appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Afspeellijst Je afspeellijst is leeg
Meer NPO

De Verhalen

De mooiste hoorspelen en radioverhalen van NPO Radio 1. In De Verhalen hoor je producties van VPRO, AVROTROS, BNNVARA, NTR.

Podcast afleveringen

Tegenspel - aflevering 8: theater wordt werkelijkheid

vrijdag 14 december 2018, 16:20 uur

Download

Hoorspel over de beroemde Franse toneelschrijver Molière. Molière ontfermt zich over Michel Baron. In deze aflevering ontstaat verwarring over de werkelijkheid van het theater en de realiteit van Michel Baron en zijn tegenspeelster Armande, de vrouw van Molière, Molière lijkt het door te hebben, misschien heeft hij het zelfs geregisseerd. Dit is de laatste aflevering van een 8-delige serie radiodrama, geschreven door Hiekelien van den Herik en geregisseerd door Peter te Nuyl in opdracht van AVRO-TROS. Gebaseerd op het boek ‘Baron’ van Theun de Vries. Met muziek van Holland Baroque. Mogelijk gemaakt door het NPO-fonds.

Tegenspel - aflevering 7: terug naar Parijs

vrijdag 7 december 2018, 16:14 uur

Download

Hoorspel over de beroemde Franse toneelschrijver Molière. Molière ontfermt zich over Michel Baron. In deze aflevering keert Michel terug naar Parijs. Zijn ambitie is groter dan ooit tevoren. Hij krijgt opnieuw een hoofdrol in het ballet, weer met als tegenspeelster Molières vrouw, Armande. Dit 8-delige radiodrama is geschreven door Hiekelien van den Herik en geregisseerd door Peter te Nuyl in opdracht van AVRO-TROS. Gebaseerd op het boek ‘Baron’ van Theun de Vries. Met muziek van Holland Baroque. Mede mogelijk gemaakt door het NPO-fonds.

Tegenspel - aflevering 6: Uit de goot

vrijdag 30 november 2018, 15:42 uur

Download

Hoorspel over de beroemde Franse toneelschrijver Molière. Molière ontfermt zich over Michel Baron. In deze aflevering wordt Michel uit de goot gehaald door Madame Raisin, die een reizend theatergezelschapje leidt. Ze spelen op kermissen en privéfeesten. Tijdens een ruzie met een ander acteur raakt Michel gewond. Hij wordt verzorgd door Babette, de dochter van Madame Raisin. Er ontstaat iets moois tussen Babette en Michel. Dit 8-delige radiodrama is geschreven door Hiekelien van den Herik en geregisseerd door Peter te Nuyl in opdracht van AVRO-TROS. Gebaseerd op het boek ‘Baron’ van Theun de Vries. Met muziek van Holland Baroque.

Tegenspel - aflevering 5

vrijdag 23 november 2018, 14:56 uur

Download

dafdfeef

Tegenspel - aflevering 4 Liefde op de vlucht

vrijdag 16 november 2018, 14:55 uur

Download

Hoorspel over de beroemde Franse toneelschrijver Molière. Molière ontfermt zich over Michel Baron. In deze aflevering moet Michel het koninklijk hof ontvluchten omdat hij getuige is van een liefdesaffaire. Dit 8-delige radiodrama is geschreven door Hiekelien van den Herik en geregisseerd door Peter te Nuyl in opdracht van AVRO-TROS. Gebaseerd op het boek ‘Baron’ van Theun de Vries. Met muziek van Holland Baroque.

Tegenspel - aflevering 3 Het Hofleven

vrijdag 9 november 2018, 14:51 uur

Download

Als Molière en Michel ’s avonds naar huis wandelen worden ze overvallen door een paar zakkenrollers. Michel herkent zijn vriend Léon. Hij geeft hem aan bij de politie. Componist Lully vraagt Molière een voorstelling te maken voor de koning. Tegenspel is een radiodrama over de beroemde Franse toneelschrijver Molière. Molière ontfermt zich over Baron. Deze 8-delige serie is geschreven door Hiekelien van den Herik en geregisseerd door Peter te Nuyl in opdracht van AVRO-TROS. Gebaseerd op het boek ‘Baron’ van Theun de Vries. Met muziek van Holland Baroque.

