Het Mediaforum
KRO-NCRV

Kees Boonman: “Wat er ook op het Binnenhof ligt om over te struikelen... Iedereen struikelt, maar Rutte springt erover heen”

  1. Podcastschevron right
  2. Het Mediaforumchevron right
  3. Kees Boonman: “Wat er ook op het Binnenhof ligt om over te struikelen... Iedereen struikelt, maar Rutte springt erover heen”

wo 23 juni 2021

Aan tafel zitten Kees Boonman, Marc Chavannes en Spraakmaker Jerry Goossens.

Voor Chavannes een heel persoonlijk mediamoment vandaag, want hij krijgt vanmiddag de Anne Vondelingprijs 2020 voor politieke journalistiek uitgereikt. „Wat Herman Tjeenk Willink is voor het openbaar bestuur, is Marc Chavannes voor de politieke journalistiek,” aldus de jury van de prijs. 

Boonman wendt voor zijn mediamoment de blik naar Den Haag. Hoekstra stond afgelopen maandag na zijn bezoek aan informateur Hamer namelijk de pers te woord op het Binnenhof en de manier waarop is Boonman niet over te spreken: “Het is een buitengewoon extreem voorbeeld van arrogantie.” 

En we blijven op het Binnenhof, want de formatie zit muurvast. Na een moeizaam weekend greep informateur Hamer gisteren in. Ze benadrukte dat de VVD en D66 nu het voortouw moeten nemen. Was deze noodgreep van Hamer de enige mogelijkheid om uit de impasse te komen? En gaat dit iets veranderen? Chavannes kijkt hoofdschuddend naar de formatie: “Tot de verkiezingen ging het over idealen. Dan valt die hakbijl en nu treden ze terug tot een soort besloten bridgeclub die niks meer naar buiten mag brengen”

We besluiten het politiek forum met het Taalteam met Jan Beuving.