appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
STER Advertentie

'Stop gedwongen opsluitingen, open de poorten.'

Pexels
dinsdag 7 april 2020 | BNNVARA | Redactie De Nieuws BV Twitter

Houdt u de buren ook in de gaten? Kent u iemand die echt alleen maar binnen blijft? Marcel van Roosmalen wel, zijn moeder zit in een verzorgingshuis. In De Nieuws BV heeft hij een duidelijke boodschap voor minister Hugo de Jonge.

Druktemaker Marcel van Roosmalen - Stop gedwongen opsluiting

"U sluit mensen tegen hun zin op", zegt Van Roosmalen tegen minister De Jonge. Van Roosmalen heeft het niet over arbeidskrachten, of over artiesten die thuis zitten, maar over ouderen. "Waarom wordt deze mensen een contactverbod met de buitenwereld opgelegd en hen hun zelfbeschikkingsrecht ontnomen?"

Zijn boodschap is helder: "Mijn moeder begrijpt lang niet alles, maar wel als er voor haar besloten wordt. Stop deze gedwongen opsluitingen, open de poorten. Laat ze net als de honden hun loopje hebben."

Druktemaker Marcel van Roosmalen - Stop gedwongen opsluiting

Meer van De Nieuws BV?

Volg ons op InstagramFacebook en Twitter.

Correctie melden

STER Advertentie
Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1