appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
STER Advertentie

'Domme mensen vinden de verkeerde mensen leuk, er zit dus niets anders op dan ze hun rolmodellen af te pakken'

ANP
dinsdag 22 september 2020 | BNNVARA | Redactie De Nieuws BV Twitter

Onder de hashtag #ikdoenietmeermee keren verschillende bekende Nederlanders zich tegen de coronamaatregelen. "Andere landen lachen om ons. Die denken, hoezo is Thomas Berge een bekende Nederlander? Hij is een zanger die niet kan zingen", zegt Marcel van Roosmalen in De Nieuws BV.

Druktemaker Marcel van Roosmalen - #ikdoenietmeermee

In het begin van de coronapandemie was Berge ook al in het nieuws, omdat hij meezong met een van de Coronaliederen en T-shirts met de tekst 'wij blijven thuis' verkocht om de voedselbanken te ondersteunen. Kortom, voor Van Roosmalen is Berge een blok ijs, "het smelt vanzelf, en na een tijdje weet je niet meer dat het ooit heeft bestaan. Helaas staat Thomas Berge niet alleen." 

"Er zijn tienduizenden Thomas Berges in ons land en van Famke Louise, een rapper uit de stal van Ali B., waar ze niet doorselecteren op IQ,  zijn er zelfs een miljoen. Al die volgers kijken  in de spiegel en willen dan Thomas Berge, Famke Louise of Tim Douwsma zien. Mensen met hetzelfde intellect die het wel gemaakt hebben en die hetzelfde doormaken als zij. In die hoofden spookt het."

Dat is volgens Van Roosmalen het zieke van het Nederlandse-medialandschap. "Wat zij nodig hebben zijn verstandige rolmodellen voor domme mensen, helaas die zijn er niet. Domme mensen vinden de verkeerde mensen leuk en dus zit er niets anders op dan ze hun rolmodellen af te pakken."

Druktemaker Marcel van Roosmalen - #ikdoenietmeermee

Meer van De Nieuws BV?

Volg ons op InstagramFacebook en Twitter

Correctie melden

STER Advertentie
Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1