Het Mediaforum
KRO-NCRV

Stéphane Alonso: “Maak gebruik van de positieve energie die er bij heel veel mensen is"

  1. Podcastschevron right
  2. Het Mediaforumchevron right
  3. Stéphane Alonso: “Maak gebruik van de positieve energie die er bij heel veel mensen is"

wo 22 december 2021

Aan tafel zitten Sandrina Hadderingh, Stephane Alonso en Spraakmaker Amma Asante

Het Mediamoment van Alonso gaat over de achttienjarige Kyle Rittenhouse. Het is de Amerikaan die vorige maand is vrijgesproken van moord op twee mannen tijdens de Black Lives Matter demonstraties. Op een rechts-conservatieve conferentie werd hij deze week als een held onthaald. Het staat symbool voor een andere beweging in Amerika: de toenemende macht van de conservatieven en de afname van de populariteit van president Joe Biden. Hoe komt dit en welke debat is gaande over gelijkheid in de samenleving? Assante draagt ook oplossingen aan...
Alonso: "Deze mensen willen gewoon terug in de tijd, terug naar de jaren 50 eigenlijk"

Hadderinghs Mediamoment gaat over de contradictie van nieuwsverhalen en de huidige omstandigheden. Media blijven positieve verhalen maken in deze deprimerende tijd. Hoe doet Omroep Gelderland dat en gaat dat makkelijk in deze tijd?
Hadderingh: "Constant ben je aan het improviseren"

En we sluiten af met het zoveelste coronadebat gisteren in de Tweede Kamer. Er was veel kritiek op het gebrek van de langetermijn visie van het kabinet op het coronabeleid en ook wilden de oppositiepartijen graag wat verantwoording voor gemaakte fouten van het kabinet. Blijft er telkens wel iets nieuws te melden voor media? Alonso verbaast zich over het improvisatievermogen en de korte termijnoplossingen van burgers. Die zijn hard nodig, en komt dat door falend beleid van de overheid? Wordt het beleid niet teveel bepaald door een stille hoop dat dit virus eenmaal weg zal zijn?
Alonso: "We zijn de QR code aan het redden en niet de volksgezondheid"