Het Mediaforum
KRO-NCRV

Frénk van der Linden: "Dan is een interview gewoon niet de goede vorm"

  1. Podcastschevron right
  2. Het Mediaforumchevron right
  3. Frénk van der Linden: "Dan is een interview gewoon niet de goede vorm"

do 23 december 2021

Aan tafel zitten Jaap van Zessen, Frenk van der Linden en Spraakmaker Joost Roselaers

Het Mediamoment van Van der Linden gaat over de nieuwe programmering van Radio 1. Zijn programma 'Kunststof' gaat naar een beter tijdslot, Klaske Tameling is de zendercoordinator en verantwoordelijk voor de nieuwe programmering. Wat voor belangen spelen er bij het tijdslot in de avond op Radio 1? En waarom is 7 uur een 'gouden tijd'?
Van der Linden: "Dat is iets wat tienduizenden luisteraars scheelt"

Zessens Mediamoment gaat over de finale van Het Perfecte Plaatje. Het programma op RTL4 waar BN'ers leren fotograferen wordt goed bekeken, maar is het eigenlijk niet één grote reclamespot? Wat zijn de overwegingen van adverteerders voor dit soort samenwerkingen?  Wie trapt erin en is het gunstig qua verkopen?
Röselaers: "Ik ben waarschijnlijk vreselijk naïef"

'Journalisten zijn vooringenomen, en soms zelfs vijandig'. Dat zegt Erik Gerritsen, de oud-secretaris-generaal van het Ministerie van Volksgezondheid in een interview met De Correspondent. Hij leidde het ministerie tot 1 juni van dit jaar en blikt terug op de aanpak van de coronacrisis. Van der Linden: "Het hoort erbij dat je af en toe de mestkar over je hoofd krijgt" Is deze kritiek op de journalistiek terecht? Gaat het mis of schieten we te kort? We hebben het over waarheidsvinding en waarom dat wel of niet wordt behaald. 3 januari is Gerritsen ook te gast in Spraakmakers... 
Van Zessen: "Iemand die kritiek krijgt vindt al heel snel dat ie te kritisch wordt benaderd"

Als laatste krijgen we vandaag kersthulp van de kranten. Of preciezer: "Een handleiding voor de coronatwist aan de kerstdis", in het AD. En van de Telegraaf de gratis kersttip van een etiquette-expert: "vermijd het onderwerp vaccineren". Ook onze collega's van Pointer komen met tips voor het vermijden van coronaruzies met kerst. Is de schoonmoeder ingewisseld voor een neieuwe angst? En hoe vieren onze Mediaforumleden deze kerst? Worden hier en daar de regels overtreden?
Van Zessen: "Hoe overleef je Ome Henk?"