appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Afbeelding

Hallo Hier Hilversum

Radiomakers Vincent Bijlo en Ger Jochems bespreken ter gelegenheid van het 100-jarig bestaan van de radio legendarische programma's en stemmen uit de rijke geschiedenis van de Nederlandse radio. Een jaar lang elke vrijdag een nieuwe aflevering. In samenwerking met Beeld en Geluid en NTR.

Podcast afleveringen

#51 - Hoorspel - 4: radiodrama leeft op dankzij podcast

vrijdag 15 november 2019, 13:41 uur

Vincent Bijlo en Ger Jochems bespreken met Philomeen Lelieveldt, docent mediageschiedenis universiteit Utrecht, fragmenten uit hoorspelen uit de afgelopen tien jaar. Met ondermeer Het Gebouw, De Deense Detective en Geen noot is onschuldig.

#50 - Hoorspel - 3

vrijdag 8 november 2019, 09:14 uur

Met Philomeen Lelieveldt, docent mediageschiedenis universiteit Utrecht, bespreken Vincent Bijlo en Ger Jochems de geschiedenis van het hoorspel op de radio. Vandaag de dag is het hoorspel ontwikkeld tot radiodrama.

Voor vijftigplussers is het hoorspel op de radio echt een fenomeen. Hele gezinnen zaten in vroeger tijd aan de radio gekluisterd om gedramatiseerde verhalen te horen. Vincent Bijlo en Ger Jochems hebben een expert te gast die alles weet over populaire radiohoorspelen van weleer: Philomeen Lelieveldt.
De Kleine Prins wordt besproken en Désirée. Tot in de jaren zestig stond het hoorspel op derde plek van populairste radioprogramma's.

#48 - Hoorspel - 1

maandag 28 oktober 2019, 16:46 uur

Wat nu Netflix biedt of een sterke tv-serie, was vroeger op de radio het hoorspel. Duizenden mensen waren gekluisterd aan de verhalen die als gedramatiseerde vertelling in de ether klonken. Het eerste hoorspel ter wereld klonk op de Nederlandse radio in 1924, uitgezonden door Hanso Idzerda.

#47 - Het Gebouw - 2

vrijdag 18 oktober 2019, 07:42 uur

Anekdotes over het legendarische VPRO-radioprogramma Het Gebouw, waarin actualiteiten en gekkigheid samenkwamen. Jan Wolkers weigert de PC Hooftprijs, bijzondere buitenlandreportages, de groenteman en Cor Galis. Programmamaker Ger Jochems haalt herinneringen op aan het Het Gebouw, samen met Vincent Bijlo.

#46 - Het Gebouw - 1

vrijdag 11 oktober 2019, 19:49 uur

Bijna tien jaar lang was het een begrip in de Hilversumse radiowereld: Het Gebouw van de VPRO. Een radioprogramma met een geheel eigen stijl waarin journalistieke diepgang en gekkigheid samen kwamen.

#45 - Radio Tour de France

vrijdag 4 oktober 2019, 14:03 uur

Al in de jaren dertig begon de radio met verslag van de befaamde wielkoers Ronde van Frankrijk. Radio Tour de France werd gaandeweg een begrip. Nog altijd geldt dit NOS-radioprogramma voor veel luisteraars als zomers hoogtepunt.

#44 - Sportverslag op de radio

zondag 29 september 2019, 18:07 uur

Verslagen van sportwedstrijden zijn sinds 1935 een begrip op de radio. In deze aflevering van Hallo Hier Hilversum mooie fragmenten van legendarische voetbalverslaggevers van Han Hollander tot Jack van Gelder.

#43 - klassieke muziek op de radio

maandag 23 september 2019, 09:11 uur

De klassieke radiozender van de publieke omroep - Radio 4 - werd in 1975 opgericht. De eerste uitzending staat op naam van Veronica.
Vincent Bijlo en Ger Jochems bespreken in deze aflevering klassieke muziek op de radio.

#42 - iconische radiostemmen - deel 2

zaterdag 14 september 2019, 08:15 uur

Iconische radiostemmen uit het verleden staan centraal in deze aflevering over de 100-jarige geschiedenis van de radio, onder wie Willem Duis en Pete Felleman.