Tegenspel - aflevering 2 De Ontdekking

vrijdag 2 november 2018, 16:40 uur

Download

Weeskind Michel Baron raakt met zijn criminele vriend Léon verzeild bij een kindertheatergezelschap in het Parijs van de 17e eeuw. Hoorspel over de beroemde Franse toneelschrijver Molière. Molière ontfermt zich over Baron. Dit 8-delige radiodrama is geschreven door Hiekelien van den Herik en geregisseerd door Peter te Nuyl in opdracht van AVRO-TROS. Gebaseerd op het boek ‘Baron’ van Theun de Vries. Met muziek van Holland Baroque.

Tegenspel - aflevering 1 Weeskind droomt over idool

vrijdag 26 oktober 2018, 10:37 uur

Download

Hoorspel gebaseerd op het verhaal van het 17e eeuwse leven van de talentvolle acteur Michel Baron, die de beroemde Franse toneelschrijver Molière ontmoet. Molière ontfermt zich over weeskind Baron als vaderfiguur. Dit 8-delige radiodrama is geschreven door Hiekelien van den Herik en geregisseerd door Peter te Nuyl in opdracht van AVRO-TROS. Gebaseerd op het boek ‘Baron’ van Theun de Vries. Met muziek van Holland Baroque.

The Nation - aflevering 8 Alleen God mag het weten

vrijdag 19 oktober 2018, 13:40 uur

Download

Twee weken nadat Ismaël Ahmedovic is verdwenen in de Haagse Schilderswijk wordt zijn stoffelijk overschot gevonden. Was zijn dood kwade opzet of een ongeluk? En wie is verantwoordelijk? Alleen Ismaël zelf kan daar antwoord op geven. Dit is het 8e en laatste deel van The Nation, een productie van Jeroen Stout in opdracht van de NTR.

The Nation - aflevering 7 Je noemde hem Isaac

woensdag 10 oktober 2018, 09:47 uur

Download

Wouter Wolff is ervan overtuigd dat Sjoerd van der Poot, de projectontwikkelaar achter Safe City, meer weet van de verdwijning Ismaël. Wolff hoopt van der Poot te dwingen tot een bekentenis. Maar is dat voor Wolff genoeg om te ontsnappen aan het stigma kinderporno? De 7e aflevering van de 8-delige serie The Nation, over een verdwijning in de multiculturele Haagse Schilderswijk. Productie: Jeroen Stout in opdracht van NTR.

The Nation - aflevering 6 De onstuitbare val van Wouter Wolff

vrijdag 5 oktober 2018, 09:36 uur

Download

Op het Binnenhof staat de positie van Wouter Wolff op het spel. Wat is er waar van alle geruchten rondom zijn persoon? Is hij betrokken bij de verdwijning van Ismaël? Of zijn die geruchten een afleidingsmanoeuvre voor corruptie in Safe City? Dit is de 6e aflevering in de 8-delige serie The Nation, over een mysterieuze verdwijning in de multiculturel Haagse Schilderswijk. Productie: Jeroen Stout in opdracht van NTR.

The Nation - aflevering 5 De Beer is los

vrijdag 28 september 2018, 09:30 uur

Download

Den Haag is begonnen met de bouw van Safe City, een nieuwe high tech stadwijk waar alles en iedereen met elkaar verbonden is door het ‘Internet of everything’. Op het moment dat Tweede Kamerlid Wouter Wolff aanwijzingen zegt te hebben van corruptie in Safe City, wordt hij door treitervlogger De Beer beschuldigd van kindermisbruik. Dit is de 5e aflevering van de 8-delige serie The Nation, een verhaal over een verdwijning in de multiculturele Haagse Schilderswijk. Productie: Jeroen Stout in opdracht van NTR.

