appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
STER Advertentie

'Ik denk aan de lach op het gezicht van Eliud Kipchoge'

ANP
donderdag 8 oktober 2020 | BNNVARA | Redactie De Nieuws BV Twitter

"Twee dagen geleden heb ik geluncht met een aantal Olympische- en wereldkampioenen en met Eliud Kipchoge als eregast. Hij is de succesvolste marathonloper van de afgelopen jaren," vertelt Dolf Jansen in De Nieuws BV. "Afijn, deze column gaat helemaal niet over hardlopen, maar het gaat over inspiratie." 

Druktemaker Dolf Jansen - Geïnspireerd
 

Jansen: "De reden dat Kipchoge me zo raakt is dat uit alles wat hij zegt en doet positiviteit, durf en hoop spreekt. Eigenlijk is dat iets waar ieder mens een beetje van zou kunnen gebruiken. Ook als je maximum hardloop tempo 9 kilometer per uur is, of je meer op dartgewicht dan op mijn gewicht zit."

Positiviteit, durf en hoop 

"Positiviteit is een basisgevoel waarmee je naar de wereld, de mensen om je heen, en zelfs naar de obstakels die je tegenkomt kunt kijken," vertelt Jansen. "Durf betekent soms de stap te nemen die tegen je eerste gevoel ingaat. Durf is niet bang zijn voor een nee, of voor op je muil gaan, omdat er altijd een volgende kans komt. En hoop is wat je nodig hebt, juist in een jaar waarin alles anders is dan het was. Hoop is de blik op een toekomst die anders is, maar die ook mooi kan zijn. En daarin geloven vooral."

Lach

Jansen: "Ik denk aan de lach op het gezicht van Eliud Kipchoge, zelfs op kilometer 38 van de marathon. Zelfs in het uitzonderlijke geval dat hij niet wint. Ik denk aan zijn energie en instelling, ik durf te voelen en ben geïnspireerd."

Druktemaker Dolf Jansen - Geïnspireerd

Meer van De Nieuws BV?

Volg ons op InstagramFacebook en Twitter

 

Correctie melden

STER Advertentie
Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1