#41 - Culturele interviewtoppers van de radio

vrijdag 6 september 2019, 11:26 uur

Ischa Meijer, Hanneke Groenteman, Jellie Brouwer zijn namen die horen bij iconische interviewers in culturele programma's in de geschiedenis van de radio. Met programmatitels als Cafe Eik en Linde, vrouwencafe De Heksenketel en Kunststof.

#40 - Herdenkingen en feesten op de radio

vrijdag 30 augustus 2019, 06:05 uur

Radio is het perfecte medium om een bepaalde gebeurtenis te herdenken. Verslaggevers zitten er vaak bovenop en dat zorgt voor memorabele en indrukwekkende radio.

Hallo Hier Hilversum wordt gemaakt door Vincent Bijlo en Ger Jochems in opdracht van de NTR en NPO Radio 1 en in samenwerking met Beeld en Geluid.

Ger en Vincent blijven zich lekker amuseren. Radiospelletjes zijn een echt fenomeen. Verschillende spelletjes en quizzen uit 100 jaar radio passeren de revue.

In Hallo Hier Hilversum halen Ger Jochems en Vincent Bijlo pareltjes uit het rijke radio-archief van Beeld en Geluid. In 2019 bestaat de radio in Nederland 100 jaar. Hallo Hier Hilversum is een podcast van NPO Radio 1 en de NTR.

#38 - Amusement op de radio: spelletjes en quizzen

vrijdag 26 juli 2019, 07:02 uur

Ger en Vincent gaan zich deze keer écht amuseren. In de aflevering deze week ruim aandacht voor spelletjes en quizzen op de radio.

Hallo Hier Hilversum brengt de hoogtepunten uit 100 jaar radio. In 2019 bestaat de radio in Nederland een eeuw. Wekelijks duiken Vincent Bijlo en Ger Jochems in het rijke radio-archief van Beeld en Geluid. Hallo Hier Hilversum is een podcast van de NTR in opdracht van NPO Radio 1.

Op zondagochtend bracht de VPRO jarenlang een bijbelse vertelling voor kinderen op de radio. En later was er 'Oren wassen' op NPO Radio 4, een kinderprogramma met klassieke muziek. Ook een fragment van Schoolradio van de AVRO over sagen en legenden.
Eveneens radioverslag van het aftreden van koningin Juliana en de rellen in de stad Amsterdam.
In Hallo Hier Hilversum halen Ger Jochems en Vincent Bijlo pareltjes uit het rijke radio-archief van Beeld en Geluid. In 2019 bestaat de radio in Nederland 100 jaar. Hallo Hier Hilversum is een podcast van NPO Radio 1 en de NTR.

#36 - Verzoeken van luisteraars

vrijdag 12 juli 2019, 12:01 uur

Welke radiomomenten of radioprogramma's staan in jouw geheugen gegrift? In deze afleveringen verzoeken van luisteraars van Hallo Hier Hilversum, de podcast over 100 jaar radio in Nederland.
Hallo Hier Hilversum wordt gemaakt door Vincent Bijlo en Ger Jochems in opdracht van de NTR en NPO Radio 1 en in samenwerking met Beeld en Geluid.

Hoe doet de radio verslag van grote nieuwsgebeurtenissen? In deze aflevering de aanslag van 9/11, de moord op Pim Fortuyn en Theo van Gogh en het neerschieten van passagiersvliegtuig MH17.
Hallo Hier Hilversum brengt de hoogtepunten uit 100 jaar radio. In 2019 bestaat de radio in Nederland een eeuw. Wekelijks duiken Vincent Bijlo en Ger Jochems in het rijke radio-archief van Beeld en Geluid.
Hallo Hier Hilversum is een podcast van de NTR in opdracht van NPO Radio 1.

#34 - Roze radio

vrijdag 28 juni 2019, 15:12 uur

Welke rol speelde de radio in de emancipatie en acceptatie van homo's? Daarover gaat deze roze aflevering van Hallo Hier Hilversum, met hoogtepunten uit de geschiedenis van 100 jaar radio in Nederland.