The Nation - aflevering 4 Het grote verlangen van Mariam Traoré

vrijdag 21 september 2018, 09:26 uur

Download

Op social media wordt Mariam Traoré geprezen omdat zij ondanks alle dreigbrieven haar plannen voor een wijnbar voor moslima’s wil doorzetten. Zij is de nieuwe kampioen van de vrijheid in de Haagse Schilderswijk. Maar als onderzoek uitwijst dat Damir de dreigbrieven niet heeft geschreven, rijst de vraag: Wie dan wel? Dit is de 4e aflevering in een serie van 8 van The Nation, over verhaal over een verdwijning in de multiculturele Haagse Schilderswijk. Regie: Jeroen Stout in opdracht van NTR.

The Nation - aflevering 3 De strijd om de offerzonen

vrijdag 14 september 2018, 10:42 uur

Download

In de talkshow van Lineke Kuypers zijn zowel de pleegouders als de biologische moeder van Ismaël te gast. De uitzending ontspoort volledig als Mariam Traoré, de biologische moeder, de pleegouders ervan beschuldigt de interesse voor het salafisme bij Damir te hebben aangewakkerd. Aflevering 3 van 8-delig hoorspel The Nation, over een verdwijning in de multiculturele Haagse Schilderswijk. Regie: Jeroen Stout in opdracht van NTR.

The Nation - aflevering 2 De opkomst van Damir A.

vrijdag 7 september 2018, 10:17 uur

Download

Wat is de rol van Damir, de halfbroer van Ismaël? Damir was aanvankelijk een modeljongere, maar de laatste maanden is de jonge Bosniër geradicaliseerd. Gebruikt hij de verdwijning van zijn broertje om zijn aanhangers op te ruien? Heeft hij de verdwijning van Ismaël misschien zelfs geënsceneerd? Aflevering 2 van een 8-delig hoorspel The Nation over een mysterieuze verdwijning in de Haagse Schilderswijk. Regie: Jeroen Stout in opdracht van NTR.

The Nation - aflevering 1 De verdwijning van Ismaël A.

vrijdag 31 augustus 2018, 13:22 uur

Download

Waar is de 11-jarige Ismael? Om die vraagt draait het in hoorspel The Nation. een bewerking van de gelijknamige spannende theaterhit over de multiculturele samenleving in de Haagse Schilderswijk. Regie: Jeroen Stout in opdracht van NTR.

Op reis - een verhaal van Carry van Bruggen

donderdag 23 augustus 2018, 09:31 uur

Download

Een literaire vertelling met een twist of een haarspeldbocht door Peter van Bruggen. Deze aflevering: Op reis, een verhaal van Carry van Bruggen over het rattenpaleis langs de slootkant.

Bekentenis - verhaal van Belcampo

vrijdag 17 augustus 2018, 09:18 uur

Download

Een literaire vertelling met een twist of een haarspeldbocht door Peter van Bruggen. Deze aflevering: Je komt in de trein je dubbelganger tegen, een volmaakte kopie. Maar innerlijk verschillen jullie. Hij leidt een burgermansbestaan en verlangt naar het avontuur. Jij hebt een leven als een rollercoaster en je wilt eigenlijk maar e?e?n ding: rust. Jullie besluiten te ruilen. Bekentenis is een bewerking van een verhaal van Belcampo in opdracht van BNNVara.

Voor altijd duurt een jaar #2

vrijdag 27 juli 2018, 08:00 uur

Download

Liefdesmonoloog door acteur Simon Heijmans. Als Eric net bedrogen is door zijn vriendin, ontmoet hij het meisje Pim. Zij doet hem een voorstel: vanaf dit moment blijven ze een jaar bij elkaar. Misschien wordt het verschrikkelijk, maar dan moeten ze het een jaar proberen omdat de liefde alle kans verdient. Misschien wordt het fantastisch, maar ook dan gaan ze na een jaar weer uit elkaar. Want daarna wordt de liefde werken, moeite doen.

Voor altijd duurt een jaar #1

vrijdag 20 juli 2018, 08:00 uur

Download

Liefdesmonoloog door acteur Simon Heijmans. Als Eric net bedrogen is door zijn vriendin, ontmoet hij het meisje Pim. Zij doet hem een voorstel: vanaf dit moment blijven ze een jaar bij elkaar. Misschien wordt het verschrikkelijk, maar dan moeten ze het een jaar proberen omdat de liefde alle kans verdient. Misschien wordt het fantastisch, maar ook dan gaan ze na een jaar weer uit elkaar. Want daarna wordt de liefde werken, moeite doen.

