appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
STER Advertentie

Minimumprijs voor vliegtickets: '35 euro voor een vliegticket, dit zal voor veel mensen als een grote klap komen'

Unsplash
woensdag 17 juni 2020 | BNNVARA | Redactie De Nieuws BV Twitter

Er moet een minimumprijs komen voor een vliegticket, daar pleiten  D66 en ChristenUnie voor. Een ticket mag niet goedkoper zijn dan 34 euro. Pieter Derks zegt in De Nieuws BV dat dit voor veel mensen als een klap zal komen.

Druktemaker Pieter Derks - Goedkope vliegtickets

De tijden dat je voor 34,95 of 32,20 euro een vliegticket kon kopen zijn voorbij. "Het gaat je voortaan serieus geld kosten, we zullen niet raar moeten opkijken van prijzen als 36 euro of misschien zelfs wel 39 euro. Daarmee wordt vliegen definitief een luxeproduct. Alleen nog betaalbaar voor mensen die bijvoorbeeld twee briefjes van 20 op straat gevonden hebben, of kinderen die een hele dag met een kraampje zelfgemaakte koekjes aan de weg hebben gezeten."

Doordat vliegen duurder wordt, wordt een ritje met de trein een stuk aantrekkelijker. "Mensen zullen niet langer automatisch het vliegtuig pakken naar Thessaloniki, maar toch de afweging maken: ga ik vier zuurverdiende tientjes besteden aan een vliegticket, of koop ik voor hetzelfde geld een retourtje Nijmegen – Roermond?"

Druktemaker Pieter Derks - Goedkope vliegtickets

Meer van De Nieuws BV?

Volg ons op InstagramFacebook en Twitter.

Correctie melden

STER Advertentie
Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1