#33 - Zo deed radio verslag van rampen

vrijdag 21 juni 2019, 11:56 uur

Het neerstorten van een vrachttoestel in de Bijlmer en het ontploffen van een vuurwerkopslag in Enschede. Hoe deed de Nederlandse radio verslag van deze twee grote rampen in de Nederlandse recente geschiedenis? Daarover gaat deze aflevering van Hallo Hier Hilversum, over hoogtepunten uit de geschiedenis van de Nederlandse radio.
Hallo Hier Hilversum wordt gemaakt door Vincent Bijlo en Ger Jochems in opdracht van NPO Radio 1 en NTR, in samenwerking met Beeld en Geluid.

#32 - Brekend nieuws op de radio

vrijdag 14 juni 2019, 12:29 uur

Radio geldt jarenlang als het snelste medium waarop actuele nieuwsgebeurtenissen als eerste wereldkundig worden gemaakt. In deze aflevering prachtige voorbeelden van 'breaking news' op de Nederlandse radio. Van de watersnoodramp in Zeeland, de moord op JF Kennedy tot de Lockheed-affaire rond Prins Bernhard.
Hallo Hier Hilversum gaat over de hoogtepunten van de 100-jarige geschiedenis van de radio in Nederland. Host: Vincent Bijlo en Ger Jochems. Productie van NTR en NPO Radio 1 in samenwerking met Beeld en Geluid.

#31 - Nederland richt zich tot de wereld

vrijdag 7 juni 2019, 09:55 uur

De Wereldomroep bracht programma's in verschillende talen. In deze aflevering aandacht voor hoogtijdagen en de aftakeling van de Wereldomroep in 2012.
Vincent Bijlo en Ger Jochems duiken in het rijke archief van Beeld en Geluid uit de 100-jarige geschiedenis van de radio. In 2019 bestaat de radio in Nederland een eeuw en met Hallo Hier Hilversum viert en markeert NPO Radio 1 dit jubileum.

#30 - Radio Nederland Wereldomroep

vrijdag 31 mei 2019, 16:24 uur

Radio Nederland Wereldomroep was vanaf 1947 de internationale publieke omroep van Nederland. De omroep maakte programma's in zes verschillende talen, waaronder Spaans, Zuidafrikaans en Bahasa, de officiële taal van Indonesië. In 2012 werd de Wereldomroep opgeheven.
Dit is de 30e aflevering van Hallo Hier Hilversum, waarin Vincent Bijlo en Ger Jochems in de geschiedenis graven van 100 jaar radio in Nederland.
Deze podcast is een productie van NTR en NPO Radio 1 in samenwerking met Beeld en Geluid.

Van de bevrijding van ons land op de Duitse bezetter werd tot in detail verslag gedaan door Radio Herrijzend Nederland, een zender onder toezicht van het militair gezag. De door Philips gebouwde zender stond in Eindhoven en dat was ook de plek waar deze radio-omroep was gevestigd van 1944 tot 1946.
Hallo Hier Hilversum is een podcast met hoogte- en dieptepunten uit de 100-jarige geschiedenis van de radio in Nederland. Met Ger Jochems en Vincent Bijlo. In opdracht van NPO Radio 1, in samenwerking met Beeld en Geluid.

In het tweede jaar van de Tweede Wereldoorlog werden de omroepen opgeheven en werd de Nederlandse radio omgevormd tot propagandazender van de Duitse bezetter. In deze aflevering niet eerder uitgezonden programmafragmenten om de luisteraars rijp te maken voor de ideologie van het nationaal-socialisme.
De podcast Hallo Hier Hilversum geeft een beeld van 100 jaar radio in Nederland. In 2019 bestaat de radio in ons land een eeuw. Vincent Bijlo en Ger Jochems maken deze podcast voor NPO Radio 1 in nauwe samenwerking met Beeld en Geluid.

#27 - Radioverslag van bevrijding van Nederland

vrijdag 10 mei 2019, 12:52 uur

Radio Oranje - de stem van strijdend Nederland - kwam met nieuwsberichten en bemoedigende toespraken tot de radioluisteraars in bezet Nederland. En in de meidagen van 1945 speelde de radio een belangrijke rol in het verslag van de bevrijding van ons land.

