appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
STER Advertentie

'Zinloze Nederlanders, deze is voor jullie'

ANP
woensdag 18 maart 2020 | BNNVARA | Redactie De Nieuws BV Twitter

"Ik las gisteren 'klappen voor zorgpersoneel' en ik dacht heel eventjes: 'worden ze zelfs nú nog in elkaar geslagen?' Maar nee, het ging om een eerbetoon", zegt Pieter Derks in De Nieuws BV. "Het was wel hartverwarmend om de koninklijke familie te zien klappen. Daar gaan we nog veel van horen de komende weken."

Druktemaker Pieter Derks - Deze is voor zinloze Nederlanders

"Ze zullen wel moeten", zegt de druktemaker. "Ik heb op die lijst met cruciale beroepen nergens het woordje 'koning', 'koningin' of 'prinses' zien staan, dus als ze nu niet als de sodemieter een hele goede reden verzinnen om miljoenen euro’s per jaar te kosten kon de corona weleens de genadeklap voor onze monarchie zijn."

Derks: "Mijn beroep staat ook niet op de lijst, dus ik weet waar ik het over heb. Dat lege, hangerige gevoel, die twijfel aan alles waar je jarenlang mee bezig bent geweest. Het enige nut dat we nu nog hebben is ziek worden, want ik kan rekenen meneer Rutte, ik weet precies over welke helft van de bevolking u het heeft als u zegt dat heel veel Nederlanders ziek moeten gaan worden. Dat zijn wij: de nuttelozen, de uitvreters, de niksnutten. Wij moeten die beschermende schil gaan vormen waar iedereen bij het RIVM zo enthousiast over is."

Zinloze Nederlanders

"Dus deze is voor jullie, zinloze Nederlanders", zegt Derks. "Of je nou procesbegeleider bent, of HR analist, of applicatiebeheerder, of Junior e-commerce Partnership Manager, of commercieel medewerker cosmeticaverpakkingen, of koning: je mag er zijn. Nederland kan zonder je, niemand heeft je nodig, je vult je dagen met dingen die er op geen enkele manier toe doen, maar dat geeft niet. Je mag er gewoon zijn."

Druktemaker Pieter Derks - Deze is voor zinloze Nederlanders

Meer van De Nieuws BV?

Volg ons op InstagramFacebook en Twitter.

Correctie melden

STER Advertentie
Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1