Het Mediaforum
KRO-NCRV

Ronald Ockhuysen: “Je zult altijd mensen hebben die denken, bekijk het maar”

  1. Podcastschevron right
  2. Het Mediaforumchevron right
  3. Ronald Ockhuysen: “Je zult altijd mensen hebben die denken, bekijk het maar”

ma 27 april 2020

Vooral onder jongeren zijn er veel ‘coronablokkers’, ofwel mensen die wars zijn van de coronanieuwsberichten. Zij weigeren om zich te bemoeien met het nieuws. Heeft het ontlopen van de nieuwsberichten ook invloed op het volgen van de maatregelen?

Aan tafel zitten Ronald Ockhuysen, Bert Huisjes en Spraakmaker Lotte Jensen.

Het is vandaag Koningsdag, Willem-Alexander droeg zijn speech voor vanaf Huis Ten Bosch. Koningsdag is al omgedoopt tot Woningsdag. De koning riep het volk op om vol te houden. Wat zagen we terug in de speech en wat is de rol van de koning tijdens de coronacrisis?

Het programma frontberichten laat nog steeds de primaire urgentie zien van bepaalde beroepen ten tijde van de coronacrisis. Het format is simpel, mensen uit de frontline die laten zien hoe hun dagen eruitzien. Het programma roept de vraag op: ‘Hoe gaat onze samenleving eruitzien na corona?’.

Leeft Kim Jong-un nog? Er zijn flinters berichtgeving over dat de Noord-Koreaanse dictator niet in goede gezondheid zou zijn. Waar komen deze geruchten vandaan en kunnen we verwachten dat Kim Jong-un weer opduikt?

Tot slot: Het Taalteam met Frank van Pamelen.