#26 - Radio in oorlogstijd

vrijdag 3 mei 2019, 11:51 uur

In de Tweede Wereldoorlog kwamen speciale radioprogramma's vanuit Londen om de Nederlandse bevolking moed in te spreken en in te informeren over het verloop van de oorlog. In deze aflevering van Hallo Hier Hilversum bekende en zeldzame fragmenten van Radio Vrij Nederland en Radio Oranje.
Ook een opgenomen uitzending, waarop de Duitse stoorzenders te horen zijn.

#25 - Radiocomedies

zaterdag 27 april 2019, 17:15 uur

Vijftien jaar geleden klonk voor het laatst een radiocomedy op NPO Radio 1. Dit genre is verdwenen en Vincent Bijlo en Ger Jochems vinden dat spijtig. Ze bespreken opnieuw de fuilleton, omdat dit genre tot 15 jaar een belangrijke plek innam op de publieke radio. In deze aflevering ondermeer: Piet Ponskaart (VPRO, 1976), Avonturen van de gezusters Wiedemeyer (AVRO, 1975), Catshuis, leveranciers achterom (KRO, 1986) Familie Holland (RVU, 2003).

Radiostrips hielden het midden tussen een hoorspel en een radiofeuilleton. Ze waren er in allerei stijlen, van braaf tot politiek incorrect. In deze aflevering laten Vincent Bijlo en Ger Jochems verschillende voorbeelden horen van feuilletons die een mooie afspiegeling zijn van de tijdgeest.
De podcast Hallo Hier Hilversum over 100 jaar radio in Nederland is een productie van NPO Radio 1 en NTR in samenwerking met Beeld en Geluid.

#23 - Korte verhalen op de radio

vrijdag 12 april 2019, 11:15 uur

Dagelijks een kort verhaal op de radio in een serie. Deze aflevering van Hallo Hier Hilversum staat in het teken van het radio-feuilleton. Met ondermeer fragmenten van Een Wilde Zomer, Biels en Co en Familie Doorsnee.
Ger Jochems en Vincent Bijlo bespreken in Hallo Hier Hilversum onvergetelijke en vergeten momenten uit het 100-jarig bestaan van de radio in Nederland. Met medewerking van Beeld en Geluid.

Temidden van gewone programma's was er de jaren tachtig veel ruimte voor absurdistische radiorubrieken, zoals Borát, Nieuws voor de vissers, Mannen van de radio en Hemel op aarde. In deze 22e aflevering van Hallo Hier Hilversum opnieuw aandacht voor hoogtepunten van satire in het 100-jarig bestaan van de radio.

#21 - Ultieme radioherinneringen van luisteraars

vrijdag 29 maart 2019, 14:22 uur

Een angstaanjagend verhaal van meesterverteller Willem de Ridder, een programma met krakende computersignalen en het veranderen van de piepjes als tijdsein. Dit en meer curieuze fragmenten op verzoek van luisteraars in de 21e aflevering van Hallo Hier Hilversum, de podcast met legendarische momenten uit het 100-jarig bestaan van de radio in Nederland. Samenstelling: Vincent Bijlo en Ger Jochems in opdracht van NPO Radio 1 en NTR, met medewerking van Beeld en Geluid.

Misschien wel de meest legendarische satirische radio in de jaren tachtig leverden Wim T. Schippers met Ronflonflon en André van Duin en Ferry de Groot met de Dik Voormekaar Show. Vincent Bijlo en Ger Jochems zijn beiden bewonderaars, blijkt in deze 20e aflevering van Hallo Hier Hilversum, de podcast over hoogtepunten uit 100 jaar radio in Nederland. Hallo HIer Hilversum is een podcast van NPO Radio 1, geproduceerd door de NTR in samenwerking met Beeld en Geluid.

#19 - Sketches en andere satire

vrijdag 15 maart 2019, 15:17 uur

De sketches in het radio-programma Cursief van de KRO inspireerden Vincent Bijlo om cabaretier te worden, vertelt Bijlo in deze 19e aflevering van Hallo Hier Hilversum over legendarische momenten uit de 100-jarige geschiedenis van de radio in ons land. Een productie van NPO Radio 1, NTR en Beeld en Geluid.

