Het Mediaforum
KRO-NCRV

Hugo Logtenberg: "Dit is een klassiek-Segertje, dit heeft-ie vaker gedaan"

  1. Podcastschevron right
  2. Het Mediaforumchevron right
  3. Hugo Logtenberg: "Dit is een klassiek-Segertje, dit heeft-ie vaker gedaan"

ma 28 november 2022

Aan tafel zitten Catherine Keyl, Hugo Logtenberg en Spraakmaker Margriet Brandsma

Het Mediamoment van Logtenberg is het interview in het AD met Gert-Jan Segers. Hij zegt dat er in de samenleving een bredere roep is om de asielstroom int te perken. Is die er niet al veel langer? Hoe zit het met de christelijke gastvrijheid? Volgens Logtenberg doet Segers een 'klassiek-Segertje'. Wat houdt dat in? Werkt de media-techniek? 
Logtenberg: "Het AD is met al die regio-titels de grootste krant"

Keyls Mediamoment is de toename van AIDS. De toename is volgens het Aidsfonds vooral in conservatieve landen die streng optreden tegen de LHBTIQ+-gemeenschap. "Ik schrok er wel een beetje van", zegt Catherine Keyl. Waar liggen oorzaken en welke rol spelen de media?
Logtenberg: "Ik was met stomheid verslagen dat vanuit overheidswegen dat werd gecommuniceerd"

In China houden de protesten aan, vooral tegen de corona-maatregelen, maar er lijkt meer aan de hand. NOS-correspondent Sjoerd den Daas vindt het "te vroeg om deze pagina van de geschiedenis te gaan beschrijven". Logtenberg vindt deze houding ontzettend goed. Waarom? Keyl vindt dit ook gelden voor Iris de Graaf in Rusland. Maar horen correspondenten juist wel duiding te geven? Weten wat er speelt?
Keyl: "Ik heb bewondering dat zij volhouden en maar door blijven gaan"

Dan gaan we het hebben over de misstanden in de omroepwereld. Die worden onderzocht door oud-minister Martin van Rijn, zo werd vanmorgen bekend. Hij wordt in zijn onderzoek onder andere bijgestaan door Mariette Hamer, regeringscommissaris seksueel grensoverschrijdend gedrag en seksueel geweld. Het deed de wenkbrauwen fronsen, waarom?