appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
STER Advertentie

Zin in een traditioneel hoorspel? Hier zijn ze!

ANP
dinsdag 31 maart 2020 | RAD1 | NPO Radio 1

Het hoorspel hoort onlosmakelijk bij de radio. In de 100-jarige geschiedenis zijn talloze fantastische hoorspelen gemaakt. We geven vier tips. 

Het Bureau

Een hoorspel naar de gelijknamige roman van J.J. Voskuil is te beluisteren in de podcast Parel Radio. Tussen 2002 en 2006 maakten Krijn ter Braak en Peter te Nuyl een hoorspelserie van deze klassieker in 475 afleveringen, die in totaal 110 uur luistergenoegen bieden. Het Bureau is daarmee een van de langste hoorspelseries ooit gemaakt. 

Luchten

Een achtdelig hoorspel gebaseerd op briefgesprekken tussen een gedetineerde en iemand buiten de gevangenis.

Scripts Off Screen

Brengt filmscripts tot leven in de vorm van hoorspel. Scripts Off Screen onttrekt de mooiste niet verfilmde verhalen aan de vergetelheid en geeft ze alsnog een podium.

Stadsastronaut

Een driedelige serie van theatermaker Marjolein van Heemstra. Zij onderneemt een zoektocht, geïnspireerd op de ervaringen van astronauten die tijdens hun ruimtereis worden overvallen door een groot gevoel van liefde voor onze aardbol. De Volkskrant was laaiend enthousiast over dit hoorspel. "Als geen ander verweeft Marjolein van Heemstra het alledaagse met het filosofische in deze podcast", schreef de krant.

Meer verhalen

Wil je elke week het nieuwste radiodrama van eigen bodem horen? Abonneer je dan op de podcast De Verhalen.

En wil je meer weten over de historie van hoorspelen op de radio? Luister dan naar de laatste vier afleveringen van Hallo Hier Hilversum, de podcast over de 100-jarige geschiedenis van de radio.

Download de NPO Radio 1 app

Met onze app mis je niets. Of het nou gaat om nieuws uit binnen- en buitenland, sport, tech of cultuur; met de NPO Radio 1 app ben je altijd op de hoogte. Download 'm hier voor iOS en hier voor Android.

Correctie melden

STER Advertentie
Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1