appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
STER Advertentie

'In 2900 wijken in Nederland denken mensen dat ze elkaar een groot plezier doen door vuurwerk af te steken'

ANP
dinsdag 10 december 2019 | BNNVARA | Redactie De Nieuws BV Twitter

Vuurwerkvrije zones kennen we al, maar er zijn ook vuurwerkblije zones. In De Nieuws BV vertelt Marcel van Roosmalen dat hij mensen die van vuurwerk houden veel beter begrijpt dan wordt gedacht.

Druktemaker Marcel van Roosmalen - Vuurwerkblije zone

Geef Marcel van Roosmalen een zak chips en hij eet hem leeg, geef hem een sigaret en hij is verslaafd. "Met het idee in het achterhoofd dat er nogal wat mensen zijn die dat hebben met vuurwerk, kwamen er vuurwerkvrije zones."

In een vuurwerkblije zone wordt juist wél vuurwerk afgestoken. "Zodat iedereen mee kan genieten van deze Hollandse traditie. Want tradities, die we onderhand toch wel samen mogen vatten als iets waar anderen last van hebben, moeten blijven bestaan. In 2900 wijken in Nederland denken mensen dat ze elkaar een groot plezier doen door vuurwerk af te steken, de rest van het jaar zijn ze er meer ontevreden dan gemiddeld."

Druktemaker Marcel van Roosmalen - Vuurwerkblije zone

Meer van De Nieuws BV?

Volg ons op InstagramFacebook en Twitter.

Correctie melden

STER Advertentie
Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1