Het Mediaforum
KRO-NCRV

Elger van der Wel: “Voor mijn gevoel komt die uitleg niet eens”

  1. Podcastschevron right
  2. Het Mediaforumchevron right
  3. Elger van der Wel: “Voor mijn gevoel komt die uitleg niet eens”

vr 24 april 2020

Topman Ben Smith wilde zijn bonus voor KLM afhankelijk maken van de hoeveelheid staatsteun die hij krijgt. Onbegrijpelijk, vindt Minister Wopke Hoekstra die zich strijdbaar opstelt in de kwestie. Ook vanuit de maatschappij is er kritiek op de torenhoge salarissen van een bedrijf dat staatsteun ontvangt terwijl veel kleine ondernemers dreigen om te vallen. Elger van der Wel vraagt zich af: ‘Hoe leg je zoiets uit?’ Is de gunfactor van KLM dusdanig groot dat we dit wel weer zullen vergeten wanneer we zelf weer mogen vliegen?

Aan tafel zitten Wouter de Winther, Elger van der Wel en Spraakmaker André Rouvoet.

Verkeersinformatie? Niet meer op 3FM. De jeugd heeft zelf genoeg apps, dus was het volgens de zender tijd om te stoppen met het uitzenden van verkeersinformatie. Is er een goede inschatting gemaakt?

President Trump heeft opgeroepen om bleekmiddel of gel te injecteren tegen het coronavirus. Dit is uiteraard extreem gevaarlijk. Waar kan je wel terecht voor de juiste informatie? Bij Sesamstraat. Het kinderprogramma heeft een engelstalige ABC gemaakt over covid-19. Overzichtelijk én toegankelijk.

Verder, langzaamaan komt er ook weer ruimte voor het maatschappelijke debat over het beleid dat gevoerd wordt in de coronacrisis. Een beleid waar moeilijk gestalte aan is te geven, omdat ook de specialisten nog veel informatie missen. We bespreken de dynamiek tussen de beleidsmakers, de rol van de pers en de oppositie.

Tot slot: het Taalteam met Lennart van Dijk.