#8 Hotel Schiller - Toch nog oorlog (slot)

vrijdag 13 juli 2018, 07:00 uur

Download

Hotel Schiller wordt ingenomen door de Duitse bezetter. De familie Schiller mag met een klein gezelschap boven de bar verblijven. Frits, Hein en Elsa en Corry beleven de bezetting van het hotel ieder op hun eigen manier. Als WOII is afgelopen, maken ze de balans op. Dit is de laatste van 8 afleveringen.

#7 Hotel Schiller - Vreemde vogels op het terras

vrijdag 6 juli 2018, 07:00 uur

Download

Jonge Duitse militairen jagen de vluchtelingen in hotel Schiller de schrik op het lijf. Iedereen vertrekt hals over kop. De Nederlandse strijdkrachten worden gemobiliseerd. Dan breekt de oorlog uit....

#6 Hotel Schiller

vrijdag 29 juni 2018, 07:00 uur

Download

Deze aflevering: buurland Duitsland is in greep van de nazi's en dat leidt ertoe dat er wonderlijke Duitse gasten neerstrijken in hotel Schiller.

#5 Hotel Schiller

vrijdag 22 juni 2018, 07:00 uur

Download

Deze aflevering: het hotel zindert van jazzmuziek en erotiek. En dan is er plots een moord....

#4 Hotel Schiller

vrijdag 15 juni 2018, 09:14 uur

Download

Deze aflevering: staking in het hotel. Het personeel legt het werkt neer en Frits Schiller weet inventief het tij te keren.

#3 Hotel Schiller

donderdag 14 juni 2018, 15:31 uur

Download

Hotel Schiller is een bekend hotel aan het Rembrandtplein in Amsterdam. Dit radiodrama speelt zich af in de jaren 20 en 30 van de vorige eeuw, toen het hotel door de familie Schiller faam verwierf. Te midden van uiteenlopende hotelgasten leefden zij hun leven in een roerige tijd. Hotel Schiller is een 8-delige productie van de VPRO met steun van het NPO-fonds.

#2 Hotel Schiller

vrijdag 1 juni 2018, 07:00 uur

Download

Hotel Schiller is een bekend hotel aan het Rembrandtplein in Amsterdam. Dit radiodrama speelt zich af in de jaren 20 en 30 van de vorige eeuw, toen het hotel door de familie Schiller faam verwierf. Te midden van uiteenlopende hotelgasten leefden zij hun leven in een roerige tijd. Hotel Schiller is een 8-delige productie van de VPRO met steun van het NPO-fonds.

#1 Hotel Schiller

vrijdag 25 mei 2018, 17:00 uur

Download

Hotel Schiller is een bekend hotel aan het Rembrandtplein in Amsterdam. Dit radiodrama speelt zich af in de jaren 20 en 30 van de vorige eeuw, toen het hotel door de familie Schiller faam verwierf. Te midden van uiteenlopende hotelgasten leefden zij hun leven in een roerige tijd. Hotel Schiller is een 8-delige productie van de VPRO met steun van het NPO-fonds.

De niet verhoorde gebeden van Jacob de Zoet #11

vrijdag 25 mei 2018, 09:17 uur

Download

Radiodrama uit VOC-tijd gebaseerd op de bekende roman van David Mitchell: De niet verhoorde gebeden van Jacob de Zoet. Over de bijzondere Japans-Hollandse handelsrelatie op het eilandje Deshima voor de kust van Nagasaki. Dit is deel 9 van 11 afleveringen. Productie van Rick Steggerda en Malu Peeters in opdracht van AVROTROS.

De niet verhoorde gebeden van Jacob de Zoet #10

vrijdag 25 mei 2018, 09:16 uur

Download

Radiodrama uit VOC-tijd gebaseerd op de bekende roman van David Mitchell: De niet verhoorde gebeden van Jacob de Zoet. Over de bijzondere Japans-Hollandse handelsrelatie op het eilandje Deshima voor de kust van Nagasaki. Dit is deel 9 van 11 afleveringen. Productie van Rick Steggerda en Malu Peeters in opdracht van AVROTROS.

