Het Mediaforum
KRO-NCRV

Kees Boonman: ‘’Ik heb heel veel persconferenties gezien in binnen- en buitenland, maar twee uur moet je gewoon niet doen’’  

  1. Podcastschevron right
  2. Het Mediaforumchevron right
  3. Kees Boonman: ‘’Ik heb heel veel persconferenties gezien in binnen- en buitenland, maar twee uur moet je gewoon niet doen’’  

wo 14 april 2021

Aan tafel zitten Kees Boonman, Floor Bremer en Spraakmaker Marc Benninga. 

Het politiekmoment van Bremer gaat over een brief van demissionair staatssecretaris Ankie Broekers-Knol van Justitie en Veiligheid over de stand van zaken bij het IND. Ze krijgen de boel daar niet onder controle. Waaraan ligt dat volgens Bremer? ‘’Het is al jaren bekend dat het niet lekker gaat bij de IND’’, vult Boonman aan.

Het politiekmoment van Boonman gaat over de persconferentie van gisteren, waarin Hugo de Jonge uitleg geeft over het stappenplan. En met name over een geestige vraag die Hugo de Jonge gesteld kreeg.

Verder komt de rest van de persconferentie van gisteren ter sprake. Bijna 3,4 miljoen mensen keken gisteren naar Rutte en De Jonge, de eerste ná ‘de nacht’ waarin Rutte een Motie van afkeuring aan zijn broek kreeg en de voltallige oppositie een motie van wantrouwen steunde. Stond Rutte daar anders, na die moties van wantrouwen en afkeuring? Hoe keken Boonman en Bremer hierna? En hoe kijken zij naar de communicatie?


Tot slot komt de formatie aan bod. Deze week horen we daar minder over, nu niet de partijleiders hun zegje mogen komen doen bij Herman Tjeenk Willink, maar de Kamervoorzitter, de Ombudsman en de Planbureaus. En de komende dagen gaat het over economie en financiën: beginnend vandaag met Mariette Hamer van de Sociaal Economische Raad. Hoe komen Boonman en Bremer nu aan hun informatie? ‘’Het is een hele interessante richting die Willink kiest’’, aldus Bremer.

We besluiten het Mediaforum met het Taalteam met Jan Beuving.