appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
STER Advertentie

'Drie kabinetten Rutte hebben toch flink liggen slapen,' aldus Kees van Amstel over woningtekort

Pixabay
vrijdag 4 september 2020 | BNNVARA | Redactie De Nieuws BV Twitter

"Het is altijd heel erg makkelijk om vanaf deze plek de overheid van alles de schuld te geven, dus daar gaan we weer…" vertelt Kees van Amstel in De Nieuws BV.

Druktemaker Kees van Amstel - De woningnoodramp

Van Amstel: "De Woningnoodramp. Dat klinkt 1953 maar het gaat over nu. Er is geen betaalbaar huis te krijgen."

The hardworking families zijn de sjaak

"Drie kabinetten Rutte hebben toch flink zitten slapen," vindt Van Amstel. "Sterker nog, het gebrek aan visie en gepruts van dit kabinet vergroot het probleem alleen maar en vooral de middenklasse van Nederland, the hardworking families, zijn de sjaak." 

Amsterdam

"In Amsterdam doet de gemeenteraad zo hun best doet om de hele middenklasse de stad uit te jagen, met hun erfpacht," vertelt Van Amstel. "Op een nieuwbouwhuis van zes ton, dat is tegenwoordig niet eens een heel duur huis in de hoofdstad, betaal je 200.000 euro extra om de erfpacht eeuwig af te kopen. Het barst van de beschikbare nieuwbouwwoningen in Amsterdam, als je maar minimaal acht ton hebt."

"Nou ja, je moet maar denken als je op je 42e nog bij je ouders woont, er wordt wel voor je gekookt. En het is best gezellig."

Druktemaker Kees van Amstel - De woningnoodramp

Meer van De Nieuws BV?

Volg ons op InstagramFacebook en Twitter

Correctie melden

STER Advertentie
Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1