appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Nu: Stax&Toine
STER Advertentie

'Beschuldiging van Knol komt wel heel rancuneus over'

Leontien van Moorsel (links) - Foto: ANP
maandag 8 augustus 2016 | KRO-NCRV | Redactie De Ochtend

Oud-wielrenster en olympisch kampioene Monique Knol beschuldigde haar oud-collega Leontien van Moorsel op NPO Radio 1 van dopinggebruik. De reactie van Van Moorsel: “Waarom na zoveel jaren nog die frustratie? Ik heb eigenlijk alleen maar heel erg medelijden met haar.”

Verslaggever Thieu Vaessen van het Financieele Dagblad en journalist Annette van Trigt praatten in het Mediaforum op NPO Radio 1 over de zaak.

"Ik vond het opmerkelijk hoe weinig aandacht het nieuws kreeg op het moment dat juist diezelfde wegwedstrijd gaande was van de dames. Ik kreeg toch een beetje het gevoel dat we het nog steeds niet willen weten", zegt Vaessen. "We hebben altijd moeite gehad om te geloven dat Nederlandse sporters doping gebruiken en ik geloof dat we extra veel moeite hebben te geloven dat vrouwelijke sporters doping gebruiken."

Jonge godin

Journalist Annette van Trigt heeft beide wielrensters meegemaakt in hun actieve periode. "Het blijft natuurlijk maar een beschuldiging en het komt na al die jaren ook wel heel rancuneus over. Ik wil het graag even in perspectief plaatsen. Knol won natuurlijk een wegwedstrijd in 1988 en was stukken ouder dan Leontien van Moorsel. En die kwam ineens op als een jonge godin en fietste de sterren van de hemel. Die twee dames waren water en vuur."

Niet bewezen

Van Trigt vindt niet dat je zo’n beschuldiging moet onderzoeken. "Zolang ze niet betrapt is op doping, wat kan je dan verder nog aantonen? Dan blijft het toch een beetje roepen langs de zijlijn?"

Vaessen is het daar niet mee eens. "Van heel veel wielrenners is het tot op de dag van vandaag niet bewezen. Is van Michael Boogerd bewezen dat hij doping heeft gebruikt? Hij heeft het op een gegeven moment gewoon zelf toegegeven." 

Zie ook: Van Moorsel noemt dopingbeschuldigingen Knol 'zielig'

Correctie melden

STER Advertentie
Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1