Het Mediaforum
KRO-NCRV

Renzo Veenstra: "Ik zou me er niet voor schamen die bedragen te laten zien"

  1. Podcastschevron right
  2. Het Mediaforumchevron right
  3. Renzo Veenstra: "Ik zou me er niet voor schamen die bedragen te laten zien"

di 29 november 2022

Aan tafel zitten Jan-Kees Emmer, Renzo Veenstra en Spraakmaker Suzanne Tempel


Het Mediamoment van Veenstra gaat over de FM-frequenties. Elk commercieel radiobedrijf mag er maximaal drie hebben. Dat heeft gevolgen voor Talpa. Hoe relevant is de FM-frequentie nog? Volgens Veenstra luistert het gros nog niet via DAB+. 


Ties Brock verlaat Israël en de Palestijnse gebieden als correspondent voor de NOS. Dat is het Mediamoment van Jan-Kees Emmer. De doorloop is hoog, Brock zat er 3,5 jaar. Heeft dat vooral voor- of nadelen? En is dat verschillend per gebied vanwaar je verslag doet? 
Emmer: "Het gevaar is dat je de verwondering over het land kwijtraakt" 


Gisteren sprak de Tweede Kamer over de toekomst van de NPO. Er was een roep over transparantie van de werkcultuur en de geldstromen. CDA-Kamerlid Lucille Werner wil dat kijkcijfers minder leidend zouden moeten zijn. Zijn onze forumleden er mee eens? En in hoeverre moet je verantwoording en openheid geven over je mediaproducties?
Veenstra: "Het kan in Hilversum hier en daar ook nog wel een stukje goedkoper"


Het genootschap van hoofdredacteuren is bezorgd over de steeds harder toon op sociale media. Aanleiding is hoofdredactioneel commentaar van Paul Jansen over pers die andere journalisten zwart maken. Wordt dit herkend? Vallen we elkaar te veel aan? Emmer vindt journalisten een bepaalde verantwoordelijkheid dragen
Emmer: "Inhoudelijk mag het heel hard zijn, maar op de man spelen gaat te ver"