appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Nu: Radio Tour de France
STER Advertentie

'Elke keer bij kwetsende spreekkoren, hup zes punten er af'

ANP
vrijdag 22 november 2019 | BNNVARA | Redactie De Nieuws BV Twitter

'Kankerkale' en 'teringlange', Kees van Amstel heeft het allemaal gehoord. "Maar katoenplukker is een scheldwoord met net even een laag meer dat het zo kwaadaardig maakt." In De Nieuws BV komt Van Amstel met een oplossing voor racistische spreekkoren. 

Druktemaker Kees van Amstel - Racistische spreekkoren

Kees van Amstel heeft al vaak op een voetbaltribune gestaan en daar is de sfeer toch op z'n zachtst gezegd anders dan in de zaal bij Mattheus Passion. "Ik zou bijna zeggen: er is wat meer meer passie in de staan- en zitvakken dan bij Bach, vooral als het eigen team of de eigen speler het niet goed doet."

Iedereen is aan de beurt in een stadion. Van Amstel: "Het is shockeren en zoeken waar je de ander het ander het hardst kan treffen. Al 30 jaar helpen stadionverboden en boetes helemaal niks. KNVB, volgens mij het enige dat helpt is: Puntenaftrek. Elke keer bij kwetsende spreekkoren, hup zes punten er af, en de volgende keer tien."

Druktemaker Kees van Amstel - Racistische spreekkoren

Meer van De Nieuws BV?

Volg ons op InstagramFacebook en Twitter.

Correctie melden

STER Advertentie
Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1