appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
STER Advertentie

'Smeer u in met leverpastei, verbrand contant geld: zeg me wat ik moet doen en ik doe het'

ANP
dinsdag 17 maart 2020 | BNNVARA | Redactie De Nieuws BV Twitter

"Als u dit hoort bent u er nog," zegt Marcel van Roosmalen in De Nieuws BV. "Dat is het geruststellende nieuws." Gister sprak premier Rutte ons toe en sindsdien kan de druktemaker niet wachten om zijn steentje bij te dragen aan de groepsimmuniteit.

Druktemaker Marcel van Roosmalen - Rutte is een held

Net als vele andere Nederlanders zat Marcel van Roosmalen gister aan de buis gekluisterd: "Het was zo intens dat ik bijna vergat dat we allemaal ook nog ziek worden. Maar dat is goed, de genezen mensen vormen straks een schil rondom de kwetsbaren. De gevolgen van Ruttes toespraak waren rampzalig voor de gemiddelde televisiekijker. Dat zijn we allemaal, want op straat is niets meer te doen."

Planten bij talkshows

Van Roosmalen: "Als straks de mensen opraken hoop ik dat ze in alle talkshows planten gaan neerzetten, want planten luisteren wel en zeggen niets. Planten duiden niet, planten buitelen niet over elkaar heen om het laatste woord te hebben, planten herhalen niet letterlijk wat Rutte gezegd heeft, planten zijn op dit moment gewoon leuker om naar te kijken."

"Het wordt iedere dag erger en belachelijker, de voorschriften worden steeds strenger, maar wij zijn Nederlanders, ze kunnen ons alles voorschrijven, wij slikken de van bovenaf voorgeschreven medicijnen gewoon door", zegt Van Roosmalen.

"Het gaat snel, wat gisteren vreemd was is vandaag normaal. Als volgende week het leger op straat patrouilleert om rondwandelende vreemdelingen dood te schieten vind ik dat denk ik ook normaal."

'Zeg me wat ik moet doen en ik doe het'

Van Roosmalen: "Zeg wat ik moet doen en ik doe het. Aai uw huisdier, eet het desnoods op als het heel nijpend wordt. Gebruik geen afwasborstel. Smeer u in met leverpastei. Verbrand contant geld. Slik geen ibuprofen. Drink geen water. Betaal uw huur of hypotheek, ook als u geen geld meer hebt. Leg kaas niet in de koelkast Ik doe alles wat ze me opdragen, en u ook, zo helpen we elkaar. Maar we worden ook ziek. Bijna allemaal."

Druktemaker Marcel van Roosmalen - We worden allemaal ziek

Meer van De Nieuws BV?

Volg ons op InstagramFacebook en Twitter.

Correctie melden

STER Advertentie
Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1