#18 - Satire op de radio

zaterdag 9 maart 2019, 13:45 uur

Radio Bergeijk en andere legendarische satirische radioprogramma's komen aan bod in deze 18e aflevering van Hallo Hier Hilversum, waarin Vincent Bijlo en Ger Jochems memorabele radiomomenten tevoorschijn halen uit het archief van Beeld en Geluid. Met de wekelijkse podcast Hallo Hier Hilversum markeert NPO Radio 1 het 100-jarige bestaan van de radio in 2019.

#17 - Rooie Haan-lied

vrijdag 1 maart 2019, 16:00 uur

Ze schreven geschiedenis terwijl ze er mee bezig waren, zegt Vincent Bijlo over 'Negen heit de klok'. Dit jaren vijftig-programma was het eerste radioprogramma met sketches over de actualiteit en met een eigen lied. Later bracht 'In de Rooie Haan' ook wekelijks een lied op de actualiteit, die ook te horen is in deze aflevering van Hallo Hier Hilversum.
Deze wekelijkse podcast van Vincent Bijlo en Ger Jochems gaat over legendarische momenten uit de 100-jarige geschiedenis van de radio.

#16 - Willem Parel en andere typetjes

vrijdag 22 februari 2019, 09:31 uur

Wim Sonneveld maakte op de radio furore met het typetje Willem Parel, zoon en kleinzoon van een orgeldraaier en leider van het Nederlands Parel Genootschap, het NPG. Willem Parel was in 1953 en 1954 elke week te horen in Showboat van de VARA.
Deze andere entertainment-programma's in de jaren vijftig, zestig en zeventig staan centraal in de 16e aflevering van Hallo Hier Hilversum, waarin Vincent Bijlo en Ger Jochems bijzondere fragmenten uit 100 jaar radio bespreken.
Hallo Hier Hilversum is een NTR-podcast van NPO Radio 1, met medewerking van Beeld en Geluid.

#15 - Miljoenenpubliek voor radioshow

vrijdag 15 februari 2019, 15:27 uur

In de hoogtijdagen van de radio trok de amusementsshow De Bonte Dinsdagavondtrein een miljoenenpubliek.
Vincent Bijlo en Ger Jochems diepen prachtige radiomomenten tevoorschijn uit het archief van Beeld en Geluid in deze 15e aflevering van de podcast Hallo Hier Hilversum, met legendarische momenten uit 100 jaar radio.

#14 - Amusement op de radio

vrijdag 8 februari 2019, 14:41 uur

In de beginjaren van de radio was er veel ruimte voor amusement. De Bonte Dinsdagavondtrein en Showboot zijn bekende titels.
Vincent Bijlo en Ger Jochems halen deze en meer onbekende amusementsfragmenten tevoorschijn uit het archief van Beeld en Geluid in deze 14e aflevering van de podcast Hallo Hier Hilversum, met legendarische momenten uit 100 jaar radio.

#13 - Fraai boeket radiocolumns

vrijdag 1 februari 2019, 14:48 uur

Wat bindt Simon Carmiggelt, Midas Dekkers, Hella Haasse, Marcel Verreck en Anne van der Meiden? Ze droegen ooit radiocolumns voor. In de 13e aflevering van Hallo Hier Hilversum laat Vincent Bijlo verschillende columns horen.
Hallo Hier Hilversum is een wekelijkse podcast over een eeuw radio in Nederland, met de meest legendarische momenten uit de 100-jarige geschiedenis van de Nederlandse radio.

#12 - Radiopraatjes over seks, kerk en wereld

vrijdag 25 januari 2019, 18:09 uur

Van Hiltermann, Trimbos tot Blokzijl. Het zijn bekende namen van mannen die legendarische radiotoespraken hielden. Over het fenomeen 'radiocauserie' gaat de 12e aflevering van de podcast Hallo Hier Hilversum, over legendarische momenten uit de geschiedenis van 100 jaar radio. Dit jaar bestaat de radio in Nederland een eeuw. Daar om verschijnt wekelijks een nieuwe aflevering van Hallo Hier Hilversum. Een productie van de NTR in samenwerking met Beeld en Geluid.

