appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
STER Advertentie

Koning kan eindelijk rustig van eigen verjaardag genieten: 'Als het meezit blijft het bij deze ene keer'

ANP
maandag 27 april 2020 | BNNVARA | Redactie De Nieuws BV Twitter

Een voordeel van deze dag: de jarige Job kan eindelijk eens rustig van zijn verjaardag genieten. "Maar, als het meezit blijft het bij deze ene keer", zegt Ellen Deckwitz in De Nieuws BV.

Druktemaker Ellen Deckwitz - Koningsdag

Normaal is op deze dag de straat van Ellen Deckwitz compleet oranje gekleurd, en loopt het over van de mensen. "Maar, vandaag is het er uitgestorven. En hoezeer we binnenshuis met online rommelmarkten of keukenkaraoke er nog iets van proberen te maken, het is het allemaal natuurlijk net niet, het is hoogstens een cafeïnevrije Koningsfuif, een feestdag malt."

Digitale vrijmarkt

"Natuurlijk, het is goed dat we er thuis nog iets aan doen, zeker voor onze kleintjes, die zijn immers dol op tradities en de jongste generatie kan via de digitale vrijmarkt alsnog ontdekken hoe het is om handel te drijven zonder er belasting over te hoeven betalen."

"Maar er is gelukkig ook een lichtpuntje", zegt Deckwitz. "Want er is één iemand dit jaar voor wie het vandaag dus wél een feest is (al zal hij dat natuurlijk nooit publiekelijk toegeven want dan is hij meteen zijn baan kwijt): de koning zelf. Die hoeft voor het eerst sinds zijn aantreden eindelijk niet te werken op zijn verjaardag en ik kan me zo voorstellen dat dat een opluchting is."

Oranje boven op de neusfluit

"En dat is weliswaar jammer voor iedereen die hem een zelfgemaakte tekening wou geven of een cover van Oranje Boven op hun neusfluit had ingestudeerd, maar we kunnen de koning, ons gezamenlijke luxe-artikel, eindelijk eens op zijn verjaardag met rust laten. Dat werd hoog tijd, dus majesteit, gefeliciteerd en nog vele jaren."

Druktemaker Ellen Deckwitz - Koningsdag

Meer van De Nieuws BV?

Volg ons op InstagramFacebook en Twitter.

Correctie melden

STER Advertentie
Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1