Opinie & Commentaar
BNNVARA

Advies 'vermijd drukte' is 'levensgevaarlijk'

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Advies 'vermijd drukte' is 'levensgevaarlijk'

Het advies 'vermijd drukte' is levensgevaarlijk, zegt Ellen Deckwitz in De Nieuws BV: "Niet omdat het geen goed idee is, maar omdat het een beroep doet op persoonlijk inzicht, waarvan er in ons land miljoenen van zijn, die onderling enorm verschillen."

Volgens Deckwitz leiden die verschillen naar inschattingsfouten en daarmee meer besmettingen. Deckwitz: "Beter had de overheid gewoon aangedrongen om de publieke ruimte te blijven vermijden. Aankomen met het advies om drukte te vermijden is te vaag omdat de mens nou eenmaal neiging heeft de werkelijkheid optimistischer in te schatten dan hij is."

Het beste besluit is volgens Deckwitz die waarin je zowel je eigen inzicht betrekt, maar ook het verwachte gedrag van anderen: "En dus blijf je, saai maar waar, uiteindelijk thuis. Maar geen hond die zo redeneert."

'Wees duidelijker in het advies'

Deckwitz: "Voor je het weet neemt het aantal besmettingen weer toe en kunnen we naar de aangekondigde versoepelingen fluiten, met als gevolg teleurstelling en propvolle ic's. Dus lieve overheid: wees duidelijker in uw advies. Beter een scherp omlijnde vrijheid dan een vaag aangegeven grens. Liever nog niet teveel bewegingsvrijheid."

Druktemaker Ellen Deckwitz - Geen druk

Meer van De Nieuws BV?

Volg ons op Instagram, Facebook en Twitter.

Ster advertentie
Ster advertentie