#11 - Preek van Theo Koomen en rap over GBJ Hiltermann

vrijdag 18 januari 2019, 18:12 uur

Unieke opnames van Radio Noordzee, de preek van Theo Koomen, de Boertjes van Buuten en een rap over G.B.J. Hiltermann. Vincent Bijlo en Ger Jochems bespreken herinneringen van luisteraars in de 11e aflevering van Hallo Hier Hilversum, de podcast met legendarische momenten uit de 100-jarige geschiedenis van de Nederlandse radio.

#10 - Magische radio: waterstanden

vrijdag 11 januari 2019, 15:00 uur

De namen- en getallenreeks van de waterstanden zorgde tientallen jaren voor een magische moment op de radio. Vincent Bijlo en Ger Jochems bespreken tips van luisteraars in deze 10e aflevering van Hallo Hier Hilversum, over de meest legendarische momenten uit de 100-jarige geschiedenis van de Nederlandse radio.

Vrije radiozenders op de Noordzee waren in de jaren zeventig populair bij het radiopubliek. Vincent Bijlo en Ger Jochems diepen stoere verhalen over de zeezenders op, in deze aflevering van Hallo Hier Hilversum, over het 100-jarig bestaan van de radio.

#8 - Hoe klonk oudejaarsavond op de radio?

vrijdag 28 december 2018, 13:00 uur

Hoe klonk in vroeger jaren oudejaarsavond op de radio, in de tijd dat de televisie nog niet in elke huiskamer stond? Vincent Bijlo en Ger Jochems diepen mooie radiomomenten uit het archief van Beeld en Geluid.
Hallo Hier Hilversum is een wekelijkse podcast over 100 jaar radio.

#7 - Zeezenders, radio op woelige baren

vrijdag 21 december 2018, 14:43 uur

Zeezenders ontstonden uit onvrede over te weinig popmuziek bij de publieke radio. Het uitzenden vanaf een schip op zee was illegaal, maar meestal kneep de overheid een oogje toe. In ons land was Radio Veronica in 1959 de eerste zeezender vanaf de kust van Noordwijk.
Dit is de 7e aflevering van Hallo Hier Hilversum, waarin Vincent Bijlo en Ger Jochems in de radioarchieven van Beeld en Geluid delven naar de mooiste audio uit de 100-jarige geschiedenis van de Nederlandse radio.

#6 - Gloriejaren van popzender Radio 3

vrijdag 14 december 2018, 12:53 uur

De gloriejaren van popzender Radio 3 met ondermeer aandacht voor de Avondspits van Frits Spits.
Vincent Bijlo en Ger Jochems delven in de radioarchieven van Beeld en Geluid de mooiste audio naar boven uit de 100-jarige geschiedenis van de Nederlandse radio.

#5 - Oprichting van Hilversum 3

vrijdag 7 december 2018, 13:10 uur

Vincent Bijlo en Ger Jochems delven in de radioarchieven van Beeld en Geluid de mooiste audio naar boven uit de 100-jarige geschiedenis van de Nederlandse radio. In deze aflevering: de oprichting van de eerste publieke zender met lichte muziek, Hilversum 3, in 1965.

#4 - Radio voor en door jongeren

vrijdag 30 november 2018, 13:47 uur

Vincent Bijlo en Ger Jochems delven in de radioarchieven van Beeld en Geluid de mooiste audio naar boven uit de 100-jarige geschiedenis van de Nederlandse radio.

#3 - Wie de jeugd heeft....

vrijdag 23 november 2018, 12:42 uur

Vincent Bijlo en Ger Jochems bespreken wekelijks hoogtepunten uit 100 jaar radio in Nederland. In deze derde aflevering gaat het over radio voor en door jongeren. Dit soort programma's waren vaak kweekvijvers van radiotalenten. Minjon van de AVRO is daar het bekendste voorbeeld van: Miniatuur Jeugd Omroep Nederland (1953-1970)

#2 - Radioherinneringen als warme kluwen

vrijdag 16 november 2018, 12:00 uur

Wekelijks bespreken Vincent Bijlo en Ger Jochems hoogtepunten uit 100 jaar radio in Nederland. In deze tweede aflevering gaat het opnieuw over kinderprogramma's op de publieke radio. In 2001 kwam met Pyamapret een eind aan dit genre. Vincent en Ger luisteren ademloos naar een onbekend vooroorlogs kinderkoor op de radio met het lied 'Hollands vlag jij bent mijn glorie'.

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1