCRV

Wouter de Winther: "Er mag wel meer realisme geventileerd worden richting hun kiezers"

  1. Podcastschevron right
  2. Het Mediaforumchevron right
  3. Wouter de Winther: "Er mag wel meer realisme geventileerd worden richting hun kiezers"

wo 30 november 2022

Aan tafel zitten Arno Kantelberg, Wouter de Winther en Spraakmaker Jeroen van Tiel

Ironisch, sarcasme en stille hints zijn de wapens tegen de online censuur in China. Het gaat tot de voetbalvelden aan toe. Sjoerd den Daas legde het verschil uit tussen het WK bij de NOS en hoe dat in China wordt getoond. Waar zaten de grootste verschillen in?
De Winther: "Er staan Chinese sponsoren de hele tijd langs het veld"

Het Mediamoment van Kantelberg is Herman van der Zandt die de presentatie van de Top2000-a-gogo overneemt. Is het goed dat Van Nieuwkerk vervangen wordt? Wat Kantelberg betreft had Van Nieuwkerk het gewoon kunnen presenteren...

Gisteren speelde Nederland tegen Qatar en minister Helder droeg een OneLove speldje. Maar dat statement ging mis want het was niet zichtbaar door een sjaal. Heeft ze er erg in gehad? Mocht ze zelf bepalen wat ze aanhad of ging dat in samenspraak met haar entourage? Ze kon op veel kritiek rekenen. Verwachten wij dat er te veel publiekelijk gebeurt terwijl het belangrijkste achter de schermen plaats vindt?
De Winther: "Als je weet dat de hele wereld naar je kijkt, dan bereid je je goed voor en voer je dit goed uit "

Twitter handhaaft de eigen regels over desinformatie niet meer. Het mag verspreid worden, zelfs zonder waarschuwing. Het is de zoveelste verandering sinds de overname van Musk. Komt dit beleid uit zijn koker?