appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Nu: NOS Langs de Lijn
STER Advertentie

'Stop met het kopen van meuk en wees lief voor de mensen om je heen'

Sorry we missed you
donderdag 28 november 2019 | BNNVARA | Redactie De Nieuws BV Twitter

Volgens druktemaker Dolf Jansen is Sorry we missed you een heel belangwekkende film. De film over de Britse pakketbezorger is zowel vreselijk als fantastisch en fel-realistisch. En dat zet je aan het denken, zoals goede kunst doet. De boodschap die Dolf eruit haalt vertelt hij in De Nieuws BV.

Druktemaker Dolf Jansen - Het systeem

Het verhaal speelt zich af in Noord-Engeland, "maar ik denk dat het op de meeste plekken in het rijke Europa zou kunnen zijn", zegt Dolf Jansen. "Ook Nieuwegein, Coevorden of Heerlen, om eens wat te noemen."

Sterker dan het systeem

Dolf: "Wat je ziet, als je durft, is het economische systeem waar we allemaal in meedraaien, maar dan extreem ingezoomd. Hetzelfde economische systeem dat betekent dat mensen die in Nederland in de zorg werken, het onderwijs, bij de politie, niet voldoende verdienen om een huis te kopen in de stad waar ze werken."

Drie lessen die Dolf wil meegeven uit de film zijn: "Stop met het kopen van meuk, pak als je even kan de pakjes aan die niet voor jou zijn, en, vooral, wees lief voor de mensen om je heen, koester de familie of het gezin waar je onderdeel van bent, doe iets voor een ander zonder enig eigenbelang, wees heel erg mens. Dat is de enige manier, denk ik, om sterker te zijn dan het systeem."

Druktemaker Dolf Jansen - Het systeem

Meer van De Nieuws BV?

Volg ons op InstagramFacebook en Twitter.

Correctie melden

STER Advertentie
Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1