De niet verhoorde gebeden van Jacob de Zoet #9

vrijdag 4 mei 2018, 08:00 uur

Download

Radiodrama uit VOC-tijd gebaseerd op de bekende roman van David Mitchell: De niet verhoorde gebeden van Jacob de Zoet. Over de bijzondere Japans-Hollandse handelsrelatie op het eilandje Deshima voor de kust van Nagasaki. Dit is deel 9 van 11 afleveringen. Productie van Rick Steggerda en Malu Peeters in opdracht van AVROTROS.

De niet verhoorde gebeden van Jacob de Zoet #8

dinsdag 1 mei 2018, 09:44 uur

Download

Radiodrama uit VOC-tijd gebaseerd op de bekende roman van David Mitchell: De niet verhoorde gebeden van Jacob de Zoet. Over de bijzondere Japans-Hollandse handelsrelatie op het eilandje Deshima voor de kust van Nagasaki. Dit is deel 8 van 11 afleveringen. Productie van Rick Steggerda en Malu Peeters in opdracht van AVROTROS.

De niet verhoorde gebeden van Jacob de Zoet #7

vrijdag 20 april 2018, 10:00 uur

Download

Radiodrama uit VOC-tijd gebaseerd op de bekende roman van David Mitchell: De niet verhoorde gebeden van Jacob de Zoet. Over de bijzondere Japans-Hollandse handelsrelatie op het eilandje Deshima voor de kust van Nagasaki. Dit is deel 7 van 11 afleveringen. Productie van Rick Steggerda en Malu Peeters in opdracht van AVROTROS.

De niet verhoorde gebeden van Jacob de Zoet #6

vrijdag 13 april 2018, 10:00 uur

Download

Radiodrama uit VOC-tijd gebaseerd op de bekende roman van David Mitchell: De niet verhoorde gebeden van Jacob de Zoet. Over de bijzondere Japans-Hollandse handelsrelatie op het eilandje Deshima voor de kust van Nagasaki. Dit is deel 6 van 11 afleveringen. Productie van Rick Steggerda en Malu Peeters in opdracht van AVROTROS.

De niet verhoorde gebeden van Jacob de Zoet #5

dinsdag 10 april 2018, 10:28 uur

Download

Radiodrama uit VOC-tijd gebaseerd op de bekende roman van David Mitchell: De niet verhoorde gebeden van Jacob de Zoet. Over de bijzondere Japans-Hollandse handelsrelatie op het eilandje Deshima voor de kust van Nagasaki. Dit is deel 5 van 11 afleveringen. Productie van Rick Steggerda en Malu Peeters in opdracht van AVROTROS.

De niet verhoorde gebeden van Jacob de Zoet #4

vrijdag 30 maart 2018, 12:00 uur

Download

Historisch radiodrama gebaseerd op de bekende roman van David Mitchell: De niet verhoorde gebeden van Jacob de Zoet. Over de bijzondere Japans-Hollandse handelsrelatie op het eilandje Deshima in de VOC-tijd. Dit is deel 4 van 11 afleveringen. Een productie van Rick Steggerda in opdracht van AVROTROS.

De niet verhoorde gebeden van Jacob de Zoet #3

vrijdag 23 maart 2018, 11:34 uur

Download

Historisch radiodrama gebaseerd op de bekende roman van David Mitchell: De niet verhoorde gebeden van Jacob de Zoet. Over de bijzondere Japans-Hollandse handelsrelatie op het eilandje Deshima in de VOC-tijd. Dit is deel 3 van 11 afleveringen. Een productie van Rick Steggerda in opdracht van AVROTROS.

De niet verhoorde gebeden van Jacob de Zoet #2

vrijdag 16 maart 2018, 08:01 uur

Download

Radiodrama op basis van de roman van David Mitchell: De niet verhoorde gebeden van Jacob de Zoet. Uitgebracht door AVROTROS. Aflevering 2 van 11.

