appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Nu: Bureau Sport Radio
STER Advertentie

'Ouders en grootouders verschuilen zich achter hun kinderen'

NPO Radio 1
dinsdag 12 november 2019 | BNNVARA | Redactie De Nieuws BV Twitter

Gisteren werd de eerste aflevering van het Sinterklaasjournaal uitgezonden. Druktemaker Marcel van Roosmalen bespreekt in De Nieuws BV de lokale Sinterklaasjournaalswaar de pieten nog zwart geschminkt zijn. 

Druktemaker Marcel van Roosmalen - Zwarte Pieten

"Even als volwassenen onder elkaar: Ik vind al die BN'ers in dat kinderprogramma van Dieuwertje Blok ook niet per se grappig", vertelt Van Roosmalen. "Maar je moet wel heel veel van Zwarte Piet houden als je als reactie daarop jezelf voor lul gaat zetten met een rolletje in een alternatief Sinterklaasjournaal."

Moeite met een veranderende wereld 

"Het uiterlijk van de piet interesseert de kinderen zelf geen fluit", vertelt Van Roosmalen. "Het zijn de ouders en grootouders die moeite hebben met een veranderende wereld en die zich nu verschuilen achter hun kinderen. Waarom ben je zo bezig met een kinderfeest, terwijl het lot van andere kinderen, kinderen van foute ouders die nu wegkwijnen in Syrische vluchtelingenkampen bijvoorbeeld, je niets interesseert?" 

Druktemaker Marcel van Roosmalen - Zwarte Pieten

Meer van De Nieuws BV?

Volg ons op InstagramFacebook en Twitter.

Correctie melden

STER Advertentie
Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1