appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Nu: Nieuws en Co
STER Advertentie

Advies 'vermijd drukte' is 'levensgevaarlijk'

ANP
maandag 11 mei 2020 | BNNVARA | Redactie De Nieuws BV Twitter

Het advies 'vermijd drukte' is levensgevaarlijk, zegt Ellen Deckwitz in De Nieuws BV: "Niet omdat het geen goed idee is, maar omdat het een beroep doet op persoonlijk inzicht, waarvan er in ons land miljoenen van zijn, die onderling enorm verschillen."

Druktemaker Ellen Deckwitz - Geen druk

Volgens Deckwitz leiden die verschillen naar inschattingsfouten en daarmee meer besmettingen. Deckwitz: "Beter had de overheid gewoon aangedrongen om de publieke ruimte te blijven vermijden. Aankomen met het advies om drukte te vermijden is te vaag omdat de mens nou eenmaal neiging heeft de werkelijkheid optimistischer in te schatten dan hij is."

Het beste besluit is volgens Deckwitz die waarin je zowel je eigen inzicht betrekt, maar ook het verwachte gedrag van anderen: "En dus blijf je, saai maar waar, uiteindelijk thuis. Maar geen hond die zo redeneert."

'Wees duidelijker in het advies'

Deckwitz: "Voor je het weet neemt het aantal besmettingen weer toe en kunnen we naar de aangekondigde versoepelingen fluiten, met als gevolg teleurstelling en propvolle ic's. Dus lieve overheid: wees duidelijker in uw advies. Beter een scherp omlijnde vrijheid dan een vaag aangegeven grens. Liever nog niet teveel bewegingsvrijheid."

Druktemaker Ellen Deckwitz - Geen druk

Meer van De Nieuws BV?

Volg ons op InstagramFacebook en Twitter.

Correctie melden

STER Advertentie
Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1