Het Mediaforum
KRO-NCRV

Helga van Leur: ‘Waarom moeten we altijd VAN ALLES wat vinden?’

  1. Podcastschevron right
  2. Het Mediaforumchevron right
  3. Helga van Leur: ‘Waarom moeten we altijd VAN ALLES wat vinden?’

do 24 juni 2021

Aan tafel zitten Ingrid Spijkers, Tijs van den Brink en Spraakmaker Helga van Leur.

It’s Britney Bitch! Voor het mediamoment van Spijkers kijken we naar de rechtszaak rondom het curatorschap van Britney Spears. Daar is veel aandacht voor, is die aandacht buitenproportioneel? 

Van den Brink’s mediamoment gaat over een onderzoek van het Commissariaat voor de Media. Die lieten namelijk weten dat onder de meeste Nederlanders het vertrouwen in het nieuws het afgelopen jaar is toegenomen. 

Verder hebben we het over voetbal en politiek, want dat gaat hand in hand dit EK. Na het shirt van Oekraïne en het Coca Cola-flesje van Ronaldo is er nu de hele regenboogdiscussie tegen de anti-homowetgeving van de Hongaarse president Orbán. Barbara Barend riep EK-presentatoren op een ‘Onelove’-speldje te dragen tijdens de wedstrijd van Oranje tegen Hongarije. De één kiest ervoor die te dragen, de ander niet. Begrijpelijk? Van den Brink: “Ik ben voor rolvastheid, wij van de media zijn er om verslag te doen van wat er gebeurt. Door een speldje op doet plaats je jezelf in het veld.” 

Slippers, een badjas en koelbox: bij RTLBoulevard kreeg Rachel Hazes de kans om een hele productlijn te promoten omdat ze haar zo graag aan tafel wouden. Hoever kun je gaan om die ene gewilde gast aan tafel te krijgen?