appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Nu: NPO Radio 1 Special
STER Advertentie

Donald 'de grote boze wolf' Trump

De Nieuws BV
vrijdag 18 mei 2018 | BNNVARA | Redactie De Nieuws BV Twitter

Er loopt voor het eerst sinds 1712 weer een wolf rond in Friesland. Druktemaker Kees van Amstel zegt in De Nieuws BV dat er een grote boze wolf in Amerika is waar we ons meer zorgen om moeten maken. Donald Trump had het namelijk ook over dieren die zijn land bedreigen, maar dan net iets anders.

Druktemaker Kees van Amstel - De grote boze wolf Trump

Een wolf in Friesland en er schijnen mensen in Woudenberg te worden aangevallen door vogels. Maar dat is nog niet het enige dierengeweld in Nederland: teken en bodembacteriën jagen Kees van Amstel ook de stuipen op het lijf. Toch komt het aller bedreigendste dierennieuws uit Amerika: "Van De Grote Boze Wolf die daar de scepter zwaait." Donald Trump had het namelijk ook over dieren die zijn land bedreigen, maar dan net iets anders: "Ja, hij heeft het over illegale migranten, o ja illegaal, ik weet het, maar om ze letterlijk animals, 'dieren', 'beesten' te noemen. Ik denk dat het Europees Parlement andere prioriteiten heeft dan die 15.000 wolven hier. Die Grote Boze Wolf daar moet weg, zo snel mogelijk weg."

Elke dag in De Nieuws BV geeft een druktemaker zijn mening over een bepaald onderwerp. Van onderwijs tot politiek, van zorg tot milieu en bovenal immer actuele zaken: niets blijft onbesproken. 

Druktemaker Kees van Amstel - De grote boze wolf Trump

Meer van De Nieuws BV?

Volg ons op Facebook en Twitter voor een dagelijkse dosis druktemaker.

Correctie melden

STER Advertentie
Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1