Opinie & Commentaar
BNNVARA

'Stop met het kopen van meuk en wees lief voor de mensen om je heen'

foto: Sorry we missed youfoto: Sorry we missed you
  1. Nieuwschevron right
  2. 'Stop met het kopen van meuk en wees lief voor de mensen om je heen'

Volgens druktemaker Dolf Jansen is Sorry we missed you een heel belangwekkende film. De film over de Britse pakketbezorger is zowel vreselijk als fantastisch en fel-realistisch. En dat zet je aan het denken, zoals goede kunst doet. De boodschap die Dolf eruit haalt vertelt hij in De Nieuws BV.

Het verhaal speelt zich af in Noord-Engeland, "maar ik denk dat het op de meeste plekken in het rijke Europa zou kunnen zijn", zegt Dolf Jansen. "Ook Nieuwegein, Coevorden of Heerlen, om eens wat te noemen."

Sterker dan het systeem

Dolf: "Wat je ziet, als je durft, is het economische systeem waar we allemaal in meedraaien, maar dan extreem ingezoomd. Hetzelfde economische systeem dat betekent dat mensen die in Nederland in de zorg werken, het onderwijs, bij de politie, niet voldoende verdienen om een huis te kopen in de stad waar ze werken."

Drie lessen die Dolf wil meegeven uit de film zijn: "Stop met het kopen van meuk, pak als je even kan de pakjes aan die niet voor jou zijn, en, vooral, wees lief voor de mensen om je heen, koester de familie of het gezin waar je onderdeel van bent, doe iets voor een ander zonder enig eigenbelang, wees heel erg mens. Dat is de enige manier, denk ik, om sterker te zijn dan het systeem."

Druktemaker Dolf Jansen - Het systeem

Meer van De Nieuws BV?

Volg ons op Instagram, Facebook en Twitter.

Ster advertentie
Ster advertentie