appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Nu: Kunststof
STER Advertentie

'Het is ongekend'

ANP
donderdag 19 maart 2020 | BNNVARA | Redactie De Nieuws BV Twitter

”Ik wil naar mijn moeder toe, maar mag haar niet bezoeken. Je voelt de ergernis, maar bent niet iemand om te vloeken", zo vertelt Dolf Jansen bij De Nieuws BV. "Zou ergens anders willen zijn, maar er is geen reis om te boeken. Het is ongekend.”

Druktemaker Dolf Jansen - Ongekend
 
Afgelopen dinsdag maakte het kabinet nieuwe maatregelen bekend omtrent het coronavirus. Aan de hand van het commentaar van "de grote Ron Fresen" droeg druktemaker Dolf Jansen een gedicht voor.

Historie

“Rutte spreekt de natie toe, historische tv. Applaus voor hen die zorgen, iedereen klapt mee", aldus Jansen. “De supermarkt, wc-papier? Het lege schap zegt: nee. Het is ongekend.”
 

De situatie

Jansen: ”De veiling draait de bloemen door, de muzikant valt stil. De zzp’er bijt een houtje, werk is wat ze wil. Een stad met potdichte cafés, is zelfs in lente kil. Het is ongekend.”
 
 

Medemenselijkheid en aandacht

“Ik zie meer medemenselijkheid en aandacht dan ik ooit…”, zo vertelt Jansen. Hij vraagt zich hardop af: “Is dat wat hiervan overblijft? Ik fluister: zeg nooit nooit. Het is ongekend. Het is ongekend."
 

Druktemaker Dolf Jansen - Ongekend

 
 


Meer van De Nieuws BV?

Volg ons op InstagramFacebook en Twitter.

 

Correctie melden

STER Advertentie
Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1