Boekenweekverhaal #7 Pieter van der Wielen

vrijdag 16 maart 2018, 07:03 uur

Download

Ter gelegenheid van de boekenweek leest een NPO Radio 1-presentator een hoofdstuk of verhaal uit een boek uit eigen boekenkast, over het boekenweek-thema natuur. Deze aflevering: Pieter van der Wielen (VPRO) leest uit Nooit Meer Slapen van Willem Frederik Hermans.

Boekenweekverhaal #6 Petra Possel en Jellie Brouwer

donderdag 15 maart 2018, 07:06 uur

Download

Ter gelegenheid van de boekenweek leest een NPO Radio 1-presentator een hoofdstuk of verhaal uit een boek uit eigen boekenkast, over het boekenweek-thema natuur. Deze aflevering: Petra Possel (NTR) leest een fragment uit 'En ik herinner me Titus Broederland' van Auke Hulst. En Jellie Brouwer (NTR) leest uit 'Kleihuid', het debuut van Herien Wensink.

Boekenweekverhaal #5 Lara Rense

woensdag 14 maart 2018, 07:15 uur

Download

Ter gelegenheid van de boekenweek leest een NPO Radio 1-presentator een hoofdstuk of verhaal uit een boek uit eigen boekenkast, over het boekenweek-thema natuur. Deze aflevering: Lara Rense leest hoofdstuk uit roman De uitweer van Amy Liptrot.

Boekenweekverhaal #4 Jeroen Wielaert

dinsdag 13 maart 2018, 07:16 uur

Download

Ter gelegenheid van de boekenweek leest een NPO Radio 1-presentator een hoofdstuk of verhaal uit een boek uit eigen boekenkast, over het boekenweek-thema natuur. Deze aflevering: Jeroen Wielaert leest hoofdstuk uit roman Aan open zee van Atte Jongstra.

Boekenweekverhaal #3 Frits Spits

maandag 12 maart 2018, 07:30 uur

Download

Ter gelegenheid van de boekenweek leest een NPO Radio 1-presentator een hoofdstuk of verhaal uit een boek uit eigen boekenkast, over het boekenweek-thema natuur. Deze aflevering: Frits Spits leest verhaal van Jan Wolkers uit bundel 'Mijn stem brandt in mij'.

Boekenweekverhaal #2 Menno Bentveld

zondag 11 maart 2018, 12:10 uur

Download

Ter gelegenheid van de boekenweek leest een NPO Radio 1-presentator een hoofdstuk of verhaal uit een boek uit eigen boekenkast, over het boekenweek-thema natuur. Deze aflevering: Menno Bentveld leest hoofdstuk uit boek 'De Grens' van Cormac McCarthy.

Boekenweekverhaal #1 Mieke van der Weij

zaterdag 10 maart 2018, 07:00 uur

Download

Ter gelegenheid van de boekenweek leest een NPO Radio 1-presentator een hoofdstuk of verhaal uit een boek uit eigen boekenkast, over het boekenweek-thema natuur. Deze aflevering: Mieke van der Weij leest uit 'De Ruiter' van Jan Mersbergen.

De niet verhoorde gebeden van Jacob de Zoet #1

vrijdag 9 maart 2018, 10:12 uur

Download

Radiodrama op basis van de roman van David Mitchell: De niet verhoorde gebeden van Jacob de Zoet. Uitgebracht door AVROTROS. Aflevering 1 van 11.

#2 Onlandingsgesteldheid

donderdag 22 februari 2018, 11:49 uur

Download

De piloot verkeert in onlandingsgesteldheid, Al regent het varkens. Twee hoorspelen van studenten van de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht, in opdracht van AVROTROS.

#1 Strandvis

donderdag 22 februari 2018, 10:27 uur

Download

Strandvis, een hoorspel geschreven door Iona Daniel, met de stemmen van Liselore Knigge, Mathijs Mahler en Vincent Brons. Sounddesign Anneloes van Assen, Hanneke Schrievers en Ina Herps. Techniek Frans de Rond. Regie Marlies Cordia

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1