appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
STER Advertentie

'Thuisblijven is het nieuwe verantwoordelijkheid nemen, ziek doorwerken is het nieuwe onverantwoord'

Pexels
woensdag 23 september 2020 | BNNVARA | Redactie De Nieuws BV Twitter

Er is iets revolutionairs gaande volgens Pieter Derks. In De Nieuws BV zegt hij: "We hebben al onze vastgeroeste ideeën over productiviteit en arbeidsethos overboord gegooid. Thuisblijven is het nieuwe verantwoordelijkheid nemen, ziek doorwerken is het nieuwe onverantwoord".

Druktemaker Pieter Derks - Eiland

"Je ziek melden was zwak, echte bikkels werken door, als je twee dagen ziek was kon je de bedrijfsarts op je stoep verwachten, als je drie dagen ziek was kreeg je een bloemetje thuis met ‘heel veel sterkte met het herstel van je chronische aandoening’ en als je vier dagen ziek was hadden ze je bureau al leeggeruimd en je baan aan de stagiaire gegeven." Hoe anders is dat nu, Derks noemt het een fantastische ontwikkeling.

Maar er zitten ook nadelen aan het thuiswerken. "Die bevinden zich vooral op het psychologische vlak : we radicaliseren. Volgens mij is teveel rondjes door je eigen hoofd lopen geen gezonde bezigheid. We raakten de afgelopen jaren natuurlijk al steeds meer ingebubbeld, en de corona heeft daar niet bepaald een positieve bijdrage aan geleverd. Zowel de stelligheid als de emoties zijn opgelopen."

Druktemaker Pieter Derks - Eiland

Meer van De Nieuws BV?

Volg ons op InstagramFacebook en Twitter

 

Correctie melden

STER Advertentie
Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1